logo_eet

سیاست‌‌‏های تبعیض‌‌‏آمیز چین و سرکوب تنش‌‌‏های قومی

(youtube screenshot)
(youtube screenshot)
(youtube screenshot)

 

در پی افزایش تنش‌‌‏های قومی و مذهبی در استان سین‌کیانگ چین، دولت مرکزی چین اقدام به تشدید شرایط امنیتی در این مناطق کرده است.

استان سین‌‌‏کیانگ واقع در شمال غربی چین، محل زندگی اقلیت مسلمان‌های اویغور چین است. مسلمانان از قومیت اویغور بیشترین جمعیت استان سین‌‌‏کیانگ را تشکیل می‌‌‏دهند. دولت چین در دو دهه‌‌‏ی گذشته برای از بین بردن گستردگی و یکپارچگی مسلمانان دراین منطقه، تلاش‌‌‏های گسترده‌‌‏ای انجام داده است. تشویق چینی‌‌‏ها برای مهاجرت به این منطقه و اعطای شغل و تسهیلات بیشتر به ساکنان چینی‌تبار این ناحیه، از جمله اقدامات رژیم حاکم در دو دهه‌‌‏ی اخیر است.

 به گفته‌‌‏ی کارشناسان مسائل چین، دولت با افزایش مهاجران چینی‌‌‏ این منطقه در نظر دارد تا مسلمانان اویغور را هر چه بیشتر از صحنه‌‌‏های سیاسی و اجتماعی به حاشیه براند.

این منطقه از سال ۲۰۰۹ میلادی، شاهد درگیری‌‌‏های‌ خشونت‌آمیز زیادی بوده است. در آخرین مورد از این خشونت‌ها، انفجار ۲ بمب در بازار شهر ارومچی مرکز استان سین‌کیانگ در روز پنجشنبه‌ی گذشته، ۳۹ کشته و ۹۰ زخمی برجای گذاشت.

هنوز هیچ فرد یا گروهی مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته است. دولت چین خشونت‌های این منطقه را به مسلمانان ناراضی  اویغور نسبت می‌‌‏دهد.

فعالان حقوق بشر و کارشناسان مسائل چین، همواره دولت چین را مسئول تنش‌‌‏ها و ناآرامی‌‌‏های این منطقه می‌دانند. به گفته‌‌‏ی آن‌‌‏ها با وجود غنی بودن این منطقه از منابع طبیعی چون نفت و گاز، دولت حقوق مسلمانان اویغور را نادیده گرفته و منابع را تنها به ساکنان یا مهاجران چینی این منطقه تخصیص می‌‌‏دهد.

کارشناسان بر این باورند که سیاست‌های تبعیض‌آمیز دولت مرکزی و عدم توجه رژیم به اقلیت‌های قومی و مذهبی، موجب می‌شود دامنه‌ی تنش‌ها از این استان به دیگر مناطق چین گسترش یابد. حادثه‌ی تصادف خودرو در میدان تیان‌آن مِن در ۲۸ اکتبر سال گذشته‌ی میلادی، می‌تواند به‌عنوان یکی از این موارد مورد ارزیابی قرار گیرد.

در این حادثه، خودرویی با سه سرنشین وارد محدوده‌ی میادان تیان‌آن مِن شد و بر اثر انفجار، ۵ نفر کشته و ۳۸ زخمی برجای گذاشت. با وجودی‌که دولت چین، با معرفی سرنشینان اویغور این خودرو، از این تصادف به‌عنوان یک حادثه‌ی تروریستی نام برد، اما اظهارنظرهای شاهدان عینی در محل حادثه، مبنی بر تلاش راننده در عدم برخورد با عابران پیاده و تلاش راننده در برخورد خودرو با پرتره‌ی مائو، این گمان را تشدید می‌کند که این حادثه، یک اقدام به خودکشی نمادین به‌خاطر ابراز نارضایتی از سیاست‌های تبعیض‌آمیز رژیم حاکم بوده باشد.

بیش‌از ۸ میلیون اویغور در استان سین‌کیانگ چین زندگی می‌کنند که نیمی از جمعیت فعلی این استان را تشکیل می‌دهند. دولت چین همواره ادعای برخورد تبعیض‌آمیز با اقلیت‌ها را رد می‌کند و با ادعای اینکه حملات تروریستی در خارج از این کشور طراحی می‌شوند، سعی در یکپارچه‌سازی بافت جمعیتی این کشور دارد. رئیس‌جمهور چین وعده داده که با مشت آهنین با آنچه خود تروریسم می‌نامد برخورد کند.

 اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌شود.

اخبار مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *