یک شرکت فناوری در استرالیا، دستگاهی ساخته که مسیر حرکت کوسهها را ردیابی کرده و هنگام نزدیک شدن آنها به مناطق ساحلی، شناگران و موجسواران را از خطر حملهی کوسه آگاه میکند.
این دستگاه که «شناور هوشمند» نام دارد، با استفاده از فناوری ردیابی بهوسیلهی امواج رادیویی (سونار)، پساز دریافت اطلاعاتی مبنی بر حضور کوسهها، پیامی به ماهواره ارسال کرده و ماهواره نیز از طریق چراغخطر چشمکزن در برج مراقبت ساحلی، افراد نجاتغریق را متوجه حضور کوسهها میکند.
«هیمیش جولی»، یکی از پایهگذاران این شرکت، دربارهی سیستم شناور هوشمند میگوید: «آزمایشها تاکنون دو نکتهی مهم را اثبات کرده است، اول اینکه میتوانیم با استفاده از سونار، کوسه را ببینیم که تا امروز کار بسیار مشکلی بوده است. دیگر اینکه میتوانیم ویژگیهای مربوط به نحوهی شنای کوسه ها را تشخیص دهیم، تا بتوان آنها را از چیزها و موجودات دیگر درون آب تشخیص داد.»
«بروس هاپکینز»، رئیس نجاتغریقها نیز معتقد است: «شناور هوشمند کمک بزرگی برای افراد نجاتغریق خواهد بود. خواهیم دانست که چیزی به سمت ما آمده است. برج به ما پیام میدهد و بعد ما نگاه خواهیم کرد تا ببینیم چه چیزی به سمت ساحل میآید و تصمیم خواهیم گرفت که آژیر هشدار را به صدا درآوریم یا با جتاسکی برویم و اوضاع را از نزدیک بررسی کنیم.»
نمونهی ابتدایی شناور هوشمند که اکنون در مرحلهی آزمایش و تکامل است، ۳۵ کیلوگرم وزن دارد و میتواند هم بهصورت شناور در آب و هم بر روی قایق قرار گیرد. فرستندهی آن نیز روی بستر دریا نصب میشود.
هرساله در سواحل استرالیا که از مناطق مهم تفریحی است، هجوم کوسهها تهدیدی بزرگ برای جان شناگران و موجسواران محسوب میشود؛ بهطوریکه در ۲۰ سال گذشته بیشاز ۲۰۰ حملهی کوسه در این سواحل ثبت شده است. به عقیدهی طراحان این سیستم، پس از تولید و بهکار گیری شناور هوشمند، میتوان از جان عدهی زیادی از این شناگران حفاظت کرد.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.