Search
Asset 2

حمایت ترودو از اوکراین پس از درگیری ترامپ و زلنسکی

پس از درگیری ترامپ و زلنسکی، رهبران اروپایی و کانادایی حمایت خود را از اوکراین اعلام کردند و بر تضمین‌های امنیتی تأکید داشتند.
جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا (سمت راست)، و ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، در پایان یک کنفرانس خبری در پارلمان کانادا در تاریخ ۲۲ سپتامبر ۲۰۲۳ (۳۱ شهریور ۱۴۰۲) در اتاوا با یکدیگر دست می‌دهند. (DAVE CHAN/AFP via Getty Images)

جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا، اظهار داشت که اوکراینی‌ها با «شجاعت و استقامت» در برابر روسیه جنگیده‌اند؛ کشوری که «به‌طور غیرقانونی و غیرموجه به اوکراین حمله کرده است.» این اظهارات او پس از بحث و جدل شدید میان دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، و ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، در ۲۸ فوریه در واشنگتن مطرح شد.

ترودو در بیانیه‌ای گفت: «مبارزه آن‌ها برای دموکراسی، آزادی و حاکمیت ملی، مبارزه‌ای است که برای همه ما اهمیت دارد. کانادا همچنان در کنار اوکراین و مردم اوکراین خواهد ایستاد تا به صلحی عادلانه و پایدار دست یابند.»

زلنسکی در تاریخ ۲۸ فوریه با ترامپ و دیگر مقامات آمریکایی، از جمله معاون رئیس‌جمهور جی‌دی ونس، در کاخ سفید دیدار کرد تا توافقی را امضا کند که به ایالات متحده اجازه دسترسی به مواد معدنی کمیاب اوکراین را در ازای دریافت حمایت آمریکا می‌دهد.

با این حال، در جریان پاسخگویی به سوالات خبرنگاران، اختلاف نظر دو رهبر درباره تعهدات امنیتی آشکار شد. ترامپ از اصرار علنی زلنسکی برای دریافت تضمین‌های امنیتی از ایالات متحده در هرگونه توافق آتش‌بس با روسیه ابراز نارضایتی کرد.

زلنسکی تأکید کرد که روسیه در گذشته چندین بار توافق‌های آتش‌بس را نقض کرده و از استدلال جی‌دی ونس مبنی بر تأکید بر دیپلماسی انتقاد کرد.

در پاسخ، ونس گفت که «بی‌احترامی» است که رهبر اوکراین «به دفتر بیضی بیاید و سعی کند این موضوع را در مقابل رسانه‌های آمریکایی مطرح کند» و افزود که زلنسکی قدردانی لازم را از کمک‌های آمریکا نشان نمی‌دهد.

ترامپ نیز زلنسکی را متهم کرد که «با جنگ جهانی سوم قمار می‌کند» و هشدار داد که ممکن است حمایت آمریکا را از دست بدهد.

مقامات کاخ سفید اعلام کردند که پس از این نشست پرتنش، از زلنسکی خواسته شد که کاخ سفید را ترک کند.

ترامپ بعداً در شبکه‌های اجتماعی اعلام کرد که زلنسکی هنوز برای صلح با روسیه آماده نیست و افزود که رهبر اوکراین می‌تواند زمانی که «برای صلح آماده شد» بازگردد.

زلنسکی نیز پس از این دیدار در شبکه‌های اجتماعی از ایالات متحده به خاطر کمک‌هایش قدردانی کرد.

او نوشت: «اوکراین به صلحی عادلانه و پایدار نیاز دارد و ما دقیقاً برای تحقق آن تلاش می‌کنیم.»

رهبران اروپایی در دفاع از زلنسکی برآمدند و با انتشار بیانیه‌هایی اعلام کردند که در کنار اوکراین ایستاده‌اند. زلنسکی نیز از حمایت آن‌ها قدردانی کرد و در پاسخ به ترودو و دیگران در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «از حمایت شما سپاسگزارم.»

ملانی جولی، وزیر امور خارجه کانادا، نیز درباره این موضوع اظهار نظر کرد و تأکید داشت که هر توافقی برای اوکراین باید شامل تضمین‌های امنیتی باشد تا روسیه و چین را از حمله به کشورهای دیگر بازدارد.

جولی در گفت‌وگو با خبرنگاران در ونکوور گفت: «می‌دانیم که یک توافق بد می‌تواند برای بسیاری از کشورها پیامدهای منفی داشته باشد، اما به‌ویژه فرصتی برای رئیس‌جمهور پوتین خواهد بود تا از ایالات متحده، متحدان اروپایی و ما سوءاستفاده کند.»

جولی افزود: «به همین دلیل ما به تعامل خود ادامه خواهیم داد. ما با ایالات متحده و اروپایی‌ها توافق کرده‌ایم که اوکراین به تضمین‌های امنیتی نیاز دارد. نحوه تعریف این تضمین‌های امنیتی در مرکز گفت‌وگوهای دیپلماتیکی است که در حال انجام آن هستیم.»

پیر پوآلیور، رهبر حزب محافظه‌کار کانادا، نیز به این ماجرا واکنش نشان داد و تأکید کرد که او در دفاع از اوکراین در برابر «تهاجم غیرقانونی ولادیمیر پوتین» ایستادگی خواهد کرد.

او افزود: «همچنین به‌طور قاطع معتقدم که آینده اوکراین باید توسط مردم اوکراین تعیین شود.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی