Search
Asset 2

یک کارشناس بازار خودرو: بخشی از درآمد نفتی ایران، صرف واردات «خودروهای بنجل چین» می‌شود

رامین نعمتی، کارشناس بازار خودرو می‌گوید که شرکت‌های خودروسازی چینی به قیمت دلخواه خودشان پول نفت را در قالب واردات خودروهای بنجل چینی به ایران پرداخت می‌کنند.
(Public Domain)

رامین نعمتی، کارشناس بازار خودرو می‌گوید که شرکت‌های خودروسازی چینی به عنوان نماینده حکومت چین به قیمت دلخواه خودشان پول نفت را در قالب واردات خودروهای بنجل چینی به ایران پرداخت می‌کنند.

این کارشناس در گفتگو با خبرگزاری داخلی رکنا با بیان این مطلب می‌افزاید خودروهایی که اکنون از چین به صورت تکه‌های منفصل وارد و در ایران سرهم‌بندی می‌شوند، از کارخانه‌های درجه سوم یا چهارم چین می‌آیند. این خودروها در چین نیز فروش ندارند.

به گفته او، در واقع این خودروها در ازای پول نفت ایران، تامین پروژه‌های خودروسازی شکست‌خورده چین و برای کمک به حکومت چین وارد ایران می‌شوند.

رامین نعمتی ادامه می‌دهد: «در چین اگر این قطعات را تولید کردند، به شکل یک خودرو کامل در نظر گرفتند و به ایران ارسال کردند؛ زیرا در چین هم (به طور انبوه) این خودروها تولید و مونتاژ نمی‌شود. به همین دلیل هیچ تاجری نمی‌تواند خدمات و قطعات این خودروها را بیاورد و در کشور ارائه کند. به همین دلیل قطعات این خودروها حتی در بازار آزاد نیز یافت نمی‌شود.»

او با بیان اینکه شرکت‌های خودروساز چینی تبدیل به یک مار افعی دو سر شده‌اند، اظهار می‌دارد: «زمانی ناآگاهی مردم و سیاست غلط دولت در قبال شرکت‌های مونتاژکار چینی مانند «مدیران خودرو»، «کرمان موتور» و دیگر مونتاژکاران چینی، باعث شد که این شرکت‌ها تبدیل به یک مار افعی دو سر شوند و مردم هم به غیر از اینکه به سمت آن بروند، به دلیل لیزینگ‌هایی که دارند، خدماتی که دارند و دامپینگی که قبلا انجام داده‌اند، روزبه‌روز بزرگتر شدند و هیچ راهکاری برای آن‌ها وجود ندارد و فقط آگاهی مردم می‌ماند که حداقل تا حدی در مقابل خودروها و مونتاژکاران چینی مقاومت کنند. اگرنه از سوی دولت حرکت جدی برای حفظ منافع مردم در این مورد وجود ندارد.»

به گفته او، مدیران این شرکت‌های خودروسازی و مونتاژ خودرو، چینی هستند که به طور رسمی به عنوان نماینده (رژیم کمونیستی چین) در حکومت جمهوری اسلامی حضور دارند و تهاتر نفتی با ایران را به قیمت‌های دلخواهشان انجام می‌دهند. قطعات خودرو به ایران وارد می‌کنند و با قیمت نازل سرهم بندی می‌کنند و سه برابر قیمت در داخل ایران می‌فروشند. همزمان امکانات دولتی و بانکی ایران را نیز در اختیار دارند.

این کارشناس خودرو درباره رانت «ارز نیمایی» که به این خودروسازان داده می‌‌شود، می‌گوید: «دلار ۴۰ هزار تومانی به افراد خاص داده می‌شود تا همین ارابه‌های چهار چرخ چینی را به سه برابر قیمت آن هم با دلار ۱۲۰ هزار تومانی بازار آزاد با ملت مظلوم ایران حساب کنند و سالانه نزدیک به ۸ میلیارد دلار رانت بین خواص و برای این نور چشمی‌‌ها در حال فضل و بخشش است و هر سال این سفره بزرگتر و اعیانی‌تر می‌‌شود.»

لطف‌الله سیاهکلی، نماینده مجلس شورای اسلامی در خردادماه سال گذشته گفت: «خودروهای چینی که در ایران عرضه می‌شود، قیمت واقعی‌اش ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون تومان است، با قیمت ۷۵۰ تا ۸۰۰ میلیون تومان وارد شده و در بازار سه میلیارد تومان می‌فروشیم.»

همچنین در اردیبهشت ماه امسال ویدیویی از جدا شدن اکسل خودروی چینی در اتوبان قم در رسانه‌های اجتماعی مورد انتقاد کاربران ایران قرار گرفت و بعد از آن قیمت این خودروها کاهش یافت.

رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودروی تهران در این‌باره گفت که محور اصلی عقب از اتاق خودرو جدا شده بود، این اتفاق برای افکار عمومی زنگ خطری است و آن‌ها را متوجه مشکلات جدی در مورد خودروهای مونتاژی چینی کرده است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی