محمود عباس، رهبر تشکیلات خودگردان فلسطین، پس از درخواست کمک اقتصادی و ابراز حمایت از سیاستهای سرکوبگرانه پکن در قبال اقلیتهای مسلمان اویغور، سفر خود به چین را به پایان رساند.
محمود عباس در جریان سفر چهارروزه خود به پکن، با شی جین پینگ، رئیس حزب حاکم کمونیست چین دیدار کرد و این دو سپس با صدور بیانیهای مشترک سیاستهای داخلی و خارجی پکن را تایید و مفاهیم غربی حقوق بشر را رد کردند.
در این بیانیه رهبر تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام کرد که مسائل مربوط به سیاست حزب کمونیست چین در قبال مسلمانان شینجیانگ «هیچ ربطی به حقوق بشر ندارد و هدف آن از بین بردن افراطگرایی و مخالفت با تروریسم و تجزیهطلبی است».
تایید و حمایت از سیاستهای رژیم چین در سرکوب مسلمانان و ارتباط نداشتن آن به حقوق بشر از سوی محمود عباس در حالی صورت میگیرد که او به تازگی در پنجمین کنفرانس کشورهای کمتر توسعه یافته سازمان ملل در دوحه از جامعه جهانی خواست تا آنچه که او «حق مردم فلسطین در تعیین سرنوشت و استقلال» نامید، حمایت کنند.
این استاندارد دوگانه در مورد حمایت از مسلمانان توسط جمهوری اسلامی نیز به کار گرفته میشود و در حالی که مقامات جمهوری اسلامی بر خلاف خواست اکثریت ایرانیان در دشمنی با اسرائیل مدام حقوق مردم فلسطین را مطرح کرده و آن را بهانهای برای حمایت مالی و تسلیحاتی گسترده از گروههای ستیزهجو علیه اسرائیل قرار دادهاند، نه تنها سرکوب اویغورها توسط رژیم چین را محکوم نکردهاند بلکه در تلاشاند سیاستهای چین در قبال اویغورها را توجیه کنند.
محمدرضا کشاورز زاده، سفیر جمهوری اسلامی در چین، چند روز پس از امضای قرارداد همکاری راهبردی ۲۵ساله ایران و چین، با انکار گزارشهای مربوط به «نسلکشی» مسلمانان اویغور توسط دولت چین، گفته است اقدامات دولت چین باعث شده مسلمانان این منطقه از زندگی بهتری برخوردار شوند.
بر اساس برآوردهای محققان، حزب کمونیست چین بیش از یک میلیون اویغور و سایر اقلیتهای قومی را در اردوگاههایی در شینجیانگ بازداشت کرده است و تحت شکنجه، تجاوز و کار اجباری قرار دارند.
دولت ترامپ در سال ۲۰۲۰ سرکوب اویغورها توسط حزب کمونیست چین را نسلکشی اعلام کرد. این بیانیه بعداً توسط نزدیک به دوازده پارلمان کشورهای مختلف از جمله در اتحادیه اروپا، بریتانیا، و کانادا تکرار شد.