Asset 2

مقام ارشد کاخ سفید: مذاکره درباره تسلیحات هسته‌ای بین چین و آمریکا ضروری است  

گفت‌وگوی بین چین و آمریکا درباره تسلیحات هسته‌ای
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی، در جلسه توجیهی روزانه در کاخ سفید در 24 آوریل 2023 در واشنگتن دی سی شرکت می کند. (Win McNamee/Getty Images)

مشاور امنیت ملی  کاخ سفید روز جمعه اعلام کرد که از آنجا که چین در حال گسترش قابلیت‌های هسته‌ای و «مجموعه‌ای از انواع سلاح‌های بسیار عجیب» است، برای کاهش خطرات هسته‌ای نیازمند «گفت‌وگوی گسترده» با چین هستیم. 

جیک سالیوان در انجمن امنیت آسپن اعلام کرد که آغاز مذاکره بین ایالات متحده و چین درباره تسلیحات هسته‌ای برای رسیدن به درک مشترک از اصول و نیت هر دو طرف، و نحوه عملکرد آن‌ها «حیاتی» است. 

او گفت: «نکته‌ای که طی دو سال گذشته به همکاران چینی خود اشاره کردم، این است که در لحظات مختلف بحران اوکراین که شاهد تهدیدات هسته‌ای از سوی روسیه بودیم، ما می‌دانیم چگونه با آن کنار بیاییم زیرا دهه‌ها تجربه با روس‌ها در کاهش ریسک هسته‌ای، کنترل تسلیحات استراتژیک و ارتباطات اساسی داشته‌ایم 

آقای سالیوان افزود: «ما چنین چیزی را با چین نداریم و این امر ذاتاً بی‌ثبات‌کننده است و چیزی است که باید از طریق گفت‌وگوی فشرده بین ایالات متحده و چین ایجاد کنیم». 

پنتاگون تخمین می‌زند که چین تا سال ۲۰۳۰ حدود هزار سلاح هسته‌ای و تا سال ۲۰۳۵ حدود ۱۵۰۰ سلاح هسته‌ای خواهد داشت. به همین ترتیب، حالا این رژیم بیشترین تعداد انتقال‌دهنده‌ها برای موشک‌های بالستیک بین‌قاره‌ای مستقر بر روی زمین را نسبت به ایالات متحده دارد. 

همچنین در حال حاضر رژیم چین نسبت به ایالات متحده تعداد بیشتری پرتابگر موشک بالستیک بین‌قاره‌ای مستقر بر روی زمین دارد. 

ثبات احتمالی در روابط آمریکا و چین

طی ماه گذشته، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، جانت یلن، وزیر خزانه‌داری، و جان کری، نمایند آمریکا در امور اقلیمی، سفرهایی به پکن داشتند و با مقامات ارشد حزب کمونیست دیدار کردند تا روابط تیره بین ایالات متحده و چین را تثبیت کنند. 

مشاور امنیت ملی کاخ سفید در ادامه سخنانش گفت که او معتقد است علی‌رغم رقابت ذاتی بین دو قدرت بزرگ، «امکان واقعی» برای برقراری روابط پایدار بین ایالات متحده و چین وجود دارد. 

او خاطرنشان کرد: «در واقع فکر می‌کنم با شفاف و صریح بودن و کنار گذاشتن احساسات، لفاظی‌ها و برخی از چارچوب‌های فلسفی بزرگ‌تر و تمرکز بر رسیدن به اصول عملی، امکان واقعی برای یک رابطه پایدار وجود دارد.» 

این مقام آمریکا با اشاره به نام رسمی چین، جمهوری خلق چین، افزود: «ایالات متحده آماده برقراری ارتباط نظامی با هدف جلوگیری از اشتباه، خطای محاسباتی و تشتید تنش است، اما صادقانه بگویم، جمهوری خلق چین این کار را انجام نمی‌دهد 

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی