دولت تایلند با بالا گرفتن تنشهای سیاسی در این کشور، در آستانهی سقوط قرار گرفته است.
«پرایوت چانوچا» فرماندهی ارتش تایلند، با اعلام افزایش روزافزون خشونتها در پایتخت، نسبت به خطر سقوط کامل تایلند هشدار داد.
به گزارش ایرنا و به نقل از تارنمای «بانکوک نیوز»، چاچونا گفت: «در صورت سقوط کامل تایلند، هیچ کس برنده و یا بازندهی این اعتراضات نیست.»
وی ضمن اعلام درخواست آشتی ملی از مردم افزود: «ارتش تایلند همواره آمادهی انجام وظیفه است، اما تاکنون قصد نداشته است علیه مردم از نیروی نظامی استفاده کند».
از زمان شروع درگیریهای بانکوک، ظرف چهار ماه اخیر دست کم ۲۰ نفر کشته و بیش از ۷۰۰ نفر دیگر مجروح شدهاند.
تظاهرات ضد دولتی تایلند، از ۳۱ اکتبر سال گذشتهی میلادی، در اعتراض به تصویب لایحهی پیشنهادی دولت مبنی بر عفو «تاکسین شیناواترا» نخست وزیر پیشین و برادر نخست وزیر فعلی این کشور آغاز شد.
تاکسین، که در سال ۲۰۰۶، به اتهام فساد مالی از قدرت برکنار شده و از سال ۲۰۰۸ میلادی، کشور را ترک نموده بود، با تصویب این لایحه بدون زندانی شدن مورد عفو قرار گرفته و به تایلند بازگشت.
مخالفان در ابتدا با تظاهرات خیابانی اعتراض خود را نسبت به لایحهی عفو عمومی اعلام کردند، اما در پی عدم تجدید نظر دولت، دامنهی تنشها گسترش یافت. به طوری که پس از آن معترضان با به تعطیلی کشاندن مراکز مهم شهر بانکوک، خواستار استعفای «یینگلوک شیناواترا»، نخست وزیر این کشور شدند.
همزمان با ادامه یافتن این منازعه و به خشونت کشیده شدن اعتراضات خیابانی، خانم شیناواترا، دفتر نخست وزیری را ترک کرد و در مکانی به فاصلهی ۱۵۰ کیلومتری پایتخت مستقر شد.
وی که ظرف چند روز گذشته در محافل عمومی ظاهر نشده بود، از روز سهشنبه با حضور در انظار عمومی خواستار تشکیل جلسات دولت در شهرهای دیگر تایلند شد.
وی هنوز حاضر به استفعاء نشده و همچنان سعی در آرام کردن مخالفان خشمگین خود دارد.
«بان کیمون» دبیر کل سازمان ملل نیز در واکنش به بحران حاکم در تایلند، از دولت و معترضان این کشور خواست به وضعیت موجود پایان دهند.
با تداوم تنشها میان دوطرف درگیر، مقامات تایلند سقوط کامل دولت این کشور را پیشبینی میکنند.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.