«ژرار دوپاردیو» بازیگر سرشناس فرانسوی، در اوایل سال ۲۰۱۳ تصمیم گرفت که تابعیت فرانسوی خود را در پی اعتراض به سیاستهای مالیاتی دولت فرانسه لغوکند و به تابعیت روسیه دربیاید. وی درحال حاضر ۷ پاسپورت برای کشورهای مختلف دارد.
با وجود مشکلات زیادی که بر سر راه افراد برای کسب تابعیت کشورهای مختلف وجود دارد، اما به نظر میرسد که این کار برای همه سخت نبوده است.
این روزها افراد معروف و ثروتمند با شرایط سادهتری میتوانند اجازه اقامت بگیرند و پساز مدتی اجازهی اقامت به کسب تابعیت منجر میشود. این نوع پذیرش شهروندی بسیاری از کشورها را برای جذب سرمایهی بیشتر وسوسه میکند، بهطوریکه در برخیاز کشورها در مقابل ۱۰۰ هزار دلار سرمایهگذاری میتوان تابعیت آن کشور را خرید.
«کریستین کالین»، کارشناس مهاجرت موسسهی حقوقی هنلی و شرکا میگوید: «هرسال چندین هزار نفر از شهروندان کشورهای مختلف برای گرفتن پاسپورت دوم و یا سوم خود، حدود ۲ میلیارد دلار خرج میکنند.»
قبرس یکی از کشورهایی است با کاهش هزینهی کسب تابعیت، سعی دارد رضایت سرمایهگذارانش را جلب کند. سیاست این کشوردر جلب مهاجران سرمایهدار با کاهش هزینههای اقامت از ۲۸ میلیون یورو به ۵ میلیون یورو، مورد اعتراض اتحادیهی اروپا قرار گرفته است.
درحال حاضر کشور مالت ارزانترین تابعیت در اتحادیهی اروپا را دارا است. بهگونهای که تنها در ازای۶۵۰ هزار یورو سرمایهگذاری در این کشور میتوان تابعیت این کشور را خرید. مالت پس از مخالفت شدید اتحادیهی اروپا مجبور شد بخشی از مقررات مهاجرت خود را تغییر دهد.
در امریکا نیز میتوان با سرمایهگذاری حداقل ۵۰۰ هزار دلار، گرین کارت این کشور را دریافت نمود. اما برخیاز مسئولان چون «ویویان ردینگ»، معاون کمسیون اروپا نظر دیگری دارند. وی دراینباره میگوید: «شهروندی و تابعیت را نباید فروخت.»
اما برخی دیگر اعتقاد دارند که در ازای کمک مهمان، باید مهماننوازی کرد. بسیاری از کشورها از طریق جذب سرمایه سعی در مقابله با جریان رکود جهانی اقتصادی دارند. شهروندان جدید این کشورها که به اصطلاح شهروندان اقتصادی نامیده میشوند، میتوانند در ازای کمک به بهبود وضعیت اقتصادی این کشورها، از مزایای زندگی در کشور جدید بهرهمند شوند.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.
1 دیدگاه دربارهٔ «دریافت اقامت از طریق سرمایهگذاری»
بادرود،مطمئنا،متأسفانه یا خوشبختانه،پول حرف اول و آخر را میزند…