Search
Asset 2

گزارش انجمن تجارت الکترونیکی: اینترنت ایران کندتر و بی‌کیفیت‌تر از چین

انجمن تجارت الکترونیکی با انتشار گزارش سالانه کیفیت اینترنت اعلام کرد که اینترنت ایران در مقایسه با چین در وضع بدتری قرار دارد.
(Public Domain)

انجمن تجارت الکترونیکی با انتشار گزارش سالانه کیفیت اینترنت اعلام کرد که اینترنت ایران در شاخص‌های مرتبط با سرعت و کیفیت در مقایسه با چین در وضع بدتری قرار دارد.

این در حالی است که در چین، مسیر‌های دسترسی به اینترنت، متعلق به دولت است و پروژه مسدوسازی اینترنت در این کشور از سال ۱۹۹۸ کلید خورد و بعدها از دل این طرح، «دیوار بزرگ آتش» (گریت فایروال) بیرون آمد که یکی از پیچیده‌ترین سیستم‌های کنترل اینترنت و سانسور محتوا در دنیا است.

با اینکه اینترنت در چین به‌شدت محدود است و حتی سایت‌هایی مانند گوگل فیلتر هستند و موتور جستجوی بومی بایدو جایگزین آن شده است و مردم اجازه ندارند درباره موضوعات خاصی صحبت کنند، اما بر اساس گزارش این انجمن، در شاخص‌های مرتبط با سرعت و اختلال، چین در کل وضعیتی بهتری از ایران دارد.

انجمن تجارت الکترونیکی همچنین در گزارش خود از نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری خواست تا موضع خود را به صورت شفاف در مورد فیلترینگ، تحریم و اینترنت اعلام کنند.

از میان کشورهایی که اطلاعات کافی درباره محدودیت اینترنت در آنها وجود دارد، ایران در رده‌بندی کشورهای دارای اینترنت محدود پس از ترکمنستان، کنگو، سودان و کوبا در جایگاه پنجمین کشور در عدم دسترسی آزاد به اینترنت قرار دارد.

در بخشی از این گزارش آمده است که کیفیت اینترنت در ایران نسبت به شش ماه گذشته تغییری نکرده و همچنان دچار اختلال و کندی است.

انجمن تجارت الکترونیکی از رئیس‌جمهور آینده حکومت ایران خواسته است تا برای بهبود وضعیت اینترنت در ایران تلاش کند.

این انجمن خواستار اصلاح ساختار فیلترینگ، رفع انحصار شرکت ارتباطات زیرساخت و تقویت دیپلماسی بین‌المللی برای رفع تحریم‌های فناوری شده است.

در ماه‌های گذشته، رسانه‌های داخلی ایران از افزایش دست‌کم «۳۰ درصدی» قیمت اینترنت در ایران خبر دادند.

در حالی که آن زمان ایسنا نوشت که اپراتورها متعهد شده‌اند که در ازای افزایش قیمت، کیفیت شبکه را افزایش دهند، اما بر اساس گزارش انجمن تجارت الکترونیکی، کیفیت اینترنت ایران نسبت به شش ماه گذشته بهبود نیافته است.

اکتبر سال گذشته، چین برای نهمین سال متوالی در جایگاه «بدترین سرکوب‌کننده آزادی اینترنت» باقی ماند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی