Search
Asset 2

سازمان جهانی بهداشت: خطر شیوع ابولا در کنگو در سطح ملی به وضعیت «بسیار بالا» رسیده است

شیوع ابولا در کنگو؛ سازمان جهانی بهداشت هشدار داد. افزایش موارد ابتلا به ابولا در کنگو و اوگاندا
انتظار بیماران در بیمارستان عمومی مونگبالو، در جریان شیوع ابولا، در تاریخ ۲۲ مه ۲۰۲۶ در بونیا، جمهوری دموکراتیک کنگو.(Michel Lunanga/Getty Images)

سازمان جهانی بهداشت (WHO) روز ۲۲ مه اعلام کرد که شیوع ویروس ابولا در جمهوری دموکراتیک کنگو اکنون در سطح ملی «بسیار پرخطر» ارزیابی می‌شود و تاکنون ۸۲ مورد ابتلای قطعی ثبت شده است.

تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت، در یک نشست خبری گفت که شیوع بیماری در کنگو «به‌سرعت در حال گسترش» است؛ اما خطر آن در سطح جهانی همچنان پایین باقی مانده است.

او به خبرنگاران گفت: «اکنون ارزیابی خطر را در سطح ملی به بسیار بالا، در سطح منطقه‌ای به بالا و در سطح جهانی به پایین تغییر می‌دهیم. اما می‌دانیم که ابعاد این همه‌گیری در جمهوری دموکراتیک کنگو بسیار گسترده‌تر است.»

سازمان جهانی بهداشت روز ۱۷ مه شیوع ابولا را یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی با نگرانی بین‌المللی اعلام کرد. عامل این شیوع، سویه نادر «بوندیبوگیو» است که تاکنون هیچ واکسن یا درمان تأییدشده‌ای برای آن وجود ندارد.

به گفته گبریسوس، تاکنون دست‌کم ۸۲ مورد قطعی ابتلا در کنگو ثبت شده که شامل ۷ مرگ تأییدشده است. همچنین نزدیک به ۷۵۰ مورد مشکوک و ۱۷۷ مرگ مشکوک نیز گزارش شده‌اند.

در اوگاندا نیز دو مورد قطعی ابتلا، از جمله یک مورد مرگ، گزارش شده است. گبریسوس گفت وضعیت در اوگاندا همچنان باثبات است و اقداماتی برای مهار گسترش ویروس انجام شده است.

او گفت: «اقداماتی که در اوگاندا انجام شد، از جمله ردیابی گسترده تماس‌ها و لغو مراسم بزرگداشت «روز شهدا»، ظاهراً در جلوگیری از گسترش بیشتر ویروس مؤثر بوده‌اند.»

یک شهروند آمریکایی که در کنگو مشغول به کار بود، به ویروس ابولا مبتلا شد و برای دریافت خدمات درمانی به آلمان منتقل شد. مقام‌ها درباره نوع فعالیت این فرد توضیحی ارائه نکردند.

گبریسوس گفت سازمان جهانی بهداشت از گزارش‌هایی آگاه است که نشان می‌دهند یک شهروند آمریکایی دیگر که «تماس پرخطر» تلقی می‌شود، به جمهوری چک منتقل شده است؛ اما جزئیات بیشتری ارائه نکرد.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC) نیز روز ۱۷ مه اعلام کرد که در حال هماهنگی برای خارج‌کردن «تعداد محدودی» از شهروندان آمریکایی است که به‌طور مستقیم تحت تأثیر شیوع این بیماری قرار گرفته‌اند؛ هرچند هنوز مشخص نیست چه تعداد از افراد آسیب دیده‌اند.

دکتر ساتیش پیلای، مدیر مرکز مدیریت بحران ابولای مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا، در نشست خبری ۱۷ مه گفت: «مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها برای این شیوع، مرکز پاسخ اضطراری خود را فعال کرده است.»

پیلای گفت این نهاد در واکنش به شیوع بیماری، به کنگو و اوگاندا در زمینه نظارت، ردیابی تماس‌ها، آزمایش‌های آزمایشگاهی و اقدامات پیشگیری و کنترل عفونت کمک می‌کند.

براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، ابولا در اثر ابتلا به نوعی ویروس ارتوئبولا ایجاد می‌شود و از طریق تماس با خون یا مایعات بدن افراد آلوده منتقل می‌شود. سویه بوندیبوگیو پیش‌تر در سال ۲۰۰۷ در اوگاندا و در سال ۲۰۱۲ در کنگو موجب شیوع بیماری شده بود.

علائم اولیه ویروس می‌تواند شامل تب، خستگی، درد عضلانی، سردرد و گلودرد باشد. این علائم ممکن است بعداً به استفراغ، اسهال، درد شکم و اختلال در عملکرد کلیه و کبد منجر شوند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی