ترامپ میتواند بهطور یکجانبه نام این خلیج را تغییر دهد، اما سایر کشورها ممکن است نام جدید را به رسمیت نشناسند.
متعاقب پیشنهاد دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا، برای تغییر نام خلیج مکزیک در اوایل هفته، مارجری تیلر گرین، نماینده جمهوریخواه جورجیا، لایحهای را در روز ۹ ژانویه برای تغییر نام خلیج مکزیک به خلیج آمریکا ارائه کرد.
در این لایحه، که «قانون خلیج آمریکا» نام دارد، آمده است: «هرگونه ارجاع به خلیج مکزیک در قانون، نقشه، مقررات، اسناد، مقالات یا صورتجلسههای آمریکا باید به «خلیج آمریکا» تغییر پیدا کند.»
درصورت تصویب، وزارت کشور آمریکا بر اجرای سیاست جدید نظارت خواهد داشت و حداکثر ۱۸۰ روز پس از تصویب این لایحه، اسناد و نقشههای فعلی در آژانسهای فدرال با نام جدید بهروزرسانی خواهند شد.
ترامپ بارها خواستار تغییر نام خلیج مکزیک شده است؛ خلیجی که در احاطه مکزیک و تگزاس، لوئیزیانا، میسیسیپی، آلاباما و فلوریدا قرار دارد و به دریای کارائیب و اقیانوس اطلس متصل است.
ترامپ در روز ۷ ژانویه گفت: «خلیج آمریکا؛ چه نام زیبایی.»
کلودیا شینباوم، رئیسجمهور مکزیک، درخواست ترامپ را مردود دانسته و گفته که نام آمریکا باید به «آمریکای مکزیکی» تغییر پیدا کند.
شینباوم در کنفرانس مطبوعاتی ۸ ژانویه گفت: «زیبا به نظر میرسد، نه؟ اینطور نیست؟»
ترامپ میتواند بهطور یکجانبه نام این خلیج را- که به آن «ساحل سوم آمریکا» میگویند- تغییر دهد، اما ممکن است سایر کشورها نام جدید را به رسمیت نشناسند.
نام اسپانیایی این خلیج «ال گلفو دی مهیکو» است.
اگر ترامپ دست به چنین کاری بزند، نخستینبار نخواهد بود که یک رئیسجمهور نام یک منطقه شاخص را تغییر میدهد.
دولت اوباما در سال ۲۰۱۲ نام کوه مککینلی آلاسکا را که به نام بیستوپنجمین رئیسجمهور آمریکا نامگذاری شده بود، به «دنالی» تغییر داد. ترامپ وعده داده که نام آن را دوباره به کوه مککینلی تغییر خواهد داد.
ترامپ غیر از تغییر نام خلیج مکزیک اظهارات دیگری نیز داشته که باعث ناراحتی سران جهان شدهاند.
او در هفتههای اخیر گفته که آمریکا باید کنترل کانال پاناما را از نو به دست بگیرد، گرینلند را تصاحب کرده و کانادا را به پنجاهویکمین ایالت خود تبدیل کند.
داستی جانسون، نماینده جمهوریخواه داکوتای جنوبی، لایحهای را در هفته جاری ارائه کرد که به رئیسجمهور اجازه میدهد برای بازپسگیری کانال با پاناما وارد مذاکره شود. متعاقب توافق جیمی کارتر، رئیسجمهور سابق آمریکا، در سال ۱۹۷۷، آمریکا کانال پاناما را در سال ۱۹۹۹ واگذار کرد.