سناتور جیدی ونس، نامزد معاونت ریاستجمهوری، در ۳۱ اکتبر گفت که نهادهای چینی به تلفن همراه او نفوذ کردند.
ونس در یکی از اپیزودهای پادکست «تجربه جو روگن» گفت که هکرهای چینی به تلفن همراه او نفوذ کردند، اما بیشتر پیامهای او با استفاده از اپلیکیشنهای شخص ثالث مانند سیگنال رمزگذاری شدهاند.
ونس گفت: «فکر نمیکنم واقعاً چیزی نصیبشان شده باشد. خواهیم دید. ظاهراً نمیتوانند به پیامهای ارسالی رمزگذاریشده دسترسی پیدا کنند.»
این خبر کمتر از یک هفته پس از آن اعلام شد که افبیآی و آژانس امنیت سایبری و زیرساخت در بیانیهای مشترک از انجام تحقیقات درباره دسترسی غیرمجاز به زیرساختهای مخابراتی تجاری خبر دادند.
در این بیانیه آمده است که آژانسهای مربوطه «بلافاصله به شرکتهای آسیبدیده اطلاع دادند، به آنها کمکهای فنی کردند و بهسرعت اطلاعاتی را برای کمک به دیگر قربانیان احتمالی به اشتراک گذاشتند.»
ونس مدعی شد که هکرهای چینی توانستهاند با استفاده از زیرساختهای بکاند که دراصل برای انطباق با قانون میهندوستی و بخش ۷۰۲ قانون نظارت بر اطلاعات خارجی توسعه یافتهاند، به تلفن همراه او نفوذ کنند.
اپک تایمز نمیتواند ادعاهای ونس را بهطور مستقل تأیید کند.
آژانس امنیت سایبری و زیرساخت و افبیآی از اظهارنظر درباره این موضوع خودداری کردند.
اپک تایمز همچنین برای اظهارنظر با وزارت دادگستری تماس گرفت، اما تا زمان انتشار این مقاله پاسخی دریافت نکرد.
ونس افزود که معتقد است تلفن دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا، به دست عوامل مستقر در چین هک شده است.
ونس گفت مقامات به او اطلاع دادند که این نفوذ بخشی از اقدامات گروه هکری «سالت تایفون» است که هدف آن نفوذ و سوءاستفاده از زیرساختهای آمریکایی است.
گروهی نیز با نام مشابه «ولت تایفون» وجود دارد. ولت تایفون یک گروه هکری چینی است که توانسته با موفقیت به هزاران سیستم آمریکایی از جمله زیرساختهای حیاتی مانند سامانههای کنترل آب و مدیریت ترافیک هوایی نفوذ کند.
اطلاعات مربوط به نفوذ هکرها در بحبوحه رقابت انتخاباتی پرمناقشهای انتشار یافته که با مداخله مکرر عوامل خارجی وابسته به گروههای سایبری چین، روسیه و ایران دچار چالش شده است. این دومین نفوذ علنی به کارزار ترامپ پس از حمله فیشینگ ایران در ماه اوت است. هکرهای تحت حمایت تهران در آن عملیات به حساب کاربری یکی از اعضای کارزار ترامپ نفوذ کردند و اطلاعات آن را در اختیار مطبوعات و دولت بایدن قرار دادند.
ونس گفت: «ما با مشکلی جدی روبهرو هستیم.»
تلاش عوامل خارجی برای اثرگذاری بر انتخابات آمریکا چیز جدیدی نیست، اما سرعت و موفقیت فزاینده آن سابقه نداشته است.
تلاش چین برای اثرگذاری بر نتیجه انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ بویژه نسبت به سالهای گذشته تهاجمیتر و کارآمدتر شده است.