Search
Asset 2

آیا رهبر جمهوری اسلامی در برابر پیوستن ایران به اف‌ای‌تی‌اف تغییر موضع داده است؟

وزیر اقتصاد گفته است که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی با بررسی مجدد امکان پیوستن ایران به FATF موافقت کرده است.
(farsi.khamenei.ir)

وزیر اقتصاد گفته است که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، با بررسی مجدد امکان پیوستن ایران به اف‌ای‌تی‌اف موافقت کرده است.

عبدالناصر همتی، روز سه‌شنبه، ۱۱ دی در صفحه ایکس خود با اعلام این خبر و به نقل از مسعود پزشکیان نوشته است که رهبر جمهوری اسلامی درباره موضوع اف‌ای‌تی‌اف، با طرح مجدد لوایح پالرمو و سی‌اف‌تی در «مجمع تشخیص مصلحت نظام» موافقت کرده است.

رئیس دولت جمهوری اسلامی نیز در نشست امروز خود با اعضای اتاق بازرگانی از بررسی مجدد امکان پیوستن ایران به اف‌ای‌تی‌اف در مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داد.

ایرنا گزارش داده است که«لوایح دوگانه پالرمو و سی‌اف‌تی (در زمان روحانی) در مجلس شورای اسلامی به تصویب نمایندگان رسید، با اشکالات شورای نگهبان مواجه شد و برای بررسی بیشتر از سال ۹۹ به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شد. اگرچه آن زمان جلساتی با حضور وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی برای بررسی دلایل دولت در تصویب این دو لایحه برگزار شد، اما در نهایت مجمع تشخیص مصلحت نظام به جمع‌بندی نهایی نرسید و در نهایت لوایح در مجمع رسوب کرد.»

اف‌ای‌تی‌اف، نام اختصاری گروه ویژه اقدام مالی است که با هدف مقابله با پولشویی و مبارزه با حمایت مالی از تروریسم ایجاد شده است، این سازمان بین دولتی ۴۰ عضو دارد و مقر آن در پاریس است. ایران در فهرست سیاه این سازمان قرار دارد.

ایران برای پیوستن به گروه ویژه اقدام مالی باید لوایح پالرمو یا کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمان‌یافته فراملی و سی‌اف‌تی یا کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم را بپذیرد.

وزیر اقتصاد دولت پزشکیان در ماه گذشته به یکی از شبکه‌های تلویزیونی جمهوری اسلامی گفته بود که حتی اگر ایران این دو کنوانسیون را بپذیرد، باز هم مشخص نیست که بتواند از فهرست سیاه اف‌ای‌تی‌اف خارج شود.

پیش از این، علی خامنه‌ای گفته بود که معاهدات بین‌المللی یا همان کنوانسیون‌ها ممکن است برخی مفاد خوبی داشته باشد اما ایران «کشور مستقل» است و نیازی به پذیرش چنین معاهداتی ندارد و مجلس شورای اسلامی می‌تواند قانون مبارزه با پولشویی مطابق با شرایطی که می‌خواهد، تصویب کند.

محسن دهنوی، رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاست‌های کلی نظام در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به اینکه در دوره روحانی نیز رهبر جمهوری اسلامی با بررسی مجدد پرونده اف‌ای‌تی‌اف موافقت کرده بود، تاکید کرد که موافقت علی خامنه‌ای با بررسی پرونده اف‌ای‌تی‌اف در مجمع تشخیص مصلحت نظام به معنی موافقت با تصویب یا قانونی شدن آن نیست.

او افزود که در دوره روحانی نیز مجمع تشخیص مصلحت نظام با تصویب پرونده اف‌ای‌تی‌اف موافقت نکرده بود و اکنون این پرونده باید فرآیند خودش را طی کند.

خبر آنلاین به نقل از مهدی رباطی، فعال بازار بورس درباره منافع پیوستن به اف‌ای‌تی‌اف نوشت: «می‌توان پیش‌بینی کرد که پس از خروج ایران از لیست سیاه اف‌ای‌تی‌اف در بازار بورس، چند دسته از صنایع و به خصوص بخش‌های مالی بازار مانند بانک‌ها و بیمه‌ها به طور مستقیم از این تحول سود ببرند. همچنین شرکت‌های صادراتی و وارداتی همچون گروه فولادی‌ها، معدنی‌ها و خودروسازان به دلیل تسریع مبادلات پولی و تسهیل در فرایند واردات و صادرات، به صورت غیرمستقیم از این تصمیم سودهای زیادی خواهند برد. اتفاقات مثبتی که در مجموع باعث تقویت بازار بورس خواهد شد.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی