جدیدترین آمار بهدست آمده از سازمان پزشکی قانونی نشان میدهد، خودکشی در ایران بیشاز پیش افزایش داشته است.
بر اساس این آمار ۴۰۵۵ نفر در سال ۱۳۹۲ به علت خود کشی جان خود را از دست دادهاند،درحالیکه در سال ۱۳۹۱ شمار این افراد ۳۶۴۰ نفر ثبت شده است.
«احمد شجاعی»، رئیس سازمان پزشکی قانونی با ابراز نگرانی از این روند به خبرگزاری ایرنا گفته که این مسئله نشان میدهد سلامت روانی جامعه مطلوب نیست و جامعه برای پیشگیری از این معزل نیازمند فرهنگسازی است.
آقای شجاعی میگوید: «مردم باید آموزش ببینند که برای اندکی ناملایمات، نباید دست به اقدامات خطرناک و نگران کننده بزنند. ما که مدعی نظامی بر مبنای اسلامی هستیم، در خیلی از زمینهها عقب ماندهایم.»
بنابر آمارهای سازمان بهداشت جهانی، هر ساله یک میلیون نفر در جهان دست به خودکشی میزنند.
گزارشهای سازمان پزشکی قانونی ایران حاکیاز آن است که در سال ۱۳۹۱، استان تهران با ۴۰۹، کرمانشاه با ۲۷۱ و گیلان با ۲۳۱ مورد فوتی، در صدر تعداد فوتی ناشی از خودکشی قرار داشته و استانهای خراسان جنوبی با ۱۸، کهگیلویه و بویراحمد با ۲۴ و خراسان شمالی با ۲۵ مورد فوتی کمترین موارد مرگ ناشی از خودکشی را دارا بوده است.
در این میان نیمى ازخودکشیها در شهرهای بزرگ، یک چهارم در شهرهای کوچک و متوسط و بقیه در روستاها حادث شده و اکثر آنها نیز بهشیوهی «حلقآویز» انجام شدهاند.
کارشناسان حوزه آسیبهای اجتماعی میگویند، اعتیاد، فقر و مشکلات خانوادگی از مهمترین عواملی هستند که انگیزهای برای خودکشی افراد در ایران میشوند.
بهعقیدهی این کارشناسان، بهترین راه مقابله با خودکشی، آگاهی دادن به افراد برای رویارویی صحیح با مشکلات است.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.