گزارشگران بدون مرز اعلام کرده است که طالبان از ژانویه ۲۰۲۴ میلادی ۱۲ شبکه رسانهای را بستند و ۲۵ خبرنگار را دستگیر کردهاند.
سازمان گزارشگران بدون مرز یا آر.اس.اف در گزارش وضعیت آزادی بیان در سال ۲۰۲۴ در افغانستان اخیرا اعلام کرده است که رسانهها در افغانستان اجازه ندارند، موسیقی، داستان، تصاویر موجودات زنده و تفسیرهای خبری درباره طالبان منتشر کنند؛ زیرا طالبان این کار را یک عمل «خطاکارانه» میدانند و همین موضوع باعث تعطیلی دستکم ۱۲ رسانه شامل دولتی و خصوصی در هفت ولایت (استان) افغانستان شده است.
براساس این گزارش، ۱۱ ایستگاه تلویزیونی و یک ایستگاه رادیویی مجبور به توقف کامل فعالیتهای خود شدهاند. همچنین ۳ ایستگاه رادیویی نیز موقتا تعطیل شدهاند و طالبان به آنها وعده داده است که اگر پخش موسیقی را متوقف کنند، بعد از مدتی میتوانند فعالیت رادیویی خود را از سر بگیرند. این رسانهها در چندین ولایت افغانستان شامل کابل، قندهار، ننگرهار، هلمند، تخار، بادغیس، لغمان و خوست فعالیت میکردند.
شبکه تلویزیونی آرزو، از آخرین رسانههایی بود که در ۴ دسامبر هدف حمله طالبان قرار گرفت. تعدادی از ماموران ریاست عمومی استخبارات (سرویس اطلاعاتی طالبان) که نماینده وزارت خارجه طالبان نیز آنها را همراهی میکرد، برای «ترویج امر به معروف و نهی از منکر» به دفتر شبکه تلویزیونی آرزو در کابل حمله کردند.
یکی از شاهدان این حمله طالبان به شرط فاش نشدن هویتش با گزارشگران بدون مرز گفتگو کرد. او اظهار داشت که طالبان با در دست داشتن فهرستی از کارمندان تلویزیون آرزو وارد دفتر این شبکه شدند. آنها به کارکنان توهین کردند و مورد بدرفتاری قرار دادند، موبایلهایشان را به همراه ۶ هارددیسک و سه دستگاه کامپیوتر با خود بردند.
همچنین هفت کارمند این شبکه شامل امانالله عظیمی، رئیس دفتر مرکزی تلویزیون آرزو و خالد بارکزی، مجری تلویزیونی دستگیر و به زندان پلچرخی کابل منتقل شدند. وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان گفته است که این شبکه سریالهایی «خلاف ارزشهای اسلامی» پخش کرده است.
سازمان گزارشگران بدون مرز در ادامه خواستار بازگشایی بیقید و شرط رسانهها در افغانستان و آزادی فوری کارمندان شبکه تلویزیونی آرزو شدهاند.
این سازمان در پایان اعلام کرده است که از زمان به قدرت رسیدن طالبان در اوت ۲۰۲۱ تاکنون دستکم ۱۴۱ خبرنگار توسط طالبان بازداشت شدهاند.
هبتالله آخوندزاده در پایان ماه ژوئیه فرمانی را امضا کرد، مبنی بر اینکه انتشار هر گونه تصویری که موجودات زنده را نشان دهد، ممنوع است.