دمای هوا در تهران در روزهای جاری به بیشترین مقدار خود در طی ۵۳ سال گذشته رسیده است.
بر طبق اطلاعات سازمان هواشناسی ایران، دمای هوای تهران در یک ماه اخیر از مرز ۴۲ درجهی سانتیگراد گذشت. پیش از این تهران تنها یکبار در سال ۱۳۳۶ شمسی، چنین گرمایی را تجربه کرده بود.
به گزارش مهر، مهندس بهرام صناعی رئیس سازمان هواشناسی کشور، این مساله را مربوط به کاهش دو درصدی بارندگیهای سال گذشته نسبت به میانگین بلند مدت دانست. وی در عین رد این موضوع که دمای هوای تهران در مرز هشدار قرار دارد، یادآور شد که افزایش دمای هوا، ارتباط مستقیمی با میزان مصرف آب و انرژی دارد و این موضوع شرایط سختی را برای شهروندان فراهم میآورد.
افزایش بیسابقهی دمای هوا در روزهای بلند تابستان جاری، افزایش سرانهی مصرف آب را هم به دنبال داشتهاست. به گفتهی مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب تهران، شاخص مصرف آب تهرانیها نسبت به موعد مشابه در سال گذشته، ۱۱ درصد افزایش داشته است.
بنا بر این گزارش وی افزود که با هر یک درجهی سانتیگراد افزایش دما، میزان مصرف آب حدود ۱۰۰ هزار متر مکعب افزایش مییابد. از سوی دیگر الگوی نادرست مصرف آب نیز به پیچیدگی وضع موجود میافزاید، به این صورت که هم اکنون برای هر شهروند تهرانی روزانه ۳۲۰ لیتر آب تولید میشود که این میزان برای شهروندان کشورهای اروپایی ۱۴۰ لیتر است. این موضوع سبب افزایش نگرانیها بابت قطع آب شهری شده است. تا جایی که شرکت آب و فاضلاب تهران در ماه گذشته در ۲ نوبت جداگانه، اطلاعیههایی را در مورد جلوگیری از مصرف غیرضروری آب صادر کرد.
همچنین روز پنجشنبه، بخشهایی از تهران برای چندین ساعت، قطعی آب را تجربه کردند. بر طبق اظهارات مقامات آبفای استان تهران، کاهش ۵ تا ۱۰ درصدی مصرف آب توسط شهروندان و کاهش دمای هوا به زیر ۴۰ درجه، به معنی عبور از بحران کم آبی خواهد بود.
بر طبق پیش بینیها این هفته از گرمای هوا کاسته میشود و روزهای خنکتری در پیش است.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.