وقتی با تغییرات اساسی مواجه میشوید، حرکت کردن در مسیر تغییر شما را به جاهای خوبی خواهد برد.
زندگی مملو از تغییر است. چه بخواهید و چه نخواهید، میتوانید مقاومت کنید یا پذیرای تغییر باشید.
بدبینها معمولاً دوست دارند که اوضاع به روال سابق باشد. آنها معمولاً برای خلق یک چیز جدید ایده قابلقبولی ندارند و صرفاً میخواهند که اوضاع را ثابت نگهدارند.
از سوی دیگر، خوشبینها آینده را میسازند و آن را بهنحوی که دوست دارند توسعه میدهند. آنها تغییر را فرصتی برای بهبود شرایط میدانند و برای اینکه بتوانند نظراتشان را مطرح کنند، حاضرند که دردسرهای تغییر را به جان بخرند.
اگر میخواهید نقش فعالتری در توسعه زندگیتان داشته باشید یا حس عاملیت خود را ارتقا دهید، از نکات ساده زیر استفاده کنید و پذیرش تغییر را یاد بگیرید.
۷ قدم برای پذیرش تغییر
۱. ذهنتان را باز نگهدارید
اولین قدم برای پذیرش تغییر این است که جلوی بدبینی اولیه را بگیرید. این کار را با تصور خوبیهایی که آن تغییر به دنبال دارد انجام دهید. هیچ طرح و نقشهای کامل نیست. از اینرو، ممکن است چیزی را پیدا کنید که بهمراتب بیشتر دوستش دارید.
۲. روی نقاط مثبت موقعیت جدید تمرکز کنید
به مانند قبل، توجهتان را به جوانبی از تغییر معطوف کنید که برایشان ارزش قائل هستید. مثلا اگر شرکت قبلیتان با یک شرکت جدید ادغام شده باشد، بعضی از همکارانی که از حضورشان لذت میبردید از شما جدا خواهند شد، اما بهجای اینکه روی این مسئله تمرکز کنید، به این واقعیت فکر کنید که شرایط جدید چه موقعیتهای بهتری را برایتان فراهم میکند.
۳. یاد بگیرید چیزی را که قادر به کنترل آن نیستید، بپذیرید
در شرایط و مواقع خاص باید در برابر تغییراتی که سر راهتان سبز میشوند مقاومت کنید. اما با رها کردن آگاهانه چیزی که نمیتوانید کنترلش کنید، آسایش درونی بیشتری پیدا میکنید.
۴. به خودتان و دیگران زمان بدهید تا وفق پیدا کنید
وقتی کار جدیدی را شروع میکنید، اغلب کمی دشوار و عجیب به نظر میرسد. این احساس همیشگی نخواهد بود. درنهایت، به کار جدید عادت میکنید و در انجام آن پیشرفت خواهید کرد و حتی ممکن است از آن لذت ببرید. از اینرو، بهتر است که قبل از قضاوت کردن به خودتان زمان بدهید.
۵. از تغییرات در راستای اهداف خود استفاده کنید
اکنون که تغییر سر راهتان سبز شده، چه میکنید؟ شاید دچار بیتابی خوراکی شده باشید و الگوی غذایی فعلیتان ناکارآمد باشد. بهجای اوقاتتلخی و تبعیتِ صرف از رژیم غذایی، از فرصت استفاده کنید و رژیم غذاییتان را بهطور کامل سالمتر و لذتبخشتر کنید.
۶. اهداف و انتظارات خود را در اولین فرصت اصلاح کنید
بسیاری از ما در مقاطع مختلف روی چند هدف کار میکنیم و نسبت به آینده زندگیمان انتظاراتی داریم. تغییر میتواند برنامههای ما را مختل کند. بهجای سماجت در مورد چیزی که قبلاً منطقی بوده، از نو شروع کنید و زندگیتان را با یک دیدِ جدید مورد ارزیابی قرار دهید. زندگی از راه تغییر احساس رضایت از وضع موجود را از ما میگیرد و ممکن است به سود ما هم باشد.
۷. ببینید چه چیزی را میتوانید یاد بگیرید و محفوظ نگهدارید
صرف اینکه چیزی دچار تغییر میشود، بدین معنی نیست که چیزهایی را که پیشتر یاد گرفتهاید یا دوست داشتهاید رها کنید.
تغییر لزوماً دشمن شما نیست. گاهی در زندگی فرصت پیدا میکنیم که خودمان اتفاقات را رقم بزنیم، اما اغلب درگیرِ تغییراتی میشویم که صرفنظر از احساسی که نسبت به آنها داریم، به وقوع میپیوندند. در این موارد، پذیرش تغییر شانس شما را برای رضایتمندی و اعمال نفوذ در سرنوشت امور به حداکثر میرساند.