نویسنده دکتر آنتونیو گراسفو، تحلیلگر اقتصادی چین
کاخ سفید روز دوم آبان نخستین استراتژی هوش مصنوعی ایالات متحده را منتشر کرده است که رویکرد این استراتژی مقابله با جاهطلبیهای چین برای رهبری توسعه هوش مصنوعی در سطح جهانی و استفاده از آن در حوزههای نظامی و غیرنظامی جهت تسلط استراتژیک توسعه یافته است.
در سند منتشر شده بر نیاز فوری ایالات متحده به رهبری در حکمرانی هوش مصنوعی و تعیین استانداردهای جهانی برای امنیت، شفافیت و استفاده اخلاقی تاکید شده است. این اقدام ایالات متحده در پی رویارویی با تلاشهای حزب کمونیست چین در تسلط بر حوزه هوش مصنوعی است.
حزب کمونیست چین از طریق ابتکاراتی مانند ابتکار کمربند و جاده، و رویکردهای تهاجمی در سازمانهایی مانند سازمان تجارت جهانی، سازمان ملل متحد و دیوان دائمی داوری، تصمیم خود را برای تغییر دادن قوانین بینالمللی به گونهای که به نفع پکن باشد، نشان داده است. اجازه دادن به چین برای دیکته کردن استانداردهایی که برای هوش مصنوعی ایجاد کرده میتواند عواقب گسترده و شدیدی در سطح جهانی داشته باشد.
جک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، نسبت به استفاده چین از هوش مصنوعی برای نظارت داخلی و کمپینهای اطلاعات نادرستی که صادر میشود و امنیت ایالات متحده و متحدانش را به خطر میاندازد ابراز نگرانی کرده است.
یکی از مؤلفههای کلیدی استراتژی هوش مصنوعی پکن «هوشمندسازی» ارتش این کشور است با هدف رسیدن به یک برتری راهبردی نظامی است که ایالات متحده برای مقابله با آن تلاش میکند.
توسعه هوش مصنوعی در بخش نظامی چین شامل پهپاده و شناورهای سطحی بدون سرنشین و همچنین تقویت عملیات فرماندهی و کنترل است. این قابلیتها میتواند عملیات اطلاعاتی ایالات متحده را مختل کند یا توازن قدرت نظامی را در مناطق حساسی مانند تنگه تایوان بیثبات کند. چنین خطراتی ضرورت نظارت و مقابله با این تحولات را برای ایالات متحده برجسته میکند، زیرا توسعه سریع هوش مصنوعی چین میتواند پیشبینی و مقابله با حرکات این کشور را به طور فزایندهای دشوار کند.
برخی از تحلیلگران معتقدند که هوش مصنوعی در جنگهای آینده آنقدر حیاتی خواهد بود که بدون آن، ارتش آمریکا ممکن است نتواند ارتش چین را شکست دهد. استراتژی اخیر ایالات متحده به آژانسهای دفاعی و امنیت ملی دستور میدهد تا هوش مصنوعی را در عملیات های دفاعی، اطلاعاتی و ضد جاسوسی بگنجانند. کاخ سفید بر استقرار هوش مصنوعی در امنیت ملی و در عین حال محافظت از منابع هوش مصنوعی در برابر تهدیدات خارجی، با تمرکز ویژه بر کاهش خطراتی مانند انتقال فناوری و جاسوسی در زنجیره تامین هوش مصنوعی تاکید دارد.
سالیوان در سخنرانی در دانشگاه دفاع ملی در دوم آبان بر اهمیت مشارکتهای بین المللی برای ارائه جایگزینهای امن برای زیرساختهای دیجیتال مبتنی بر هوش مصنوعی چین که خطر سرقت دادهها، نظارت و سانسور را به همراه دارد، تاکید کرد. او هشدار داد که زمانی که کشورها فناوری چین را اتخاذ کنند تغییر مسیر ممکن است دشوار و پرهزینه باشد.
با وجودی که بودجه تحقیقات غیردفاعی آمریکا در سالهای اخیر کاهش یافته است، اما کاخ سفید در حال هماهنگی با کنگره برای تامین منابع برای بهبود قابلیتهای هوش مصنوعی، مانند ابررایانههای دولتی و امنیت زنجیره تامین برای تولید نیمهرساناها است. بدون این اقدامات، کارشناسان هشدار میدهند که پذیرش سریع هوش مصنوعی چین میتواند قدرت نظامی را به نفع چین تغییر دهد.
دیدگاه ارائهشده در این مقاله نقطه نظر نویسنده بوده و لزوماً منعکسکننده دیدگاه اپک تایمز نیست.