Search
Asset 2

فرماندهی هند-آرام: روسیه در توسعه فناوری زیردریایی به چین کمک خواهد کرد

دریاسالار ساموئل پاپارو فرماندهی ارتش آمریکا در هند-آرام در ۲۳ نوامبر گفت که روسیه به‌ازای حمایت چین در جریان جنگ با اوکراین، احتمالاً در توسعه ناوگان زیردریایی چین به این کشور کمک خواهد کرد.
صحبت‌های دریاسالار ساموئل پاپارو، فرماندهی ارتش آمریکا در هند-آرام، در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با ژنرال رومئو براونر، فرمانده نظامی فیلیپین، پس از نشست هیئت دفاع متقابل فیلیپین و آمریکا در آکادمی نظامی فیلیپین در باگیو، ۲۹ اوت ۲۰۲۴. (Ted Aljibe/AFP via Getty Images)

فرماندهی ارتش آمریکا در هند-آرام گفت: «در این‌صورت چین می‌تواند شکاف ناشی از سلطه آمریکا در زیر دریاها را از بین ببرد.»

فرماندهی ارتش آمریکا در هند-آرام در ۲۳ نوامبر گفت که روسیه به‌ازای حمایت چین در جریان جنگ با اوکراین، احتمالاً در توسعه ناوگان زیردریایی چین به این کشور کمک خواهد کرد.

دریاسالار ساموئل پاپارو در فوروم امنیت بین‌الملل هالیفاکس گفت: «انتظار دارم که روسیه فناوری زیردریایی را در اختیار جمهوری خلق چین بگذارد که می‌تواند به برتری آمریکا نسبت به چین در زیر دریاها پایان دهد.»

پاپارو افزود که چین با ۹۰ درصد از نیمه‌رساناها و ۷۰ درصد از ماشین ابزارهای خود ماشین جنگی روسیه را بازسازی کرده یا به بازسازی آن کمک کرده است.

چین با در اختیار داشتن بیش از ۳۷۰ کشتی، مدعی برخورداری از بزرگ‌ترین نیروی دریایی جهان است، اما ناوگان زیردریایی‌های چین در مقایسه با همتای آمریکایی خود کوچک‌تر است. گزارش مرکز مطالعات راهبردی و بین‌المللی در ماه ژوئن نشان داد که ناوگان زیردریایی آمریکا همچنان «نفطه برتری بی‌چون‌و‌چرای» این کشور است، چرا که آمریکا ۶۶ زیردریایی هسته‌ای و چین ۱۲ زیردریایی هسته‌ای دارد.

این گزارش می‌گوید: «زیردریایی‌های هسته‌ای بزرگ توانایی بسیار بیشتری نسبت به زیردریایی‌های بنزینی-برقی دارند و با دامنه، رادارگریزی و قدرت تهاجمی بسیار بیشتری عمل می‌کنند.

پنتاگون در گزارشی در سال ۲۰۲۳ اعلام کرد که چین غیر از ۱۲ زیردریایی هسته‌ای، ۴۸ زیردریایی تهاجمی با موتور بنزینی مستقل از هوا دارد و تخمین زد که ناوگان زیردریایی چین تا سال ۲۰۳۵ به ۸۰ فروند برسد.

پاپارو همچنین نسبت به افزایش همکاری چین، ایران، کره شمالی و روسیه ابراز نگرانی کرد.

پاپارو گفت: «هم‌زیستی سوداگرانه خاصی بین این کشورها وجود دارد که در آن نیازهای یکدیگر را برآورده می‌کنند. یکی از کشورها کمبود منابع دارد و دیگری منابع آن را تأمین می‌کند. یکی دیگر نیازهای عملیاتی دارد و دیگری خواسته‌های او را برآورده می‌کند.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی