Search
Asset 2

روایت طاووس از زندگی مخفیانه؛ ترس از ازدواج اجباری با مرد نزدیک به طالبان

طاووس، زن متاهلی که یک مرد نزدیک به طالبان مدعی «ازدواج» و «مالکیت» بر او شده است، می‌گوید برای جلوگیری از ازدواج اجباری، ناچار به زندگی مخفیانه شده است.
(Social Media)

طاووس، زن متاهلی که یک مرد نزدیک به طالبان مدعی «ازدواج» و «مالکیت» بر او شده است، می‌گوید برای جلوگیری از ازدواج اجباری، ناچار به زندگی مخفیانه شده است.

این زن ۲۶ ساله که پاییز سال گذشته با نامزدش در استان دایکندی ازدواج کرده، به افغانستان اینترنشنال گفته است چند ماه پیش مردی از قوم پشتون که روابط نزدیکی با طالبان دارد، مسلحانه وارد خانه آن‌ها شد و مدعی شد طاووس همسر او است.

به گفته طاووس، پس از مطرح شدن این ادعا، طالبان پدر او، پدرشوهرش و برادرشوهرش را بازداشت و زندانی کردند.

او می‌گوید: «اگر این مرد واقعا با من نکاح کرده، باید سند ارائه کند، شاهد بیاورد و ملایی را که عقد را خوانده، حاضر کند.»

براساس گزارش‌ها، خانواده طاووس اسناد رسمی ازدواج این زوج و همچنین گواهی شاهدان عقد را به دادگاه طالبان ارائه کرده‌اند؛ اما قاضی پرونده از پذیرش این اسناد خودداری کرده و در عوض از ادعای بدون سند مرد وابسته به طالبان حمایت کرده است.

در اسناد منتشرشده از نامه‌های ارسال‌شده به دادگاه طالبان، نام مرد مدعی «اسدالله» ذکر شده است.

مولوی الهام، قاضی دادگاه طالبان، در گفت‌وگو با رسانه «سنترال افغانستان» درباره علت حمایت از ادعای بدون سند اسدالله گفته است طاووس در دادگاه حاضر نشده و باید شخصا نادرست بودن این ادعا را ثابت کند.

قاضی طالبان مشخص نکرده است که با وجود در نظر نگرفتن اسناد رسمی ازدواج طاووس، این زن با کدام معیارها باید ازدواج خود را با همسرش در دادگاه طالبان اثبات کند.

طاووس درباره حاضر نشدن در دادگاه طالبان بیان می‌کند که او از ترس بازداشت و اجبار به جدایی از همسر قانونی‌اش و ازدواج با اسدالله، تاکنون در دادگاه حاضر نشده است.

براساس این گزارش، ۱۶ تن از بزرگان روستای بیدگ، محل زندگی طاووس و خانواده‌اش، در نامه‌ای به ولسوال طالبان در شهرستان اشترلی دایکندی، ادعای اسدالله را «بی‌اساس و عاری از حقیقت» توصیف کرده‌اند.

همچنین برخی منابع محلی گفته‌اند اسدالله به خانواده طاووس اعلام کرده در صورتی از ادعای خود در دادگاه طالبان صرف‌نظر می‌کند که خانواده او، دختری دیگر به همراه ۷۰۰ هزار افغانی، معادل بیش از ۱۱ هزار دلار به او بدهند.

پیش از این نیز رسانه‌های افغانستان گزارش داده بودند زنی متاهل از قوم هزاره به نام «زینب» از منطقه اشترلی دایکندی توسط یکی از اعضای طالبان به نام «محمدزی» ربوده و به استان هلمند منتقل شده است.

براساس گزارش‌های فعالان مدنی و رسانه‌های افغانستان، از زمان بازگشت طالبان به قدرت، فشار بر اقوام غیرپشتون افزایش یافته است. همچنین گزارش‌های متعددی درباره تصرف خانه‌ها و زمین‌های شهروندان غیرپشتون توسط طالبان و افراد نزدیک به این گروه منتشر شده است. در برخی موارد نیز از تخریب خانه‌ها، مزارع و ربودن و قتل ساکنان مناطق مرکزی و شمالی افغانستان و درخواست مبالغ سنگین برای بازپس‌گیری زمین‌ها گزارش شده است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی