میتسوبیشی، غول خودروسازی ژاپنی در بحبوحه رقابت سخت رقبای داخلی و پس از توقف طولانی مدت خط تولید خودروهای شاسیبلند خود پس از سالها کاهش فروش، به دنبال خروج کامل از چین است.
به گزارش خبرگزاری ژاپنی Nikkei، میتسوبیشی در حال مذاکره با گروه خودروسازی گوانگژو، شریک سرمایهگذاری محلی خود در چین است تا مقدمات خروج خود را فراهم کند.
در گزارش Nikkei آمده است که GAC احتمالاً کارخانه تولید مشترک خود را که در استان هونان واقع شده است، به یک پایگاه تولید خودروهای الکتریکی تبدیل خواهد کرد.
این خودروساز ژاپنی به بلومبرگ گفت که این شرکت «در حال بحث در مورد برنامههای آینده بین سهامداران است و هنوز هیچ چیز نهایی نشده است.»
این تصمیم پس از آن مطرح شد که اطلاعات منتشر شده در ماه ژوئیه نشان میداد شرکت میتسوبیشی و گروه خودروسازی گوانگژو، شریک دولتیاش در چین به دنبال کاهش پرسنل خود پس از افت شدید فروش شاسیبلندهای خود هستند
در آن زمان، گروه خودروسازی گوانگژو در بیانیهای گفت که تلاش خواهد کرد تا ساختار عملیات خود را برای نجات این مشارکت که در سال ۲۰۱۲ آغاز شده، بازسازی کند.
میتسوبیشی در آن زمان اعلام کرده بود که بخش چینی این شرکت روزهای سختی را پشت سر گذاشته و در حال بررسی بخشهای مختلف تجارت خود با هدف احیای فعالیت این بخش است.
در ابتدای امسال، میتسوبیشی اعلام کرد که تولید مدل شاسیبلند «اوتلندر» خود را در چین به مدت سه ماه متوقف خواهد کرد و برای جبران کاهش فروشها یک هزینه ۷۸ میلیون دلاری در نظر گرفته است. سپس، در ماه مه، میتسوبیشی اعلام کرد که تعلیق را به طور نامحدود تمدید خواهد کرد.
میتسوبیشی و دیگر خودروسازان ژاپنی با کاهش شدید فروش در چین مواجه هستند زیرا گذار سریع از خودرو های بنزینی به خودروهای برقی منجر به کاهش تقاضا برای خودروهای بنزینی شده است.
در سال ۲۰۲۲، فروش میتسوبیشی در چین به ۳۸۵۵۰ دستگاه رسید که ۶۰ درصد نسبت به سال قبل کاهش داشت.
اواخر سال گذشته، بازار خودروهای برقی چین وارد یک جنگ قیمت شدید و کاهش قیمتها شد که با پایان قریبالوقوع یارانهها توسط مقامات چینی این کاهش قیمتها شدیدتر شد.
تسلای چین در ماه اکتبر ۲۰۲۲، قیمتهای مدلهای محبوب چینی خود را کاهش داد. این تخفیفها در ماه ژانویه به شدت افزایش یافت و باعث شد که خودروهای تولید محلی تا ۱۴ درصد ارزانتر از سال ۲۰۲۲ باشند.
تولیدکنندگان خودروهای چینی تقریباً گزینهای دیگر نداشتند جز اینکه اقدامات مشابهی را انجام دهند، و شرکتهای خودروسازی غربی مانند فورد و فولکسواگن نیز وارد این رقابت شدند. حتی با وجود جنگ قیمتی مشابه در غرب، برخی از خودروها در چین تقریباً ۵۰ درصد ارزانتر از قیمتهای آنها در ایالات متحده و اروپا عرضه میشدند.
اقتصاددانان میگویند که با وجود سرمایهگذاری بزرگی که توسط دولت در زمینه ظرفیت تولید خودروها در چین صورت گرفته است، تقاضای داخلی برای خودروها متوقف شده است.
در هفت ماه ابتدای سال ۲۰۲۳، ۱۱.۴ میلیون دستگاه خودرو در چین به فروش رسیده است و این کشور ۲ میلیون خودرو نیز صادر کرده است اما رشد فروش چین در خارج از کشور بوده و ۸۱ درصد رشد داشته در حالی که فروشهای داخلی بهرغم کاهش گسترده قیمتها تنها ۱.۷ درصد رشد داشته است.