Search
Asset 2

چقدر فشار خون را جدی می‌‌‌‏گیریم؟

اندازه گیری فشار خون بیمار در طی انجام آزمایشات پزشکی در بیمارستانی در شمال فرانسه (فیلیپ هوگن/ای اف پی/گتی ایمجز)

شعار امسال هفته سلامت: “فشار خون را جدی بگیریم”

هجدهم تا بیست و چهارم فروردین ماه در ایران، هفته سلامت نام دارد که اولین روز آن مصادف با ۷ آوریل، روز جهانی بهداشت است. “فشار خون را جدی بگیریم” شعار امسال هفته سلامت است. موضوعی مهم که بی‌‌‌‏توجهی به آن می‌‌‌‏تواند آسیب‌‌‌‏های جبران‌‌‌‏ناپذیری برسلامت هر فرد به‌‌‌‏همراه داشته باشد.

به گزارش روابط عمومی اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (وبدا)، در ایران تقریباً یک نفر از هر پنج نفر به فشارخون بالا مبتلا هستند و برطبق تحقیقات بیش از نیمی از سکته­ های مغزی و بیماری­های قلبی- عروقی به دلیل فشار خون بالا است.

عدم توجه به علائم فشار خون عوارض بسیاری به‌‌‌‏دنبال خواهد داشت. تبعاتی همچون آسیب  به رگ­های مغز، قلب، کلیه،  چشم و بروز بیماری­های قلبی- عروقی که  گهگاه منجر به سکته و حتی مرگ بیمار می‌‌‌‏گردد.

دکتر اکبری مسئول داروخانه بیمارستان سینا درگفتگویی با روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران می‌‌‌‏گوید: “علائم فشار خون اغلب ساکت است و حتی ممکن است در مراحل اولیه هیچگونه علائمی از خود نشان ندهد. غالباً فشار خون موقعی کشف می‌شود که شخص فشار خون خود را با دستگاه می‌گیرد. خستگی، بیخوابی، تنگی‌نفس، گلگون شدن صورت، سردرد، تپش قلب، سرگیجه، عصبانیت، خون دماغ، نابینائی موقت، علائمی از فشار خون می‌‌‌‏باشند. در واقع فشار خون بالا به صورت افزایش فشار خون در شریان‌ها تعریف می‌شود.”

وی با اشاره به وجود ارتباط میان رژیم غذایی و فشار خون، ایجاد تغییر در رژیم غذایی، ورزش کردن و کنترل وزن را بهترین راه کنترل و پایین آوردن آن می‌‌‌‏داند و چاقی، دریافت زیاد سدیم، مصرف کم پتاسیم و کلسیم را به‌‌‌‏عنوان عوامل تغذیه‌‌‌‏ای موثر در بروز فشار خون بالا توصیف می‌‌‌‏کند.

دکتر اکبری همچنین برخی از سبزیجات و مواد مغذی را یکی از بهترین راه حل های مفید کاهش فشار خون معرفی می‌‌‌‏کند. مصرف سبزیجات، میوه‌‌‌‏ها و غذا‌‌‌‏هایی همچون کرفس، پیاز، سیر، شنبلیله، چای سبز، خرما، گلابی، زیتون، تره‌‌‌‏فرنگی، سویا، گوجه‌‌‌‏فرنگی، گریپ‌‌‌‏فروت ، لیمو ترش، گل‌‌‌‏گاو‌‌‌‏زبان و انواع حبوبات سبب پایین آمدن فشار خون می‌شود.

وی همچنین با صحبت در رابطه با میوه‌ها و سبزی‌ها چنین نتیجه‌‌‌‏گیری می‌‌‌‏کند: “هر نوع سبزی و میوه تازه، سرشار از مواد معدنی و ویتامین‌های مورد نیاز و ضروری برای سلامت دستگاه‌های بدن است و استفاده روزانه شش یا هفت وعده از آن‌‌‌‏ها می‌تواند از بروز بیماری‌های قلبی- عروقی (فشار خون بالا- چربی خون بالا) و انواع سرطان‌ها جلوگیری کند. بنابراین مصرف میوه و سبزیجات خام (حتی الامکان) و پخته را در برنامه غذایی خود داشته باشید.”

استرس، مصرف نمک، غذاهای چرب و سیگار از دیگر عواملی هستند که به گفته‌‌‌‏ی دکتر اکبری موجب افزایش فشار خون می‌‌‌‏شوند.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی