Search
Asset 2

وایبر، نیم‌باز و فرینگ در رقابت با مخابرات و تماس‌‌‌‏های صوتی

برنامه وایبر در آیفون (کورتزی: وایبر)
برنامه وایبر در آیفون (کورتزی: وایبر)

شرکت‌‏های مخابراتی که زمانی تصور می‌شد مبتکرین و پیشروان فناوری هستند، هم‌‌‌‌‌‏اکنون در بازی خودشان مغلوب شده‌اند. بازیگران جدید این میدان همانند وایبر(Viber)، نیم‌باز(Nimbuzz)، ونیج(Vonage) و بلک‌بری(Blackberry) خدمات و برنامه‌هایی را برای مشتریان خود ارائه می‌دهند که امکان تماس صوتی و ارسال رایگان پیام را به‌طور آنلاین برای آنان فراهم می‌کند. این مدل تجاری به درآمد خالص شرکتهای مخابرات که به این خدمات وابسته می‌باشند ضربه می زند. بالا بردن نرخ مکالمه یا کاهش و تخفیف در خدمات ارائه شده و یا هر دو کمکی به حال این غولهای مخابراتی نمی‌کند.

کاربرد گوشی هوشمند به طور قابل‌ملاحظه‌ای در سراسر جهان افزایش یافته و بیش از پیش نقاط مجهز به وای‌فای (شبکه و اتصال بیسیم به اینترنت) در مناطق شهری در حال ظهور هستند. مراکز خرید و تئاترهای سینما که برای فروش کالا به مشتریان خود وابسته می‌باشند، وای‌فای رایگان را در این مکانها عرضه می‌کنند تا آنان را به ماندن طولانی‌تر راغب نمایند.

برنامه‌های کاربردی یا اپلیکیشن‌‌‌‌‌‏ها این دنیای آنلاین را به‌کار می‌اندازد. آنها زندگی را ساده‌تر، ارزانتر و سرگرم‌کننده‌تر می‌کند. برنامه‌هایی که به کاربران ابزارهای مخابراتی رایگان ارائه می‌دهد برای جعبه‌ابزار(مجموعه نرم‌افزارهای) گوشی هوشمند بخشی ضروری در نظر گرفته می‌شود.

 در هندوستان قانونی که صدا از طریق اینترنت (وی‌او‌آی‌پی) را مجاز می‌کند، به‌زودی قابل اجرا خواهد بود و این می‌تواند ضربه‌ای سهمگین به مدل سنتی تجارت باشد. وزیر مخابرات هندوستان آقای کاپیل سیبال در حال حاضر از شرکتهای مخابراتی خواسته‌است که مدل موجود خود را به گونه‌ای که خدمات را بر اساس صدور صورتحساب برای کاربرد دیتا عرضه می‌کند تغییر دهند.

 امروزه پهنای باند موجود و قیمت پایین خدمات وی‌او‌آی‌پی در مقایسه با سایر خدمات، دلیلی برای افزایش محبوبیت آن شده است.

علاوه بر ظهور خدمات نوین مانند وایبر و نیم‌باز، متصدیان فناوری نیز در جهت این تغییرات حرکت می‌کنند. بلک‌بری امکانات چت صوتی را با مسنجر جدید ۷ ارائه کرده‌است که به کاربران امکان صحبت، ارسال پیام و تصویر را در تمام زمانها در صورت اتصال به وای‌فای فراهم می‌کند.

فیس‌‌‌‌‌‏بوک اخیراً ارائه خدماتی را آغاز نموده‌است که از طریق آن کاربران آی‌فون قادر خواهند بود برنامه مسنجر فیس‌‌‌‌‌‏بوک را برای تماس رایگان با سایر کاربران آی‌فون به‌کار گیرند. اما هم‌‌‌‌‌‏اکنون این امکان تنها در آمریکا قابل دسترسی ‌‌‌‌‌‏است.

شرکتهای مخابراتی هند می‌توانند بازیگران خارجی مانند تی‌موبایل را از نظر مدل تجاری نوین الگو قرار دهند. تی‌موبایل برنامه رایگانی را توسعه داده‌است که به کابران اجازه می‌دهد با هر شماره‌ای در آمریکا به‌طور رایگان تماس بگیرند. آنان حتی ضروری نیست مشترکان تی‌موبایل باشند و تنها نیاز به وای‌فای دارند.

گوگل راه‌حل به‌مراتب جامع‌تری را با گوگل وُیس عرضه کرده‌است که به کابران این امکان را می‌دهد که تماس‌های خروجی برقرار کرده، به تماسهای ورودی پاسخ داده و پیامهای متنی را از طریق برنامه‌هایشان ارسال نمایند. اما این موضوع نیاز به یک برنامه مجزا دارد تا از برقراری تماسهای ورودی و خروجی در گوشی هوشمند اطمینان حاصل شود. در رایانه رومیزی برقراری این تماسها به‌طور یکپارچه با جی‌میل انجام می‌گیرد.

همزمان نیم‌باز و فرینگ(Fring) به‌‌‌‌‌‏ویژه در کشورهای آسیای جنوبی مانند هندوستان از نظر محبوبیت بین نسل جوان به سرعت درحال رشد هستند.

برای اطمینان از اینکه شرکتهای مخابراتی در این یورش فناوری دوام می‌آورند برخی کشورها تا آنجا پیش رفته‌اند که این خدمات را غیرقانونی اعلام کرده‌اند. اما باید ببینیم تا چه زمان این سیاست به شرکتهای مخابراتی کمک می‌کند تا باقی بمانند. مردم تمایل دارند که با توسل به اقداماتی از قبیل استفاده از سرورهای پروکسی این محدودیت‌ها را دور بزنند که این اقدام  نیز در درازمدت صحیح نیست.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی