Search
Asset 2

دو روز پس از حادثه‌ی آتش سوزی در میدان “تیان آن‌من” در پکن

(وی‌‏بو)

ادامه‌ی سانسور و ابهام

(وی‌‏بو)

با گذشت دو روز از حادثه‌ی آتش‌سوزی در میدان “تیان آن‌من” پکن، هنوز هیچ اطلاعات مهمی پیرامون این واقعه در رسانه‌های چین منتشر نشده است.

ظهر روز دوشنبه یک خودروی جیپ در میدان “تیان‌ آن‌من”  با حرکت به سوی جمعیت ناگهان آتش گرفت و موجب کشته شدن ۵ نفر و مجروح شدن ۳۸ نفر شد. چندین توریست و افسر پلیس نیز در میان این افراد بودند.

پس از این رویداد، پلیس چین به سرعت محل حادثه را با پرده‌های بزرگی پوشاند و میدان “تیان ‌آن‌من و برخی از مکان‌های گردشگری پیرامون آن بر روی بازدیدکنندگان بسته شد.

پلیس چین با انتشار اطلاعیه‌ای، عکس دو نفر از اهالی “سین کیانگ” را منتشر کرده که ممکن است با حادثه‌ی روز دوشنبه ارتباط داشته باشند. در اطلاعیه‌ی پلیس چین به جزئیات حادثه‌ی روز دوشنبه اشاره‌ای نشده و تنها از عبارت “حادثه‌ای بزرگ در پکن” استفاده شده است.

پس از حادثه آتش سوزی در میدان "تیان‌‏آن‌‏من" در پکن، پلیس چین به سرعت محل حادثه را با پرده‌های بزرگی پوشاند و این میدان و برخی از مکان‌های گردشگری پیرامون آن بر روی بازدیدکنندگان بسته شد. (Ed Jones/AFP/Getty Images)

دولت و پلیس چین به طور هماهنگ از علت این ماجرا اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند و هنوز هیچ توضیح رسمی پیرامون این واقعه منتشر نشده است.

بر طبق گزارش‌های مردم در “وِی‌بو” که یک شبکه‌ی اجتماعی چینی مشابه فیس‌بوک است، عده‌ای بر این باورند که این یک حادثه‌ی خودسوزی بوده است. پس از این حادثه بسیاری از کاربران “وِی‌بو”، عکس و فیلم‌های مربوط به این حادثه را در صفحه‌ی  “وِی‌بو” منتشر کردند. اقدامی که با واکنش سریع دستگاه سانسور چین مواجه شد و بسیاری از این عکس‌ها و فیلم‌ها از “وی‌بو” حذف شد.

برخی از رسانه‌های غربی به اشتباه این واقعه را مرتبط با حادثه‌ی خودسوزی دیگری قلمداد کردند که در تاریخ ۲۳ ژانویه‌ی ۲۰۰۱ رخ داد.

در ژانویه‌ی ۲۰۰۱ در همین میدان، پنج نفر با به آتش کشیدن خود در معرض دید عموم یک واقعه‌ی خودسوزی را به نمایش گذاشتند. بلافاصله پس از آن، دستگاه تبلیغاتی حزب کمونیست چین، مدعی شد که این افراد تمرین‌‌‏کنندگان روش معنوی فالون‌‌‏گونگ بودند. ادعایی که وب‌سایت مینگهویی با تجزیه و تحلیل دقیق فیلم مربوط به این خودسوزی، ساختگی بودن آن را اثبات کرد. بعدها عموم مردم از این واقعه با عنوان “حقه‌ی خودسوزی” یاد کردند.

در چین امکان کسب اطلاع دقیق از حوادثی نظیر واقعه‌ی دیروز وجود ندارد. عمده‌ی علت آن نیز به دلیل دستگاه عظیم سانسور و نظارت بر اطلاعات حزب کمونیست چین است.

اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌شود.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی