این فیلم تبلیغاتی بعد از گذشت ده سال، همچنان نفرت و انزجار را منتشر می کند
چِن مانگ تهیه کنندهی فیلمهای تلویزیونی دیدگاهی غیر اخلاقی نسبت به کارش داشت. وی در نشستی که درسال ۲۰۰۱ در کالیفرنیا داشت اعلام کرد “اخبار حقیقت ندارند.” وی در ادامه افزود: “هر کس مرا تأمین کند، با تمام وجود برایش کار خواهم کرد.”
چِن مانگ با نام سابق چِن شیائوبینگ، از زمانی که به عنوان گزارشگر به تلویزیون مرکزی چین پیوست، با تمام وجود برای حزب کمونیست چین کار کرد. او بزرگترین موفقیت حرفهایاش را زمانی به دست آورد که در سال ۲۰۰۱ فیلم تبلیغاتی هدفمندی از نمایش یک خودسوزی ساختگی در میدان تیانآنمن تهیه کرد. این فیلم نقشی کلیدی در آزار و شکنجه فالونگونگ داشته است.
این فیلم، دروغی ماهرانه بود. مضمون آن نمایش پنج تمرینکنندهی فالون گونگ بود که در ۲۳ ژانویه ۲۰۰۱ در میدان تیانآنمن دست به خودسوزی زدند.
در مارس ۲۰۰۲، تلویزیون اِنتیدی اقدام به پخش فیلم مستند “آتش دروغین” کرد تا فیلمی که چِن برای تلویزیون مرکزی چین تهیه کرده بود را مورد بررسی قرار دهد. این فیلم تناقضات بسیاری را در تلویزیون مرکزی چین نشان می دهد که دال بر نمایشی بودن خودسوزی است.
با دیدن صحنهی آهستهی فیلم “آتش دروغین”میتوان دید که چگونه چِن از لیو چونلینگ – کسیکه به گفتهی چِن در فیلم دست به خودسوزی زده- در حالیکه با اصابت گلولهای به سرش توسط یک مأمور پلیس کشته شد، فیلمبرداری می کرد.
مستند اِنتیدی، با استناد به گزارش واشنگتن پست بیان کرد که در محل زندگی خانم لیو چونلینگ، که در مستند فیلم چِن نقش کلیدی داشت، هیچکس ندیده است که او یا دخترش فالونگونگ تمرین کنند.
فیلم همچنین نشان میدهد که چگونه یکی از قربانیان اتشسوزی یک بطری پلاستیکی نوشابه که پر از بنزین بود را بین پاهایش گذاشته بود در حالیکه بطری ذوب ویا منفجر نشده بود. این فیلم (آتش دروغین) مدارک زیادی دال بر ساختگی بودن فیلم تهیه شده توسط چِن را نشان می داد. اما از آنجا که تلویزیون ملی چین از پخش تحلیلهای تلویزیون اِنتیدی امتناع کرد فیلم چِن توانست تاثیر شدیدی بر مردم چین بگذارد.
فالونگونگ، یک روش معنوی باستانی است که شامل پنج تمرین آرام و مدیتیشن است و زندگی در این روش با پیروی از اصول حقیقت، نیکخواهی و بردباری میباشد. آقای لی هُنگجی در سال ۱۹۹۹، آموزش فالونگونگ را درچین اغاز کرد و این روش به سرعت معروف شد. اوایل سال ۱۹۹۹، چندین روزنامه خبری غربی، اعلام کردند که ۱۰۰ میلیون نفر فالونگونگ را تمرین میکردند.
جیانگ زِمین ، رهبرِ چین در آن زمان، ازاینکه می دید تعداد بیشماری از مردم به تمرین فالون گونگ پرداختهاند وحشت زده شد و دستورداد آن را ریشهکن کنند. فالونگونگ در بیستم جولای ۱۹۹۹ممنوع اعلام شد. اما نه مردم و نه نیروهای امنیتی، مایل به آزار و شکنجه فالون گونگ نبودند. تعداد تمرین کنندگان فالون گونگ، ۱ نفر در هر ۱۲ نفر از مردم چین بود و تلاشهای اولیه رسانههای دولتی چین برای ضربه زدن به فالونگونگ، چندان موفقیت آمیز نبود.
اما فیلم چِن موقعیت را عوض کرد. نظر مردم چین در مورد فالونگونگ بهسرعت تغییر کرد. تعداد دستگیریها و میزان مرگ و میر تمرین کنندگان به شدت در حال افزایش بود و به سیاست جیانگ در آزار و شکنجه رونق تازهای می داد.
پس از آن که چِن فیلم ساختگی خودسوزی در تیانآنمن را تهیه کرد، ترفیع مقام گرفت. وی در اکتبر ۲۰۰۱، “افق شرق”، که یکی از برنامه های خبری معروف تلویزیون مرکزی چین شد را کارگردانی کرد.
در چین، باوری کهن وجود دارد که میگوید، کسانی که خوبی میکنند در عوض خوبی دریافت میکنند و کسانی که بدی میکنند مجازات میشوند.
در ۲۳ دسامبر ۲۰۰۸، چِن در سن ۴۷ سالگی، در بیمارستان پکن که ویژه بیماران سرطانی است درگذشت. در سال ۲۰۰۸، دچار سرطان معده شد که به کبدش هم سرایت کرده بود. سرطان درد شدیدی به همراه داشت و او در شرایط بسیار سختی درگذشت. درد شدید، چنان وضعیت چهره و بدنش را تغییر داده بود که به هنگام مرگ، چهره و فیزیک بدنش به هیچ عنوان با چهره سابقش قابل قیاس نبود.
لوئو جینگ، گوینده معروف اخبار در تلویزیون مرکزی چین نیز با چِن در یک بیمارستان بستری بود. او سخنگوی حزب کمونیست چین بود. پس از قتل عام ۴ ژوئن، لوئو در سرپوش گذاشتن بر کشتار دانشجویان توسط حزب کمونیست چین نقش داشت.او اتهامات دروغین بسیاری علیه فالون گونگ وارد کرد. لوئو جینگ مبتلا به سرطان غدد لنفاوی بود که پس از درمان، تقریباً بهبود یافته بود. ولی پس از آن که تصمیم گرفت شغلش را به عنوان سخنگوی حزب کمونیست چین از سر بگیرد، بیماریش وخیمتر و دهانش پر از زخم شد. درد ناشی از زخمها، خوردن و آشامیدن را برایش مشکل ساخت. برای مصرف دارو ابتدا میبایست دهانش را با داروی بیحسی شستشو میداد. کارکنان بیمارستان در مورد وی می گفتند که لوئو جینگ تاوان تمام دروغهایی که از دهانش خارج شدهاست را می پردازد.
حزب کمونیست چین بهترین مراسم خاکسپاری را برای چِن برگزار کرد. خاکسترش در گورستان خصوصی انقلابی بابااوشان، که معمولاً به مقامات عالیرتبه حزب کمونیست چین اختصاص داده میشود، نگه داشته شد. منابع خبری میگویند که دادن چنین امتیازی به او به علت همکاری استثناییاش در آزار و شکنجه فالونگونگ بوده است. آنان حتی اجازه به خاک سپردن جائو زیانگ ، نخستوزیر پیشین چین و لی زوئوپنگ، سپهبد سابق ارتش آزادیبخش خلق را در بابااوشان ندادند.
اخیراً، بسیاری از اشخاصی که در حزب کمونیست چین، چه در داخل چین و چه در غرب، ترفیع مقام گرفتهاند با بخت و اقبال بد روبرو شدهاند. این مقاله جزء آن دسته مقالاتی است که چنین مواردی را توصیف می کند.