Search
Asset 2

فرار فلاویو بولسونارو از برزیل؛ آمریکا برای او ویزا صادر می‌کند

مقام‌های برزیل پس از انتخابات ریاست‌جمهوری از بولسونارو خواسته بودند گذرنامه خود را تحویل دهد تا از فرار او از کشور جلوگیری شود.
فلاویو بولسونارو در انتظار اعلام نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری برزیل در برازیلیا؛ ۲۵ اکتبر ۲۰۲۶.(Ton Molina/Getty Images)

مقام‌های برزیل پس از انتخابات ریاست‌جمهوری از بولسونارو خواسته بودند گذرنامه خود را تحویل دهد تا از فرار او از کشور جلوگیری شود.

فلاویو بولسونارو، سناتور برزیلی، روز ۲۷ اکتبر پس از شکست در انتخابات ریاست‌جمهوری، کشورش را به مقصد آمریکا ترک کرد.

اگرچه مقصد دقیق پرواز فلاویو بولسونارو هنوز مشخص نیست، یکی از مقام‌های ارشد وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که برای او و اعضای خانواده‌اش ویزای ورود به ایالات متحده صادر خواهد شد.

این مقام به اپک تایمز گفت: «وزارت خارجه برای فلاویو بولسونارو و خانواده‌اش ویزا صادر خواهد کرد و به آن‌ها اجازه ورود به ایالات متحده را خواهد داد.»

صبح سه‌شنبه، پس از انتشار گزارشی از سوی رسانه آرژانتینی اینفوبائه مبنی بر اینکه بولسونارو با یک هواپیمای خصوصی به آرژانتین رفته و قصد دارد از آنجا به آمریکا بگریزد، گمانه‌زنی‌ها درباره محل حضور او شدت گرفت.

با این حال، مقام‌ها و نزدیکان بولسونارو در ابتدا این گزارش را به‌شدت تکذیب کردند.

روجریو مارینیو، سناتور برزیلی، مدیر کارزار انتخاباتی بولسونارو و از متحدان نزدیک او، گزارش خروجش از کشور را رد کرد. مقام‌های آرژانتین نیز اعلام کردند که بولسونارو وارد این کشور نشده است.

در همین حال، پلیس فدرال برزیل بررسی‌هایی را در مرزها انجام داد، اما نام بولسونارو را در سوابق گمرکی یا ثبت ورود و خروج مرزی پیدا نکرد.

اعتراض بولسونارو به نتایج انتخابات

لوئیز ایناسیو لولا دا سیلوا، رئیس‌جمهور فعلی برزیل، روز ۲۵ اکتبر در دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری که با رقابتی نزدیک همراه بود، بار دیگر پیروز شد و فلاویو بولسونارو را شکست داد.

لولا، ۸۱ ساله، با کسب ۵۱.۸ درصد آرا و اختلاف نزدیک به ۴.۴ میلیون رأی پیروز شد و برای چهارمین دوره غیرمتوالی به ریاست‌جمهوری برزیل رسید.

بولسونارو پس از اعلام نتایج، به روند برگزاری انتخابات اعتراض کرد. او تصمیم لحظه آخری یکی از قضات دیوان عالی برزیل را که از منصوبان لولا بود، برای تمدید دو ساعته رأی‌گیری در سراسر کشور زیر سؤال برد.

حزب بولسونارو پس از آن نتایج انتخابات را پذیرفت، اما اعلام کرد که پرسش‌های مطرح‌شده درباره روند رأی‌گیری باید در چارچوب یک گفت‌وگوی سیاسی متوازن و دموکراتیک به‌درستی روشن شوند.

بولسونارو نیز اعلام کرد که نتیجه انتخابات را از طریق مراجع قضایی به چالش خواهد کشید.

پس از انتخابات، مقام‌های برزیلی به بولسونارو دستور دادند که ظرف ۲۴ ساعت گذرنامه خود را تحویل دهد تا از خروج او از کشور جلوگیری شود.

این سیاستمدار ۴۵ ساله پیش‌تر به‌طور علنی گفته بود که قصد ترک برزیل را ندارد.

فلاویو بولسونارو فرزند ژائیر بولسونارو، رئیس‌جمهور پیشین برزیل، است که در سپتامبر ۲۰۲۵ از سوی دیوان عالی این کشور به اتهامات مرتبط با تلاش برای کودتا در سال ۲۰۲۲ و برهم زدن نتایج انتخابات محکوم شد.

ژائیر بولسونارو به ۲۷ سال و سه ماه زندان محکوم و از تصدی مناصب سیاسی محروم شد. او پس از گذراندن بخشی از دوران محکومیت در زندان، به دلیل وضعیت نامناسب جسمانی اجازه یافت باقی دوران محکومیت خود را در حبس خانگی سپری کند.

ترامپ: انتخابات برزیل دستکاری‌شده به نظر می‌رسید

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز ۲۶ اکتبر گفت که دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری برزیل به نظر او «دستکاری‌شده» بوده است.

ترامپ به خبرنگاران گفت: «از نظر من بسیار بد به نظر می‌رسید. فکر می‌کنم وحشتناک بود. من از هیچ طرفی حمایت نکردم، اما صادقانه بگویم، به نظر می‌رسید با یک انتخابات دستکاری‌شده دیگر روبه‌رو هستیم. این اتفاق تصویر بسیار بدی در جهان ایجاد کرد.»

رئیس‌جمهور آمریکا تأکید کرد که نه از لولا و نه از رقیب او، بولسونارو، حمایت نکرده است.

هر دو نامزد خواستار تمدید زمان رأی‌گیری شده بودند.

فلاویو بولسونارو با اشاره به بارندگی شدید در مناطق جنوبی برزیل که گرایش بیشتری به محافظه‌کاران دارند، خواستار افزایش زمان رأی‌گیری در این مناطق شده بود.

در مقابل، لولا پس از انتشار گزارش‌هایی درباره مشکلات حمل‌ونقل در دو شهر که از پایگاه‌های حمایتی او محسوب می‌شوند، از دیوان عالی درخواست کرد زمان رأی‌گیری را تمدید کند.

بولسونارو استدلال کرد که تصمیم کریستیانو زانین، قاضی دیوان عالی و وکیل پیشین لولا، برای تمدید دو ساعته رأی‌گیری، آن هم تنها سه دقیقه پیش از پایان زمان قانونی انتخابات، غیرقابل‌قبول بوده است.

به گفته بولسونارو، این تصمیم به معنای تغییر قواعد انتخابات در آخرین لحظات بود.

او در جمع حامیانش گفت: «با توجه به نحوه وقوع این اتفاقات، به هیچ وجه نمی‌توان نتایج انتخابات را به رسمیت شناخت.»

این تصمیم دیرهنگام سردرگمی گسترده‌ای ایجاد کرد، زیرا بسیاری از مراکز رأی‌گیری روند تعطیلی خود را آغاز کرده بودند.

بولسونارو همچنین مدعی شد که هم‌زمان با اتخاذ این تصمیم، ناظران انتخاباتیِ او را از اتاق‌های حفاظت‌شده شمارش آرا خارج کرده‌اند.

ترامپ نیز گفت روند برگزاری انتخابات و خشم عمومی ناشی از آن، تصویر مناسبی از برزیل در جهان ارائه نکرده است.

او افزود: «انتخابات باید غیرقابل‌تردید باشد. آنچه دیدم بسیار بد به نظر می‌رسید. من طرف هیچ‌کس را نگرفتم و از هیچ نامزدی حمایت نکردم. انتخابات را دنبال کردم و به نظرم بسیار فاسد و وحشتناک بود.»

ایلان ماسک، مالک شبکه اجتماعی ایکس، نیز روز ۲۶ اکتبر با انتشار پیامی، درباره ارقام نهایی انتخابات ابراز تردید کرد.

او نوشت: «اعداد با هم جور درنمی‌آیند.»

فلاویو بولسونارو در دور نخست انتخابات که سه هفته پیش برگزار شد، با کسب ۴۷ درصد آرا پیشتاز شده بود، در حالی که لولا ۴۵ درصد آرا را به دست آورده بود.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی