احمد الشرع، رهبر بالفعل سوریه گفته است که برگزاری انتخابات در سوریه ممکن است چهار سال به طول بینجامد. این نخستینبار است که او از زمان سرنگونی بشار اسد در ماه جاری درباره زمان احتمالی انتخابات نظر میدهد.
به گزارش رویترز، الشرع در گزیدهای مکتوب از مصاحبه خود با شبکه تلویزیونی سعودی العربیه که قرار است روز یکشنبه پخش شود، گفت که تنظیم پیشنویس قانون اساسی جدید ممکن است سه سال به طول بینجامد. او همچنین گفت که حدود یک سال طول میکشد تا سوریها متوجه تحولات شوند.
اظهارات الشرع، رهبر گروه هیئت تحریر شام، که اسد را در ۸ دسامبر سرنگون کرد، درحالی مطرح شده که دولت جدید دمشق سعی دارد به کشورهای همسایه اطمینان دهد که از اسلامگرایی خشونتطلبانه فاصله گرفته است.
کارزار برقآسای این گروه به یک جنگ داخلی ۱۳ ساله پایان داد، اما سؤالات بسیاری در رابطه با آینده این کشور چندملیتی ایجاد کرده که دههها تحت حکومت تمامیتخواهانه خانواده اسد متحد مانده است. کشورهای خارجی از جمله ترکیه و روسیه منافع متعارض و قابلتوجهی در این کشور دارند.
قدرتهای غربی تا حد زیادی از پایان حکمرانی خانواده اسد در سوریه استقبال کردند، اما هنوز معلوم نیست که این گروه به سمت حکومت اسلامی سختگیرانه حرکت خواهد کرد یا از خود انعطاف نشان خواهد داد و به سمت دموکراسی پیش خواهد رفت.
الشرع افزود که امیدوار است دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا، تحریمهای سوریه را لغو کند. دیپلماتهای ارشد آمریکایی که در ماه جاری به دمشق سفر کردند، گفتند که الشرع در قامت یک عملگرا ظاهر شده و واشینگتن تصمیم دارد که جایزه ۱۰ میلیون دلاری خود برای سر رهبر هیئت تحریر شام را لغو کند.
به گفته الشرع، هیئت تحریر شام، که پیشتر به نام جبهه النصره شناخته میشد، در کنفرانس گفتوگوی ملی منحل خواهد شد.
این گروه زمانی با دولت اسلامی و القاعده در ارتباط بود، اما از هردو فاصله گرفته و به دنبال این است که خودش را بهعنوان یک نیروی میانهرو جا بیندازد.
این گروه بارها متعهد شده که از اقلیتها محافظت میکند. گروههای اقلیت از این میترسند که حاکمان جدید به دنبال پیادهسازی یک دولت اسلامگرا باشند و نسبت به تحریک مناقشات فرقهای هشدار دادهاند.
الشرع در این مصاحبه گفت که سوریه با روسیه- متحد نزدیک اسد در جنگ داخلی طولانی سوریه که در این کشور پایگاه نظامی دارد- منافع راهبردی مشترک دارد و سیگنالهای آشتیجویانهای را که پیشتر مطرح کرده بود تکرار کرد.
الشرع در اوایل ماه جاری گفت که رابطه سوریه و روسیه باید در راستای منافع مشترک باشد.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، گفت که وضعیت پایگاههای نظامی روسیه در مذاکره با رهبری جدید دمشق بررسی خواهد شد.