Search
Asset 2

تنش‌های دیپلماتیک در نشست گروه هفت: اختلافات بر سر اوکراین، تعرفه‌ها و روابط با مسکو 

وزیران خارجه کشورهای عضو گروه هفت در روز پنج‌شنبه ۲۳ اسفند در کانادا گرد هم آمده‌اند تا درباره موضوعات کلیدی جهانی گفت‌وگو کنند.
وزیر امور خارجه کانادا، ملانی جولی (در مرکز)، در نشست وزرای خارجه گروه هفت (G7) که در تاریخ ۱۳ مارس ۲۰۲۵ در لا مالبه، استان کبک برگزار شد، سخنرانی کرد. در کنار جولی، از سمت چپ به راست، افراد زیر حضور داشتند: کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا؛ ژان-نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه؛ دیوید لامی، وزیر امور خارجه بریتانیا؛ ایوایا تاکشی، وزیر امور خارجه ژاپن؛ مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده؛ آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان؛ و آنتونیو تاجانی، وزیر امور خارجه ایتالیا.(SAUL LOEB/POOL/AFP via Getty Images)

وزیران خارجه کشورهای عضو گروه هفت در روز پنج‌شنبه ۲۳ اسفند در کانادا گرد هم آمده‌اند تا درباره موضوعات کلیدی جهانی گفت‌وگو کنند.

به گزارش رویترز، وزیران خارجه گروه هفت، شامل آمریکا، آلمان، ایالات متحده، ایتالیا، بریتانیا، ژاپن، فرانسه و کانادا، همراه با اتحادیه اروپا در این نشست در شهر لا مالبه کانادا شرکت می‏‌کنند.

تصمیم دولت ایالات متحده برای اعمال تعرفه‌های ۲۵ درصدی بر واردات فولاد و آلومینیوم، با واکنش کانادا و اتحادیه اروپا مواجه شده و اختلافات اقتصادی را به محور اصلی مذاکرات تبدیل کرده است. هم‌زمان، بحث بر سر نحوه مواجهه با روسیه و چین نیز در دستور کار قرار دارد.

یکی از مسائل حساس این نشست، آینده جنگ اوکراین است. گفته می‌شود که کی‌یف در مذاکرات اخیر خود در جده عربستان، پیشنهاد آتش‌بس ۳۰ روزه را مطرح کرده است. این در حالی است که مسکو نیز شروط خود را برای توافق با آمریکا ارائه داده است.

به گفته رویترز، یکی از دیپلمات‌های اروپایی با کنایه در این نشست بیان کرد «شاید بهتر باشد منتظر بمانیم تا گروه هشت دوباره تشکیل شود» این اشاره‌ای است به پیشنهاد ترامپ برای بازگرداندن روسیه به این گروه، پس از آنکه در سال ۲۰۱۴ به دلیل الحاق کریمه از گروه هشت کنار گذاشته شد.

با بازگشت ترامپ به قدرت، تغییر رویکرد واشینگتن در قبال اوکراین مشهود است. دولت بر لزوم دستیابی به یک توافق سریع تأکید دارد و هم‌زمان، در حال بازتعریف روابط خود با مسکو است. در عین حال، با توجه به افزایش نگرانی‌های امنیتی و توقف کمک نظامی ایالات متحده به اوکراین، کشورهای اروپایی به‌دنبال تقویت توان دفاعی خود و یافتن منابع مالی پایدار هستند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی