Search
Asset 2

رئیس کمیته چین در مجلس نمایندگان آمریکا یک مخالف رژیم چین را نامزد جایزه نوبل می‌کند 

مایک گالاگر، رئیس کمیته چین در مجلس نمایندگان ایالات متحده، پنگ لیفا را که به دلیل تظاهرات علیه حکومت استبدادی حزب کمونیست چین و شی جین پینگ رهبر این حزب ، برای جایزه صلح نوبل نامزد کرده است.
مایک گالاگر، رئیس کمیته چین در مجلس نمایندگان ایالات متحده (Samira Bouaou/The Epoch Times)

مایک گالاگر، رئیس کمیته چین در مجلس نمایندگان ایالات متحده، پنگ لیفا را که به دلیل تظاهرات تک‌نفره‌اش در سال ۲۰۲۲ بر روی پل سیتونگ پکن علیه حکومت استبدادی حزب کمونیست چین و شی جین پینگ رهبر این حزب به عنوان «مرد پل» شناخته می‌شود، برای جایزه صلح نوبل نامزد کرده است.  

نامزدی این مخالف رژیم چین برای جایزه صلح نوبل سال آینده، ۱۳ اکتبر، یک سال پس از اعتراض او اعلام شد. 

در ۱۳ اکتبر ۲۰۲۲ بعد از سه سال قرنطینه شدید رژیم کمونیستی برای کووید۱۹ و چند روز قبل از افتتاح بیستمین کنگره ملی حزب کمونیست چین، آقای پنگ بنرهایی را روی پل سیتونگ بر فراز یکی از جاده های شلوغ پکن نصب کرد. 

روی بنرها نوشته شده بود: «ما آزمایش کووید نمی‌خواهیم، ما غذا می‌خواهیم. ما انقلاب فرهنگی نمی‌خواهیم، ما اصلاحات می‌خواهیم. ما قرنطینه نمی‌خواهیم، ما آزادی می‌خواهیم. ما یک خودکامه نمی‌خواهیم، ما رای می‌خواهیم. ما دروغ نمی‌خواهیم، ما عزت می‌خواهیم. ما شهروند هستیم نه برده.» 

او به سرعت توسط پلیس حزب کمونیست چین دستگیر شد. 

انتشار گسترده ویدئوی اعتراض آقای پنگ در فضای مجازی باعث شد تظاهراتی در سراسر چین برگزار شود و نهایتاً که باعث شد حزب کمونیست چین در دسامبر ۲۰۲۲ قرنطینه‌ها و محدودیت های کرونایی  را لغو کند. 

مایک گالاگر رئیس کمیته چین در مجلس نمایندگان ایالات متحده در یک پیام ویدئویی ماجرای آقای پنگ را بازگو کرد تا شجاعت او را با جهان به اشتراک بگذارد. 

او همچنین از شرکت اپل به دلیل کمک به حزب کمونیست چین برای جلوگیری از اشتراک‌گذاری ویدئوهای ماجرای آقای پنگ و اعتراضات الهام گرفته از او در چین توسط مردم چین انتقاد کرد. 

او گفت: «اپل در نوامبر سال ۲۰۲۲ به‌روزرسانی ارائه کرد. به‌روزرسانی AirDrop اپل به خفه کردن اعتراض‌ها کمک کرده است.» 

آقای گالاگر گفت این ماجرایی درباره «شجاعت و بزدلی» است. 

او در پایان این ویدئو گفت: «امروز، پنگ لیفا را برای جایزه نوبل نامزد می‌کنم. جهان باید ماجرای او را بشنود، ماجرایی که می‌ترسم اپل نخواهد شما آن را بشنوید 

محل نگهداری پنگ لیفا مشخص نیست و بستگان و خانواده او نیز از مکان نگهداری او بی‌اطلاع هستند و حزب کمونیست چین مانع اطلاع‌رسانی نزدیکان این زندانی سیاسی شده است. 

در همین رابطه لیانگ شائوهوا، وکیل سابق پکن، به اپک تایمز گفت: «ما به شدت با نامزدی پنگ لیفا به عنوان نامزد جایزه صلح نوبل موافق هستیم. تمام جهان به پنگ لیفا توجه دارند، نه تنها چینی‌ها در سراسر جهان، بلکه کل جهان دموکراتیک به او توجه دارد.» 

او ادامه داد: «هنگام سرکوب شدید حزب کمونیست چین و زمانی که جامعه چین وارد وضعیت وحشتناکی شد، او آنچه را که مردم می‌خواهند درملأعام فریاد زد.» 

این وکیل سابق افزود: «دقیقاً به دلیل اقدامات او بود که منجر به جنبش بعدی با عنوان کاغذسفید شد که به سیاست «صفر کووید» که به کشور و مردم آسیب زد پایان داد. این از اهمیت زیادی برخوردار است.» 

فعالان دموکراسی‌خواه چین در ۱۴ اکتبر در مقابل کنسولگری چین در لس آنجلس تجمعی برگزار کردند و فریاد زدند «پنگ لیفا کجاست؟» و از حزب کمونیست چین خواست آقای پنگ را آزاد کند. مهاجران چینی همچنین بنرهایی را در مقابل موزه هنر لس آنجلس و روی برخی از پل‌های هوایی در لس آنجلس در حمایت از آقای پنگ نصب کردند. 

در همان روز، مهاجران چینی در لندن نیز با تجمع مقابل کنسولگری چین شعارهایی در حمایت از آقای پنگ سر دادند. برخی از معترضان همچنین بنرهای متعددی را بر روی پل لندن آویزان کردند، از جمله بنرهایی که بر روی آن نوشته شده بود: «حزب کمونیست چین کناره‌گیری کن» و «پنگ لیفا کجاست؟»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی