سخنگوی کاخ کرملین اعلام کرد که روسیه همچنان آماده مذاکرات صلح با رئیسجمهور اوکراین است.
دیمیتری پسکوف در جمع خبرنگاران گفت: «روسیه به طور کلی آماده مذاکره است، اما ابتدا باید بفهمیم که آیا طرف اوکراینی آمادگی دارد یا خیر.»
پسکوف با بیان اینکه «از نظر عملی، ما برای دستیابی به اهدافمان از طریق مذاکرات آماده هستیم»، تصریح کرد که «کرملین میخواهد اوکراین از چهار منطقه که بخشی از آنها تحت اشغال نیروهای روسی است، چشمپوشی کند و همچنین از هدفش برای پیوستن به ناتو دست بردارد.»
دمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین، روز چهارشنبه در بازدید از چین گفت که کییف هنگامی که مسکو حسننیت نشان دهد، آماده مذاکره است.
وزارت امور خارجه اوکراین در بیانیهای اعلام کرد: «در حال حاضر چنین آمادگی از طرف روسیه وجود ندارد.»
به نوشته رسانه «کییف ایندیپندنت» ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه گفته است که «به عنوان شرط مذاکرات صلح، اوکراین باید به طور کامل از چهار استانی که مسکو به طور غیرقانونی در سال ۲۰۲۲ ضمیمه خاک خود کرد خارج شود. کییف این درخواست را رد کرده است.»
کرملین نیز به نوبه خود شرط کلیدی اوکراین در مورد خروج کامل نیروهای روسیه را رد کرده است.
مشکل مشروعیت زلنسکی با پایان دوره ریاستجمهوری
به نوشته روزنامه «مسکو تایمز» روسیه، سخنگوی کاخ کرملین روز پنجشنبه به «مشکل حقوقی» دوره ریاستجمهوری زلنسکی اشاره کرد.
دوران ریاستجمهوری ولودیمیر زلنسکی پس از پنج سال در ماه می به پایان رسید. هر چند زلنسکی و متحدان غربی اوکراین میگویند که قوانین سیاسی زمان صلح در زمان جنگ اعمال نمیشوند.
در حالی که تلاشهای بینالمللی برای رسیدن به آتشبس میان روسیه و اوکراین در جریان است، سخنگوی کرملین با اشاره به پایان مدت ریاستجمهوری زلنسکی گفته است که هنوز بسیاری از مسائل وجود دارند که باید روشن شوند.
کییف خواستار میانجیگری چین برای پایان جنگ شد
سفر کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین به چین، نخستین سفر او از زمان آغاز جنگ تمام عیار روسیه و اوکراین است.
او و همتای چینی خود وانگ یی پیشتر در ماه فوریه در کنفرانس امنیتی مونیخ در آلمان با یکدیگر دیدار کردند.
رژیم چین در حالی که خود را در جنگ روسیه و اوکراین بیطرف نشان میدهد، اما همزمان روابط اقتصادی خود را با مسکو تعمیق و از این کشور در برابر تحریمهای غرب حمایت کرده است.
این حکومت کمونیستی همچنین به منبع اصلی تامین کالاهای دو منظوره برای روسیه که صنایع دفاعی این کشور را تغذیه میکند، تبدیل شده است.
کییف بارها از رژیم چین درخواست کرده است تا از نفوذ خود بر مسکو برای کمک به پایان دادن به جنگ استفاده کند، اما این تلاشها تا حد زیادی ناموفق بوده است.
ماه گذشته رهبران جهان در یک استراحتگاه کوهستانی در سوئیس برای تحت فشار قرار دادن روسیه جهت پایان دادن به جنگ در اوکراین و ترسیم راهی به سوی صلح، گرد هم آمدند.
خبرگزاری رویترز نوشته بود که دهها تن از متحدان اوکراین در این مذاکرات شرکت دارند، اما چین پس از اینکه روسیه در این رویداد حضور پیدا نکرد، علاقهای به شرکت در این مذاکرات نشان نداد.
اوایل ماه جاری نیز نخستوزیر مجارستان به امید پیشبرد مذاکرات صلح به مسکو سفر کرد اما حامیان بینالمللی اوکراین درباره نتیجه اقدامات او در پایان دادن به جنگ تردید داشتند.
ویکتور اوربان در روز ۵ جولای با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، دیدار کرد. او پیشتر با زلنسکی هم دیدار کرده بود. رهبر مجارستان در حالی تصمیم گرفته بود که با رهبران دو کشور دیدار کند، که متحدان غربی او درباره نتیجه اقداماتش تردید داشتند.