دانشمندان ژاپنی برای نخستین بار موفق به ساخت روباتی شدند که دارای احساسات انسانی است.
این روبات با نام «pepper» که توسط شرکت «Softbank» رونمایی شده، دارای یک موتور عاطفی است و از طریق یک سیستم هوش مصنوعی بر پایهی محاسبات ابری، قادر به بررسی رفتار، بیان و لحن گفتار انسان است.
به گفتهی شرکت سازنده، این روبات قادر به انجام کارها و وظایف مختلفی است و مردم میتوانند با آن درست مثل دوستان و اعضای خانوادهی خود ارتباط برقرار کنند.
«ماسایوشی سان»، مدیرعامل این شرکت گفت: «مردم گاهی اوقات از کلمهی روبات برای توصیف افرادی استفاده میکنند که بیاحساس و بیعاطفه هستند. اما برای اولین بار در تاریخ بشر ما به یک روبات، احساس و عاطفه دادهایم.»
وی گفت: «هدف ما ساخت روباتهای مهربان و خونگرمی است که بتوانند به مردم لبخند بزنند.»
ربات مذکور میتواند آواز بخواند و لطیفه تعریف کند.
این روبات با مشارکت شرکت فرانسوی «آلدباران روباتیکس» که متخصص طراحی، تولید و فروش روباتهای انسان نمای خودکار است ساخته شده است.
قد پپر ۱۲۱ سانتیمتر، وزن آن ۲۸ کیلوگرم و رنگ آن سفید است و دارای یک نمایشگر تخت بر روی سینهاش است. پپر پا ندارد ولی دستهایی دارد که بهخوبی آنها را حرکت میدهد.
این روبات دارای جدیدترین شیوههای تشخیص صدا است و ۱۴ حسگر در نقاط مختلف بدنش تعبیه شده است. همچنین ۲ دوربین و ۴ میکروفن بر روی سرش دارد و قابلیت اتصال به شبکهی وایفای و اینترنت را دارد.
pepper از روز جمعهی گذشته بهصورت نمونه در ۲ فروشگاه به نمایش گذاشته شد تا مشتریان با آن ارتباط برقرار کنند.
قرار است این روبات در سال آینده با قیمت ۲ هزار دلار در بازار به فروش برسد.
در سالهای اخیر شرکتهای مختلف ژاپنی سعی کردهاند روباتهایی که همدم انسان باشند بسازند، ولی هیچکدام موفقیت عمدهای در بازار کسب نکردهاست.
شرکت سونی چندی پیش یک روبات انساننما درست کرد که قادر به انجام حرکات ظریفی بود، ولی هرگز به بازار نیامد.
شرکت هیوندا نیز روبات خانگی «آسیمو» را عرضه کرد که برای مصارف خانگی پیچیده و گرانقیمت بود.
کارشناسان معتقدند روباتهای انساننما میتوانند به کمک سالمندانی که نیاز به کمک و مراقبت دارند بیایند و به احتمال زیاد استقبال از روباتهای خانگی در کشورهایی مثل ژاپن که جمعیت آن روزبهروز پیر میشود افزایش خواهد یافت.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.