نیویورک ـــ در بعدازظهر آفتابی روز یکشنبه، در نقطهی اوج تظاهراتی پنج روزه، تمرینکنندگان «فالونگونگ» (فالون دافا)، در منطقهای نزدیک به سازمان ملل در نیویورک جمع شدند و خواستار توقف آزار و اذیت روش معنوی در چین شدند.
«دیوید تامپکینز»، یکیاز تمرینکنندگان و سازماندهندگان این تظاهرات اظهار داشت که این تظاهرات در روز ۲۳ سپتامبر در واکنش به حضور «ژانگ گائولی»، معاون نخستوزیر چین آغاز شد که در رأس هیأتی از چین در اجلاس سران سازمان ملل شرکت کرد.
بهگفتهی تامپکینز، «ژانگ مسئول نسلکشی، شکنجه و جنایت علیه بشریت است.» وی اظهار داشت، تظاهرات روز شنبه درجهت پایان دادن به آزار و اذیت اعمال شده در چین توسط مقاماتی مانند ژانگ بود.»
در این تظاهرات، «آلن آدلر»، مدیر اجرایی سازمان حقوق بشری «دوستداران فالونگونگ»، آزار و اذیت در چین را «مجموعهای از عملیات ترور، زندان، دروغ، شکنجه و قتل» خواند؛ «عملیاتی از شرارت محض علیه گروهی بیدفاع از افرادی که هیچ برنامه یا هدفی سیاسی ندارند.»
فالونگونگ شامل انجام ملایم تمرینهای مراقبه و آموزشهایی برپایهی سه اصل حقیقت، نیکخواهی و بردباری است. این روش در سال ۱۹۹۲ معرفی و بهسرعت گسترش یافت. براساس گزارش رسانهها، تا سال ۱۹۹۹، ۱۰۰ میلیون نفر به این روش گرویدند. در ماه جولای همان سال، «جیانگ زمین»، رهبر سابق حزب کمونیست، دستور تشکیل کمپین «ریشهکنی» فالونگونگ را صادر کرد.
برداشت اعضای بدن
آدلر «از «بان کیمون»، دبیرکل سازمان ملل و شاهزاده «زید بن رعد»، عضو کمیساریای حقوق بشر و ۱۹۳ عضو سازمان ملل خواست تا از تحقیقات بینالمللی درخصوص ۱۵ سال آزار و شکنجه و برداشت غیرقانونی اعضای بدن حمایت کنند.»
دکتر «دامون نوتو»، سخنگوی گروه پزشکان مخالف برداشت اجباری اعضای بدن، در مورد مرگبارترین شکل آزار و اذیت فالونگونگ یعنی برداشت اجباری اعضای بدن صحبت کرد.
«جهان به آنچه که جامعهی پزشکی در طی این سالها آگاه بوده است، پی خواهد برد. چین درحال اعدام زندانیان عقیدتی خود ازطریق برداشت اعضای بدن آنهاست.»
نوتو از کشورهای جهان خواست تا دربرابر این شقاوت و بیرحمی سخن بگویند و موضعگیری کنند.
همچنین دکتر «وانگ ژیوآن»، مدیر سازمان جهانی تحقیق دربارهی آزار و اذیت فالونگونگ که سازمانی غیردولتی است، در این تظاهرات شرکت داشت.
او سخنرانی خود را با اشاره به نگرانی جهان در مورد دولت اسلامی عراق و شام (داعش) آغاز کرد و اظهار داشت، حزب کمونیست چین، گروهی تروریستی است که اعمال آن حتی شومتر از داعش است.
وانگ ضمن اشاره به اینکه برداشت اعضا در چین توسط تمام دستگاههای دولتی، اعماز ۳۱ استان و شهرستان و بیشاز ۲۰۰ بیمارستان اجرا میشود، آن را یک عملیات نسلکشی علیه پیروان فالونگونگ خواند.
خروج از حزب
«جرم تایلر»، فیلمساز مستقل، شرحی متهورانه از عملکرد رژیم چین در نقض «همه چیز» از انسان و حقوق بشر گرفته تا محیط زیست، دیگر کشورها، مرزها، معاهدات و قراردادها ارائه کرد.
تایلر، علاقهی خود را به مردم چین ابراز داشت، اما گفت، «حزب کمونیست چین مشمئزکننده است.»
«استفان گرگوری»، ناشر نسخهی انگلیسی اپکتایمز اظهار داشت که چگونه مردم هنگکنگ اولینبار که سرمقالهی «نه شرح و تفسیر دربارهی حزب کمونیست چین» در سال ۲۰۰۴ منتشر شد، آن را مشتاقانه میگرفتند. نه شرح و تفسیر، به توصیف سانسور نشدهی حزب کمونیست چین میپردازد.
بهگفتهی گرگوری، در هفتهی اول انتشار نه شرح و تفسیر، ۶۰۰ هزار نسخه از آن در هنگکنگ بهفروش رفت.
بلافاصله پساز انتشار آن، جنبشی در اعلام خروج از حزب کمونیست چین آغاز شد. براساس گزارش وبسایت «مرکز خدمات جهانی برای ترک حزب کمونیست»، تا به امروز ۱۷۸ میلیون نفر از حزب خارج شدهاند.
در پایان این تجمع، «تنزین دالکار»، دانشجوی مبارز برای آزادی تبت، رو به تمرینکنندگان فالونگونگ که همگی تیشرتهای زرد پوشیده بودند، کرد و گفت، حزب کمونیست چین خواستار سرکوبی همهی گروهها، ازجمله تبتیها و تمرینکنندگان فالونگونگ است تا بهیکدیگر نپیوندند. وی از همهی کسانی که بهنحوی از این حزب آسیب دیدهاند، خواست تا دربرابر آن متحد شوند.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.