
برای نخستین بار در افغانستان، یک زن به فرماندهی پلیس منصوب شد.
به گزارش NBC News، سرهنگ «جمیله بیاض» در هفتهی جاری از سوی سرفرماندهی پلیس کابل، به فرماندهی ادارهی پلیس منطقهی ۱ کابل منصوب شد.
وی که اولین رئیس پلیس زن در افغانستان است، در گفتگو با انبیسی نیوز، انتخاب خود را نشانهی پیشرفت در کشوری خشونتزده دانست و گفت: «من این فرصت را هدر نخواهم داد، من ثابت خواهم کرد که ما-زنان- میتوانیم این بار را تحمل کنیم.»
او که مادر ۵ کودک است، در گفتوگو با انبیسی عنوان کرد که فرزندانش نگران او هستند، اما او خوشبین است که اتفاق بدی روی نخواهد داد.
منطقهی ۱ کابل که سرهنگ بیاض فرماندهی امنیتی آن را بهدست گرفته، ناحیهای است که بسیاری از ساختمانها و مراکز مهم دولتی در آن قرار دارند.
سرهنگ بیاض پیش از این ۲۴ سال سابقهی کار در بخشهای مواد مخدر و دایرهی جنایی و امنیت فرودگاهها را در کارنامهی خود دارد.
پلیس افغانستان قریب به ۲ هزار نیروی زن در اختیار دارد. رقمی که بنا به گفتهی وزارت داخلهی این کشور، قرار است به ۱۰ هزار نفر افزایش یابند و این نویدی است برای افزایش مسئولیتهای زنان در دستگاههای اجرایی در افغانستان.
با وجودی که وزارت داخلهی افغانستان از تصمیم برای افزایش تعداد زنان در صفوف نیروهای پلیس صحبت میکند، اما نگرانیها پیرامون امنیت زنان در ادارات و مراکز پلیس هنوز مرتفع نشدهاند.
دیدهبان حقوق بشر در اردیبهشت ماه سال جاری، گزارش نگرانکنندهای از آزار و اذیت نیروهای زن شاغل در ادارات پلیس افغانستان را منتشر کرد. در این گزارش آمده بود که نیروهای پلیس زن مجبور به استفاده از توالت و رختکن مشترک با پلیسهای مرد هستند و این مسأله سبب بروز مواردی از آزار و اذیت جنسی در این مراکز شده است. مواردی که وزارت داخلهی افغانستان نیز ثبت تعدادی از آنها را تأیید کرد.
برنامهریزی برای ارتقاء امنیت زنان در ادارات، وضع قوانین سختگیرانه در مورد آزار و اذیت جنسی، فرهنگسازی و اصلاح نگاه مردسالارانه در جامعه و به تبع آن در ادارات، اصلاح نگاه جنسی به زن در جامعه و بسیاری از موارد دیگر، همگی از جمله راههایی هستند که افغانستان برای بهبود اوضاع اجتماعی خود در پیش دارد. بسیاری از این موارد نیاز به قوانین کلنگرانه دارد و برخی نیز در حوزهی داخلی دستگاههای اجرایی و ادارات قابل تغییر و بهبود هستند. اما تا آن زمان، استخدام تعداد بیشتر زنان در ادارات و مراکز اجرایی، تضمینی برای افزایش امنیت آنان در این اماکن خواهد بود.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.