Search
Asset 2

وضعیت وحشتناک حقوق بشر در کشور چین

تصویر ارسال‏‌‏شده توسط تعدادی از کاربران بر روی میکروبلاگ سایت سینا وِی‌بو، که به موضوع سقط اجباری زن باردار هفت‌ماهه در استان شانگزی اشاره می‌کند. عکس کوچک در این تصویر زن باردار به نام فِنگ جیان‌‏می را نشان می‌دهد که در کنار جنین مرده خود دراز کشیده است.
تصویر ارسال‏‌‏شده توسط تعدادی از کاربران بر روی میکروبلاگ سایت سینا وِی‌بو، که به موضوع سقط اجباری زن باردار هفت‌ماهه در استان شانگزی اشاره می‌کند. عکس کوچک در این تصویر زن باردار به نام فِنگ جیان‌‏می را نشان می‌دهد که در کنار جنین مرده خود دراز کشیده است.

عکس‌های مادری محزون که در کنار کودک هفت‌ماهه سقط ‌شده خود در بیمارستان آن‌کانگ از استان شانگزی دراز کشیده است، خشم کاربران اینترنت در چین را برانگیخت و آتش بحث درباره نظام تک‌‏فرزندی در چین را شعله‌‏ور ساخت.

در دوم ژوئن، فِنگ جیان‏‌می، مادر کودک سقط‌ شده، با نقشه مقامات رسمی، بدون حضور همسرش که سرکار بود،  به اجبار توسط اداره تنظیم خانواده‌ به بیمارستان منتقل شد. او برای دومین بار باردار شده و قانون تک ‌فرزندی کشور را نقض کرده بود و به خاطر اینکه توانایی پرداخت جریمه آن که حدود ۴۰۰۰۰ یوآن ( ۶۲۷۰ دلار امریکا) تعیین شده بود را نداشت، مجبور به سقط جنین شد. لازم به توضیح است که، درآمد متوسط یک خانواده شهرنشین در چین ۲۱۰۰۰ یوآن (۳۲۹۶ دلار امریکا) است.

در ۱۱ ژوئن وب‏‌‏سایت حقوق بشربا نام تیان‏‌وانگ ۶۴ ، دست به چاپ مقاله‌ای با عکس‌‏های نوزاد سقط ‌شده زد که واکنش‌ شدید کاربران اینترنت را به دنبال داشت. ظرف مدت دو روز، بالغ بر ۳۰۰۰۰۰ کاربر با جستجوی عبارت “سقط اجباری زنی که هفت‌ماهه باردار بود”، اقدام به درج نظرات خود در سرویس میکروبلاگ سایت سینا وِی‌‏بو در چین نمودند.

‌درآغاز، مقامات رسمی شهر آن‌‏‏کانگ، در دفاع از قانون سقط اجباری برخاستند، اما روز پنج‌‏شنبه ۱۴ ژوئن، خواستار استعفای رئیس اداره تنظیم‌ خانواده در آن ناحیه و برخی مقامات رسمی دیگر شدند. همزمان، گزارشی از چاینا نیوز به گفته یکی از مقامات حکومتی محلی استناد می‌کند که از تحقیق درخصوص این رویداد خبر می‌دهد. همچنین مقامات حکومتی شهر آن‌‏کانگ از فِنگ و خانواده‌اش و نیز از جامعه چین “عذرخواهی ویژه‏ای” نمودند.

چِنگ سیائونونگ، کارشناس مسائل چین در ایالات متحده، که در یک دوره معاون ژائو زیانگ، نخست‏‌وزیر پیشین بوده ‏است، اشاره کرد که تحقیق انجام‌‏شده و عذرخواهی مقامات، ریشه در واقعیت ندارند.

چِنگ اظهار می‌دارد که، “این فقط شیوه‏ای برای فرونشاندن اعتراضات عمومی است”. “پس از آن، اینکه دولت چگونه موضوع را پیگیری می‌کند در پرده ابهام قرار می‌گیرد.”

چای لینگ، رئیس گروه حامی دختران و زنان کشته شده در چین، که محل تأسیس آن در ایالات متحده است، و در مخالفت از سیاست تک‌‏‏فرزندی فعالیت می‌کند، و موضوع “قتل زنان و دختران” را درمعرض دید همگان قرار می‌دهد، در شب ۱۱ ژوئن با فِنگ و همسرش دِنگ جیوآن مصاحبه‌ای را ترتیب داد.

دِنگ اظهار داشت که آنها به زور همسرش را در بیمارستان نگه داشته و سر او را با یک روبالشی پوشاندند. آنها انگشت شست دست او را جوهری کرده و برروی برگه رضایت عمل سقط جنین فشار دادند تا این‌‌‌‌‏طور وانمود کنند که وی به انجام این عمل رضایت دارد.

آنها سپس داروی سمی به مغز جنین تزریق کردند. فِنگ گفت که، “من در تمام مدت حرکت بچه را در درون شکمم احساس می‌‌‌‌‏کردم، اما بعد از مدتی بی‌‌‌‌‏حرکت شد”.

پس از تحمل درد طاقت فرسای زایمان بدون بیهوشی، نوزاد در اوایل صبح چهارم ژوئن مرده به دنیا آمد.

چای اظهار داشت که براساس تحقیقات انجام‌‌‌‌‏شده توسط کادر سازمانی او، مقامات رسمی تنظیم خانواده در محل زندگی فِنگ از یک ماه پیش عملیات سقط اجباری را به راه انداخته بودند.

وی افزود، “حکومت به علت “افزایش بیش از حد زاد و ولد”، رتبه پایینی به مقامات مسئول اعطا نموده بود؛ این موضوع نشان می‌‌‌‌‏دهد که مورد خانم فِنگ حاکی از فشار پرسنل ناحیه در انجام سقط‌های اجباری بیشتری بوده تا بتوانند خود را با الزامات کاری دیکته شده ازسوی مقامات بالا منطبق کنند.

واکنش کاربران اینترنت

یکی از کاربران توییتر در چین، خطاب به مرتکبین سقط اجباری اظهار داشت که، “برطبق قوانین بین‌المللی در خصوص آدمکشی باید مجازات شوید.”

کاربر دیگری از توییتر، به نام هوآنگ چیان‏‌هونگ، موضوع دخترعمویش را مطرح کرد که در سال ۲۰۰۹، تحت فشار اداره تنظیم خانواده منطقه، مجبور به سقط دیرهنگام جنین خود شد. آن کودک فقط ۱۰ روز با زمان تولد خود فاصله داشت.

هوآنگ در توییتر نوشت که، “او تا امروز به علت عوارض فیزیکی و روانی ناشی از سقط اجباری بسیار نحیف و نزار شده است.”

گزارش‌ رسانه‌های چین حاکی از این است که خانم فِنگ جیان‏‌می، پس از عمل سقط اجباری، دچار شوک روانی شده است.

کاربر دیگری از توییتر به نام توفو وُگان اظهار داشت که این رویداد می‌تواند به عنوان شاخص وضعیت حقوق بشر در چین باشد.

وی در توییتر نوشت که، “من اعتراف می‌کنم که از دیدن عکس‌های هولناک سقط اجباری زنی که هفت‌ماهه باردار بود، وحشت کردم. یک چنین عمل شرم‌آوری فقط می‌تواند در کشور ما روی دهد. چه کسی شهامت این را دارد که بگوید که وضعیت حقوق بشر ما پنج ‌برابر بهتر از ایالات متحده است؟!”

 خانم فِنگ وکیلی به نام ژانگ کای گرفته است. برطبق گزارشات وب‌سایت چاینا اِید، آقای ژانگ متعهد شد که اگر راهکارهای قانونی داخل چین دراین رابطه به شکست منتهی شود، او علیرغم خطر سیاسی، “از گروه‏های حقوق بشر در عرصه‏ی بین‌المللی، سازمان ملل، و سایر گروه‌ها طلب کمک خواهد کرد.”

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی