
این کارخانه، به دلیل عدم رعایت مصوبات مربوط به کنترل آلودگیهای زیست محیطی و به دستور فرماندار استان زنجان، از روز چهارشنبه هفتهی گذشته تعطیل شد .
مردم زنجان در راهپیمایی اعتراضی که در روز یکشنبه بیستم مرداد برگزار شد، با حمل پلاکاردهایی، نگرانی خود را از افزایش بروز علائم سرطان در سطح استان اعلام کردند.
به گزارش مهر، آنها همچنین با امضای یک تومار که به امضای جمعی از اساتید، پزشکان، کارمندان دولت و سایر اقشار جامعه رسیده بود، از مقام ریاست جمهوری خواستند تا به خواستههای آنها پاسخ دهد. در بخشی از طومار اشاره شده است که بوی سرب به راحتی و بدون نیاز به تجهیزات پیشرفته در ساعات ابتدایی و انتهایی روز استشمام میشود و بیماریهای سرطانی در این استان روز به روز شایعتر میشوند.
گفتنی است که کارخانه مذکور، تنها واحد صنعتی این استان نیست که موجب آلودگی زیست محیطی میشود و چندین معدن بزرگ سرب و روی در این استان وجود دارند که برخی به بهره برداری رسیده اند.
به گفتهی عبدالحسین پری زنگنه، استاد علوم محیط زیست دانشگاه زنجان، آزمایشهای وی و همکارانش نشان میدهد که در دندان و ناخنهای شهروندان زنجانی سرب وجود دارد.
مسمومیت با سرب که یکی از خطرناکترین انواع مسمومیت میباشد، به صورت تدریجی اتفاق میافتد و آسیبهای غیر قابل جبرانی به سیستم عصبی، شنوایی، کلیهها و سایر اندامها وارد میسازد.
موضوع آلودگیهای زیست محیطی در ایران موضوع تازهای نیست. آلودگی هوا، آلودگی آب و خاک ، آلودگی صوتی و انواع دیگر آلودگی، هر از چند گاهی در سرتیتر اخبار رسانه ها قرار میگیرد و به همان سرعتی که مطرح میشود، فراموش میشود. در بسیاری از این دست موارد، مانند موضوع آلودگی هوا، مسئولان ذیربط، انگشت نشانه را به سوی مردم و الگوهای نادرست مصرف نشانه میروند. هر از چند گاهی نیز طرحهایی از جمله طرح زوج و فرد ترافیک برای کنترل موقتی آلودگی به اجرا در میآید. اما تعطیلی کارخانه سرب و روی زنجان، شاید نشانهی مثبتی مبنی بر تغییر رویکرد مسئولان و تلاش برای برخورد ریشهای تر با مساله آلودگی محیط زیست باشد.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.