Search
Asset 2

تحقیقات جدید برای متوقف‌‌‌‏کردن رشد سلول‌‌‌‏های سرطانی

سلول‌‌‌‏ها از روند تقسيم سلولي مي‌‌‌‏گذرند. براساس تحقيقات انجام‌‌‌‏شده، از طریق پروتئين‌‌‌‏هايي خاص که با روند تقسيم سلولي مرتبط هستند، مي‌توان از رشد سلولهاي سرطاني جلوگیری کرد. (Photos.com)
سلول‌‌‌‏ها از روند تقسیم سلولی می‌‌‌‏گذرند. براساس تحقیقات انجام‌‌‌‏شده، از طریق پروتئین‌‌‌‏هایی خاص که با روند تقسیم سلولی مرتبط هستند، می‌توان از رشد سلولهای سرطانی جلوگیری کرد. (Photos.com)

براساس بررسی جدیدی که به صورت آنلاین درمجله نیچِرسِل بیولوژی منتشر شد، پروتئین‌‌‌‏های ویژه‌‌‌‏ای قادرند تقسیمات سلولی غیرقابل کنترل، از قبیل تقسیمات سلول‌‌‌‏های سرطانی را متوقف‌‌‌‏ نمایند.

تقسیم سلولی با مواد وراثتی درون کروموزوم‌ها سر و کار دارد و به دو قطب یکسان تقسیم ‌می‌شود که توسط ترکیب دوقطبی میله‌ای‌شکلی به نام دوک میتوزی از هم جدا می‌شوند. درهریک از این دو قطب، یک سلول دختر تشکیل می‌شود که حامل همان مواد وراثتی مشابه سلول اولیه است.

اِلزا لوگارینو، از موسسه علوم سلولی و مولکولی پرتغال و همکار مؤلف این تحقیق، در کنفرانسی خبری عنوان کرد که، برای اینکه کروموزوم‌ها به‌طور یکسان بین سلول‌های دختر تقسیم شوند، “بسیار مهم است که این دوک [میتوزی] به‌درستی تشکیل شده و قالب دوقطبی پیدا کند.”

اما در برخی موارد، دوک میتوزی به شکل ترکیبی چند قطبی درآمده و باعث می‌شود که مواد وراثتی به هنگام تقسیم‌شدن بطور نامساوی منتقل وتوزیع شوند. تقسیمات چند‌قطبی از ویژگی‌های انواع متنوعی از سلول‌های سرطانی می‌باشد.

سلول‌ها اغلب  قادر هستند این قطب‌های چندگانه را در درون یک دوک‌ دوقطبی جمع کنند، واین بدین معناست که سلول می‌تواند به‌طور معمول به دوسلول تقسیم شده و باعث زنده‌ماندن ژنوم سرطانی شود.

این بررسی نشان می‌دهد که برخی پروتئین‌ها مانند نوعی به نام کلاسپ‌ها، به هنگام تقسیم‌ سلولی، درتشکیل دوک میتوزی نقش کمکی دارند. زمانی که کلاسپ‌ها به درستی عمل نکنند، سلول‌های سرطانی نمی‌توانند  قطب‌های چندگانه را در درون دوک دوقطبی جمع‌کنند، در نتیجه روند یکطرفه و برگشت‌ناپذیری شکل گرفته و سلول‌های دختر سرطانی قادر به ادامه حیات نیستند.

هِلدِر میاتو، رئیس این پروژه تحقیقاتی وعضو موسسه علوم سلولی و مولکولی پرتغال، در کنفرانسی خبری بیان کرد که، “به صورت تئوری، اگر ما به شیوه‌هایی دست یابیم که، به عنوان مثال، فقط کلاسپ ها را در سلول‌های سرطانی هدف قرار دهیم، می‌توانیم از ادامه رشد تومورها جلوگیری نماییم.”

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی