logo_eet

درخواست کمیته سازمان ملل از رژیم چین برای ازبین‌بردن سیستم‌‌های کار اجباری

پلیس چین زنان اویغور را هل می دهند
اورومچی، چین - 07 ژوئیه: پلیس چین زنان اویغور را که در خیابانی در 7 ژوئیه 2009 در ارومچی، پایتخت منطقه خودمختار سین کیانگ اویغور، چین تظاهرات می کنند، هل می دهند. صدها نفر از مردم اویغور پس از بازداشت بستگانشان توسط مقامات پس از تظاهرات روز یکشنبه به خیابان ها ریختند و اعتراض کردند. شورش های قومی روز یکشنبه در پایتخت منطقه مسلمان نشین سین کیانگ منجر به کشته شدن 156 نفر شد. افسران پلیس، سربازان و آتش نشانان برای مهار شورش اعزام شدند و صدها نفر بازداشت شدند. (Guang Niu/Getty Images)

یک کمیته سازمان ملل با انتشار گزارشی، ضمن ابراز نگرانی از رفتار رژیم کمونیستی چین با اقلیت مسلمان و استفاده از کار اجباری علیه اویغورها، عنوان کرد که به پکن فشار میآورد که وضعیت حقوق بشری خود را بهبود بخشد.

گروهی از کارشناسان مستقل که از سوی سازمان ملل منصوب شده‌اند این کمیته را تشکیل داده‌اند و گزارش آنها بر مبنای مجموعه‌ای از جلسات استماع گروه‌های حقوق بشری در مورد موضوعات مختلف مانند سیاست‌های حزب کمونیست چین در قبال کووید ۱۹، رفتار با فعالان حقوق بشری و برخورد با اقلیت‌های مسلمان، تدوین شده است.

سال گذشته گزارشی از سوی سازمان ملل متحد منتشر شد که در آن رئیس کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل گفته بود رفتار حزب کمونیست چین با اقلیت ۱۰ میلیونی اویغور‌های چین که عمدتاً مسلمان ساکن استان سین‌کیانگ هستند، ممکن است جنایت علیه بشریت باشد.

حزب کمونیست چین تکذیب کرد

کمیته ۱۸ نفره سازمان ملل که بر پایبندی کشورها به میثاق بین‌المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نظارت می‌کند، نسبت به «اشاره‌های متعدد اقدامات قهری، از جمله کار اجباری» علیه اقلیت‌های قومی در چین، از جمله اویغورها ابراز نگرانی کرد.

این کمیته از حزب کمونیست چین خواست فوراً قوانینی را تصویب کند که بر اساس آن تمام سیستم‌های کار اجباری از بین برود و همچنین همه افراد مشمول کار اجباری آزاد شوند.

حزب کمونیست چین در پاسخ ۱۱ صفحه‌ای به کمیته منصوب سازمان ملل اعلام کرد که توصیه‌های این کمیته را به‌دقت مطالعه خواهد کرد و آماده اجرای آن «مطابق با واقعیت‌های ملی چین» است. بااین‌حال، حزب کمونیست چین توصیههای کمیته سازمان ملل در مورد سین کیانگ را رد کرد.

کمیته سازمان ملل همین‌طور خواستار پایان‌دادن به انتقام‌جویی و پیگرد قانونی «سیستماتیک» علیه مدافعان حقوق بشر و وکلای فعال در این زمینه شد.

در این گزارش همچنین ضمن ابراز نگرانی از افزایش مشکلات سلامت روان در جامعه به دنبال قرنطینه‌های طولانی که به دنبال سیاست کووید صفر حزب کمونیست چین به اجرا درآمد، خواستار اختصاص بودجه بیشتر در این حوضه و بهبود شرایط سلامت روانی در جامعه شد.

اخبار مرتبط