Search
Asset 2

کانادا مقامات چینی را به دلیل سرکوب فالون گونگ و اقلیت‌های قومی تحریم کرد

کانادا هشت مقام ارشد چینی را به دلیل «نقض فاحش حقوق بشر» علیه تمرین‌کنندگان فالون گونگ، تبتی‌ها و اویغورها تحت تحریم قرار داد.
(Greg Wood/AFP/Getty Images)

کانادا هشت مقام ارشد چینی را به دلیل «نقض فاحش حقوق بشر» علیه تمرین‌کنندگان فالون گونگ، تبتی‌ها و اویغورها تحت تحریم قرار داد.

ملانی جولی، وزیر امور خارجه کانادا، در بیانیه‌ای مطبوعاتی در ۱۰ دسامبر گفت: «کانادا عمیقاً بابت نقض حقوق بشر در سین‌کیانگ و تبت و علیه تمرین‌کنندگان فالون گونگ نگران است… ما از دولت چین می‌خواهیم که به کارزار سیستماتیک سرکوب پایان دهد و به تعهدات بین‌المللی خود در رابطه با حقوق بشر پایبند باشد.»

وزارت امور خارجه کانادا در این بیانیه گفت که گروه‌های قومی و مذهبی با بدرفتاری شدید از جمله کار اجباری، شکنجه و سلب آزادی‌های اساسی دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند.

وزارت امور خارجه کانادا نسبت به نقض حقوق بشر علیه تبتی‌ها و همچنین اقلیت‌های قومی در منطقه سین‌کیانگ ابراز نگرانی کرد؛ منطقه‌ای که گفته می‌شود بیش از ۱ میلیون نفر از ساکنان آن از سال ۲۰۱۷ تاکنون به‌صورت خودسر بازداشت شده‌اند.

این وزارتخانه همچنین گفت پکن که از سال ۱۹۹۹ سعی کرده تا فالون گونگ را از طریق «بازداشت خودسرانه، کار اجباری و شکنجه» در چین از بین ببرد.

کانادا در سال ۲۰۲۱ چهار مقام چینی را به دلیل نقض حقوق بشر علیه اقلیت اویغورهای سین‌کیانگ تحت تحریم قرار داد. وزارت امور خارجه کانادا گفت که آخرین دور تحریم‌ها هم‌زمان با روز جهانی حقوق بشر در ۱۰ دسامبر به اجرا درآمدند.

دولت کانادا در یک بیانیه مطبوعاتی مجزا از چن کانگو، تونیاز ارکین، ذاکر شهرت، پنگ جیاروئی، وو یینگجی، لیوجون هو، ژانگ هانگبو و یو کوآن به‌عنوان افرادی نام برد که تحت قانونی در کانادا به نام «تدابیر ویژه اقتصادی» (جمهوری خلق چین) تحریم خواهند شد. این قانون افراد و کسب‌و‌کارهای کانادایی را از معامله با افراد تحریمی منع می‌کند، دارایی‌های آن‌ها را در کانادا توقیف کرده و دسترسی به خدمات مالی و انجام معاملات ملکی را برای آن‌ها غدقن می‌کند.

هم‌زمان با انتشار اطلاعیه اتاوا، وو، دبیر حزب کمونیست تبت که بالاترین مقام منطقه است، از حزب اخراج و از سمت خود خلع شد. او به اتهام رشوه‌خواری تحت بازجویی قرار دارد.

براساس وبسایت مینگهویی، که در زمینه مستندسازی از کارزار آزار و شکنجه رژیم چین علیه فالون گونگ فعالیت می‌کند، وو در دوران فعالیت خود دست‌کم دو مرتبه در آزار و اذیت تمرین‌کنندگان محلی فالون گونگ دست داشته است.

فالون گونگ تمرینی معنوی برمبنای اصول حقیقت، نیک‌خواهی و بردباری است. این تمرین در اوایل دهه ۱۹۹۰ در چین به محبوبیت رسید و در آن مقطع حدود ۷۰ تا ۱۰۰ میلیون نفر در سراسر چین تمرینات آن را انجام می‌دادند. فالون گونگ که براساس تمرینات مراقبه‌ای شکل گرفته است، در فرهنگ سنتی چین ریشه دوانده و با ایدئولوژی کمونیستی سازگاری ندارد.

حزب کمونیست چین در سال ۱۹۹۹ فالون گونگ را تهدیدی برای سلطه حزب بر مردم چین دانست و آزار و اذیت سراسری تمرین‌کنندگان آن را کلید زد. آزارها و شکنجه‌های حزب کمونیست چین همچنان ادامه دارند و گزارشاتی مبنی بر شکنجه، کار اجباری، آزار جسمی و جنسی و حتی برداشت اجباری اعضای بدن منتشر می‌شود.

هدف گرفتن فالون گونگ از مرزهای چین فراتر رفته است. به گفته خبرچین‌ها، شی جین پینگ، رهبر فعلی حزب کمونیست چین، در جلسه‌ای محرمانه در سال ۲۰۲۲  دستور تشدید اقدامات علیه تمرین‌کنندگان خارج از کشور را صادر کرد تا از کارزار حقوقی و دروغ‌پراکنی برای حمله به فالون گونگ در سطح بین‌المللی استفاده شود.

تحریم‌های آمریکا

دولت آمریکا پیش‌تر چند نفر از ۸ نفری را که در اطلاعیه اخیر اتاوا از آن‌ها نام برده شد، تحت تحریم قرار داده است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا، وو را در سال ۲۰۲۲ به دلیل اجرای «سیاست ثبات» حزب کمونیست چین، که با هدف اعمال کنترل بر اقلیت تبتی‌ها به اجرا درآمد، تحریم کرد. این سیاست‌ها شامل اعدام‌های فراقانونی، بازداشت دسته‌جمعی، آزار و اذیت جسمی، عقیم‌سازی و سقط جنین اجباری بوده‌اند.

ژانگ، مدیر سابق اداره امنیت عمومی تبت، نیز به دلیل نقش خود در مدیریت مراکز بازداشت تبت، که برمبنای همان سیاست‌ها عمل می‌کردند، تحت تحریم قرار گرفت.

به گزارش وزارت خزانه‌داری آمریکا، هو، دبیر سابق حزب کمونیست در دفتر امنیت عمومی شین‌جینگ، نیز در سال ۲۰۲۰ تحت تحریم قرار گرفت.

پنگ، فرمانده سپاه تولید و سازندگی سین‌کیانگ- یک سازمان دولتی و شبه‌نظامی که در قضیه کار اجباری دخیل بوده- نیز تحت تحریم قرار گرفت. چن کانگو، دبیر سابق حزب کمونیست در منطقه سین‌کیانگ، نیز جزو افراد تحریمی بوده است.

ملانی جولی در ماه ژوئیه به چین سفر کرد و گفت که نگرانی‌های حقوق بشری‌اش را با همتای چینی خود به اشتراک گذاشت.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی