گونهای از لاکپشتها موسوم به لاکپشتهای سبز، در سواحل جنوب سیستان بلوچستان تخمگذاری میکنند.
به گزارش ایرنا، «محمدرضا علیمرادی»، رئیس ادارهی کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان، از شروع تخمگذاری لاکپشتهای سبز در جنوب سواحل سیستان بلوچستان خبر داد.
علیمرادی بیان کرد: «لاکپشتهای سبز، در بهار و ماههای تیر، مهر، آبان و اسفند، برای تغذیه و تخمگذاری، در سواحل شرق چابهار دیده میشوند که هم اکنون طبق آمار۲۰۰ لاکپشت سبز در سواحل سیستال و بلوچستان دیده شده است.»
لاکپشت سبز، که نام علمی آن Cheloniamydas است،به رنگ زیتونی تیره و اندازهی ۸۰ تا ۱۵۰ سانتیمتر، طول عمری بین ۴۰ تا ۵۰ سال دارد.
تخمهای این نوع لاکپشت، کروی شکل است و با وزن ۳۸ گرم و اندازهای در حدود ۴ تا ۵ سانتیمتر دارند. بهگفتهی رئیس ادارهی کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان، در هر تخمگذاری حدود ۱۲۰ تخم گذاشته میشود، اما تنها ۲ درصد از تخمها به بلوغ رسیده و ادامهی حیات میدهند.»
این لاکپشت، به دلیل اینکه اغلب از جلبکها، خزهها و عروسهای دریایی و نرمتنان تغذیه میکند، بهعنوان یک نوع پاککنندهی محیط زیست نیز عمل میکند.
لاکپشت سبز در آبهای گرمسیری زندگی میکند. این لاکپشت بر اساس آمار اتحادیهی بینالمللی حفاظت از طبیعت (IUCN) بهعنوان گونهی در حال انقراض طبقهبندی شده است.
۸ گونه لاکپشت به نامهای لاکپشت سبز، لاکپشت پشت پهن، پشت گرد، پشت چرمی، پوزه عقابی، زیتونی، سیاه و سرخ در جهان مشاهده شده که ۵ نوع آن در محیط زیست ایران وجود دارند.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.