Search
Asset 2

ساخت ست جراحی فک توسط یک ایرانی

(NOEL CELIS/AFP/GettyImages)
(NOEL CELIS/AFP/GettyImages)
(NOEL CELIS/AFP/GettyImages)

یک متخصص ایرانی برای نخستین بار در جهان اقدام به ساخت سِت جراحی محافظ عصب فک تحتانی کرد. این وسیله‌ی محافظ، ازآسیب عصب فک درحین جراحی جلوگیری می‌‏کند.

“علی حسنی” متخصص جراحی فک ودهان در گفت‌‏‌‏و‌‏گو با خبرنگار علمی ایسنا بیان کرد: “بسیاری ازمردم در پی از دست دادن دندان‌های کرسی فک تحتانی، دچار تحلیل شدید استخوان می‌‏شوند و در نتیجه هنگام کاشت دندان یا ایمپلنت با مشکل مواجه خواهند شد.”

وی افزود: “با از دست رفتن استخوان فک در صورتی که قصد کار گذاشتن ایمپلنت را داشته باشیم، امکان آسیب رسیدن به عصب فک تحتانی وجود وجود خواهد داشت و پیوند استخوان هم جواب نمی‌‏‌‏دهد، بنابراین مجبور به جابجایی عصب دندانی تحتانی برای جای‌گذاری ایمپلنت هستیم.

حسنی گفت: “از آن جهت که این جراحی، یک جراحی تخصصی وحساس بوده و ریسک آسیب به عصب زیاد است، نیاز به محافظی بود تا جراح بدون آسیب رساندن به عصب فک، قادر به انجام جراحی باشد، لذا اقدام به ساخت ست جراحی محافظ عصب فک تحتانی کردیم.”

به گفته‌ی وی این وسیله از آسیب عصب لب در حین جراحی جابجایی عصب جهت جایگذاری ایمپلنت ودیگر جراحی‌‏های مشابه در فک پایین جلوگیری می‌‏کند، عارضه ای که در صورت وقوع تا یک سال وگاهی مادام العمر بیمار را در گیر خواهد کرد.

در ایران تا کنون ۷۰ بیمار، محافظ عصب فک را مورد استفاده قرار داده و نتایج خوب بوده است.

نتایج این کار تحقیقاتی در کتاب مرجع تخصصی جراحی دهان، فک وصورت “آسیب‌‏های عصب تریژمینال” دانشگاه ایلینویز شیکاگو امریکا و کتاب مرجع “جراحی‌ها‌‏ی پیشرفته فک وصورت” که در اروپا منتشر شده، به چاپ رسیده است.

این محقق ایرانی در نوزدهمین جشنواره تحقیقات علوم پزشکی رازی موفق به کسب جایزه بخش اختراعات شده است.

اپک تایمز در ۳۵ کشور وبه ۲۱ زبان منتشر می‌شود.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی