رهبران ارشد حزب کمونیست چین از سراسر این کشور روز ۱۸ آبان در سومین مجمع عمومی از هجدهمین کمیتهی مرکزی در پکن گرد هم آمدند تا پیرامون امکان اصلاحات در ساختار سیاسی و اقتصادی صحبت کنند. همزمان، هزاران نفر از معترضان به سیاستهای اقتصادی و اجتماعی حکومت چین، از اقصی نقاط این کشور به پکن آمدند تا صدای اعتراض خود را به گوش حاکمیت چین برسانند.
معترضان در روز ۱۸ آبان اطراف مراکز سیاسی مهم پکن همچون میدان “تیان آنمن”، دادستانی ملی، کمیتهی بازرسی حزب کمونیست، ادارهی پست و بسیاری دیگر از مکانهای عمومی تجمع کردند.
وضعیت امنیتی در پکن پس از حادثهی ۲۸ اکتبر در میدان “تیان آنمن” تشدید شده است.
تعداد نیروهای پلیس حاضر در منطقه بسیار بیش از حالت عادی بوده و با افرادی که بنرهای اعتراضی در دست داشتند به شدت برخورد میشد.
قریب به ۳۰۰۰ نفر از معترضان بیرون از کمیتهی بازرسی حزب کمونیست با بنرهایی که در دست داشتند، به فساد موجود در ارکان قدرت اعتراض میکردند و خواستار ارتقاء وضعیت حقوق بشر و سیست قضایی و اصلاحات سیاسی و اقتصادی بودند.
یکی از معترضان به نام گو هُنگوی که اهل استان “جیلین” از شمال چین است، در گفتگوی تلفنی با اپکتایمز انگلیسی، بیان کرد: “ما زندگی میخواهیم، خوراک میخواهیم، ما عدالت میخواهیم. دیگر از فساد اقتصادی و استبداد خسته شدیم.”
معترض دیگری به نام “لین مینگجی” که او هم از بخشهای شمالی چین بود تصریج کرد: “دولت هیچ کمکی نمیکند. دیگر هیچ راهی برای ما نمانده، فقط میتوانیم اعتراض کنیم.”
کمی بعد حدود ۲۰۰ پلیس برای متفرق کردن تظاهرکنندگان از اطراف دفتر کمیتهی بازرسی حزب وارد جمعیت شدند و قریب به ۱۰۰ تن از تظاهر کنندگان را دستگیر کردند. برخی از تظاهرکنندگان با ضرب و شتم نیروهای پلیس مواجه شدند.
با وجودی که مقامات حزب، از اعلام رسمی محل برگزاری مجمع عمومی خودداری کرده بودند، اما شایعاتی مبنی بر برگزاری این مجمع در هتل “جینگسی” پکن وجود داشت، مکانی که سابق بر این جهت پذیرایی از رهبران رده بالای حزب مورد استفاده قرار میگرفت.
به این ترتیب صدها تن از معترضان با تجمع در اطراف هتل، از مسئولان خواستند تا به حقوق بشر و اصلاحات سیاسی و اقتصادی توجه کنند.
نزدیک به هزار نفر نیز در مقابل دادستانی ملی تجمع کرده بودند و بنرهای اعتراضی در دست داشتند.
همزمان با روی کار آمدن “شی جینگپین” به عنوان رئیس جمهور جدید چین که با شعار مبارزه با فساد و رشوهخواری پا به عرصه نهاد، بسیاری انتظار اصلاحات در ساختارهای اصلی حکومت را داشتند. اما اکنون با گذشت یک سال و نیم از تصدی بالاترین پست اجرایی کشور توسط وی، نه تنها علائم فساد و تبعیضهای اقتصادی و سیاسی کمتر نشده، بلکه اعتراضها به وضعیت موجود نیز رنگ و روی جدیتری به خود گرفتهاند.
حادثهی برخورد خودرو در میدان “تیان آنمن” و بمبگذاری در مقابل دفتر حزب کمونیست در استان “شانشی”، همگی علائمی از بروز تدریجی خشم مردم چین نسبت به فساد و تبعیض در چین امروز هستند. وضعیت معیشتی نابسامان مردم، سرکوب فعالان حقوق بشر و دستگیری وکلای آنها، سرکوب اقلیتهای قومی و مذهبی مانند مسیحیان، تبتیها، مسلمانان اویغور و تمرینکنندگان فالونگونگ (فالوندافا) و بسیاری دیگر از موارد نقض حقوق اجتماعی، موجب نارضایتی مردم چین شده است.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.