آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد UNHCR گزارشهایی پیرامون شرایط سخت زندگی پناهجویان استرالیا که در گینهینو اسکان داده شدهاند منتشر کرده است.
این گزارشها که در روز سهشنبه ۵ آذر منتشر شدند، شرایط زندگی پناهجویان را تحت بازداشت اجباری و به صورت غیرانسانی و توأم با ناامنی توصیف کرده است. در حالیکه آژانس پناهندگان به معدود تغییرات مثبت صورت گرفته از ماه ژوئن ۲۰۱۳ اشاره میکند، تحقیقات اخیر نشانگر آن است که ادارهی مهاجرت استرالیا، هیچگونه روند عادلانه، مؤثر و بههنگامی را جهت بررسی پروندههای پناهندگان در پیش نگرفته است.
به گزارش آژانس، از زمان گشایش بخش بررسی پروندههای پناهندگی در جزیرهی نائورو، انجام تنها یک مرحله از پروندهی پناهندگی یک شخص، ۱۴ ماه به طول میانجامد.
“ریچارد تاول”، نمایندهی منطقهای آژانس پناهندگان میگوید انتقال خانوادههای پناهندگان و فرزندانشان به جزایر “نائورو” و پاپوآ گینهی نو اشتباه بود و علیالخصوص در مورد سرنوشت کودکان بیسرپرستی که به این دو جزیره منتقل شدهاند، ابراز نگرانی کرد.
“تاول” گفت: “کودکان بیسرپرست در حال حاضر بسیار آسیبپذیر هستند و قرار دادن آنها در وضعیت ابهام و نا امنی با آیندهای نامشخص، میتواند برای سلامتی روانی آنها بسیار خطرناک باشد”.
آژانس پناهندگان میگوید که در مورد وضعیت سلامت جسمی، ذهنی و اجتماعی بسیاری از پناهندگان در این دو جزیره نگران است، از جمله کودکان بیسرپرست و افرادی که در گذشته مورد شکنجه و تروما قرار گرفتند. آژانس اضافه کرد که از دولت استرالیا درخواست کرده تا انتقال کودکان و خانوادههای آنها را به این جزایر متوقف کند.
ادارهی مهاجرت استرالیا از تاریخ ۱۹ ژوئیه ۲۰۱۳ اعلام کرد که پناهجویانی که با قایق و بهصورت قاچاق به این کشور پناهنده میشوند، ویزا دریافت نخواهند کرد. استرالیا از آن پس تمامی پناهندگان غیرقانونی را مستقیماً به گینهی نو روانه میکند. جایی که شرایط و امکانات زندگی برای پناهجویان به گونهایست که موجب اعتراض فعالان حقوق بشر شدهاست.
پس از امضای این توافقنامه، بخشی با مضمون “با قایق بیایید، ویزا نمی گیرید” در وبسایت اداره مهاجرت استرالیا اضافه شدهاست که از تاریخ ۱۹ ژوییه ۲۰۱۳، اگر کسی با قایق به استرالیا سفر کند، ویزا نمیگیرد و امکان اسکان در استرالیا را نخواهد داشت. همچنین تاکید شده است که این قانون شامل زنان و کودکان نیز میشود.
“آدرین ادواردز”، سخنگوی آژانس پناهندگان میگوید که آژانس تصمیم دولت استرالیا مبنی بر پاسخ قاطع به افرادی که با قایق و بهصورت قاچاق به استرالیا پناهنده میشوند را درک میکند. با این حال وی به دولت استرالیا در مورد مسامحهکاری در تأمین امنیت و ایجاد شرایط انسانی برای پناهندگان هشدار داد.
“ادواردز” گفت: “آژانس پناهندگان نگران سیاستهای استرالیا در مورد پروندههای پناهجویان است، زیرا بسیاری از این اقدامات در درازمدت منجر به یافتن راه حلی منطقی و مطمئن برای مسألهی پناهجویان نمیشود.”
یکی از آخرین موارد از رفتارهای بحثبرانگیز دولت استرالیا در ارتباط با پناهندگان، دستور اخراج یک نوزاد نارس و خانوادهی او از خاک استرالیا بود. نوزاد که در استرالیا متولد شده بود دچار ضعف و بیماری بود و وکلای این خانواده با اعتراض به دستور اخراج آنها به گینهی نو، اظهار کردند که این کودک حق دارد از شرایط برابر با تمامی نوزادان دیگر استرالیایی بهرهمند شود.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.