Search
Asset 2

وزیر ارتباطات دولت پزشکیان؛ برای رفع فیلترینگ نباید شتاب‌زده عمل کرد

ستار هاشمی، وزیر ارتباطات پس از جلسه هیات دولت اعلام کرد که هرچند رفع فیلترینگ یکی از وعده‌های اصلی دولت بوده، اما برای انجام این کار نباید شتاب‌زده عمل کرد.
ستار هاشمی. (Public Domain)

ستار هاشمی، وزیر ارتباطات در دولت پزشکیان، امروز پس از جلسه هیات دولت اعلام کرد که هرچند رفع فیلترینگ یکی از وعده‌های اصلی دولت بوده، اما برای انجام این کار نباید شتاب‌زده عمل کرد.

به نوشته تسنیم، هاشمی مدعی شده که دولت با تشکیل کارگروه‌های ویژه و برگزاری جلسات متعدد درصدد است تا به جمع‌بندی خوبی برای این مسئله دست یابد.

این اظهارات در حالی است که هاشمی شب گذشته با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت؛ «تصمیم بی‌بازگشت دولت چهاردهم رفع محدودیت‌ها و ارتقای سرعت اینترنت است؛ با اجماع و توافق‌سازی. مدیریت فضای مجازی متفاوت از محدودسازی است.»

وزیر ارتباطات دولت پزشکیان با اذعان به اینکه «دوسومِ مشترکینِ همراه از ظرفیت فیلترشکن‌ها استفاده می‌کنند که بسیاری از آن‌ها غیررسمی است» گفته که این «می‌تواند زمینه‌ای برای حمله به سامانه‌ها باشد.»

هاشمی درباره تبعات محدودیت‌های اینترنت و استفاده از فیلترشکن‌ها افزود که استفاده از فیلترشکن موجب شده یک هزینه به سبد هزینه خانوار اضافه شود و گردش مالی غیرشفاف ایجاد شود.

مسعود پزشکیان اوایل تیرماه سال جاری با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس وعده داد: «اینترنت را باید آزاد کنیم. من اگر انتخاب شدم، جلوی فیلترینگ خواهم ایستاد و کسب‌وکارهای تعطیل‌شده را بازیابی خواهم کرد.»

روزنامه ایران در اعتراض به عدم تحقق وعده پزشکیان نوشته است: «حل مسأله فیلترینگ وعده لایتغیر دولت است. این وظیفه را خود دولت برای خود تعیین کرده است. حالا که دولت پزشکیان تشکیل شده، رأی‌دهندگان انتظار دارند مسأله فیلترینگ حل شود. اما یک نکته ظریف وجود دارد. «تغییر» دکمه ندارد که با فشاردادن آن همه چیز کن‌ فیکون شود.»

این روزنامه افزود؛ «حالا وضعیت دولت مسعود پزشکیان و یا حتی هر دولت دیگری، در تاروپود پیچیده چنین حکمرانی فضای مجازی را درنظر بگیرید. در این شرایط، می‌توان با یک دستور یا حکم، مسأله فیلترینگ را حل کرد؟ مضافاً اینکه هر نهاد مؤثر، یعنی هم کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه و هم شورای عالی فضای مجازی، به صورت شورایی اداره می‌شوند.»

اواسط تیرماه، انجمن تجارت الکترونیکی با انتشار گزارش سالانه کیفیت اینترنت اعلام کرد که اینترنت ایران در شاخص‌های مرتبط با سرعت و کیفیت در مقایسه با چین در وضع بدتری قرار دارد.

این در حالی است که در چین، مسیر‌های دسترسی به اینترنت، متعلق به دولت است و پروژه مسدوسازی اینترنت در این کشور از سال ۱۹۹۸ کلید خورد و بعدها از دل این طرح، «دیوار بزرگ آتش» (گریت فایروال) بیرون آمد که یکی از پیچیده‌ترین سیستم‌های کنترل اینترنت و سانسور محتوا در دنیا است.

از میان کشورهایی که اطلاعات کافی درباره محدودیت اینترنت در آنها وجود دارد، ایران در رده‌بندی کشورهای دارای اینترنت محدود پس از ترکمنستان، کنگو، سودان و کوبا در جایگاه پنجمین کشور در عدم دسترسی آزاد به اینترنت قرار دارد.

در ماه‌های گذشته، رسانه‌های داخلی ایران از افزایش دست‌کم «۳۰ درصدی» قیمت اینترنت در ایران خبر دادند.

در حالی که آن زمان ایسنا نوشت که اپراتورها متعهد شده‌اند که در ازای افزایش قیمت، کیفیت شبکه را افزایش دهند، اما بر اساس گزارش انجمن تجارت الکترونیکی، کیفیت اینترنت ایران نسبت به شش ماه گذشته بهبود نیافته است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی