آمار نشان میدهد که فیسبوک در دوران افول و زوال خود قرار گرفته است. برخی تحلیلگران معتقد هستند که رشد دیگر شبکههای اجتماعی نظیر اینستاگرام و تلگرام دلیل این زوال است. اما برخی نیز معتقد هستند که هر شبکه اجتماعی با چرخهای روبرو است که پس از اوج به زوال ختم میشود. گروهی نیز اعتقاد دارند که بهار شبکههای اجتماعی تمام شده است و مردم بازهم به سمت محیطهایی نظیر وبلاگها حرکت خواهند کرد.
مسعود کوثری، مدرس ارتباطات در گفتگو با روزنامه شرق میگوید: «این شبکهها به صورت موجهای متوالی شکل میگیرند و پس از مدتی فروکش میکنند. دلیل آن هم این است که شبکهها به نقطه اوج خود میرسند و از تمامی ظرفیت آنها استفاده میشود و در نهایت به یک مسیر طبیعی برمیگردند یا توسط یک موج جدید بلعیده میشوند.» کوثری میافزاید: «اینکه انتظار داشته باشیم شبکهها به صورت دایم در اوج باشند، در عمل وجود ندارد. موجهای منتج از اینترنتنسل دوم به شکل تقریبی از شبکه اورکات آغاز شد و به یاهو ٣۶٠ و زیگزاگ رسید و بعد فیسبوک و توییتر و شبکههای دیگر به دنبال آن آمدند. دنبالکردن مسیر نشان میدهد که این شبکهها به صورت موجهای متوالی در فضای اینترنت نسل دوم عمل میکنند و پس از مدتی که ظرفیتشان پر میشود، فروکش میکنند.»
به گزارش خبرگزاری دانشجو محققان دانشگاه پرینستون نیز با استفاده از مدلهای ریاضی مرگ فیس بوک را در آینده نزدیک پیشبینی کردهاند و معتقدند این سایت نیز دارای چرخه حیات است و اکنون دوره کهولت خود را میگذراند.
در دانشگاه وین نیز تحقیقاتی صورت گرفته که به دلایل ترک فیس بوک پرداخته شده است. محققان این دانشگاه مشخص کردند، نگرانی از نداشتن حریم خصوصی (چهل و هشت ممیز سه درصد) و به دنبال آن نارضایتی عمومی (سیزده و نیم درصد) و جنبههای منفی از دوستان آنلاین (دوازده و و شش دهم درصد) از مهمترین علل خلوت شدن این شبکه اجتماعی است. تحقیقات دیگری در آمریکا نشان میدهد که هر ماه ۹ میلیون آمریکایی برای همیشه با صفحه شخصی خود خداحافظی میکنند. برخی از پژوهشگران شیوع فیس بوک را مثل بیماریهای واگیر میدانند که در کوتاه مدت گسترش یافته و پس از مدتی، مهار شده و از بین میروند.
پایگاه زومیت میگوید طبق آمار منتشر شده توسط موسسه اینفورمیشن، «تولید محتوای اصیل»، یعنی پستهایی که جملات و تصاویر خود کاربران هستند، از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵ کاهش ۲۱ درصدی را تجربه کرده، که خود باعث کاهش پنج و نیم درصدی اشتراک گذاری کلی شده است. بر اساس آمار این موسسه، بیش از ۶۰ درصد کاربران فیسبوک در طول هفته هیچ محتوای شخصی به اشتراک نمیگذارند و ۳۹ درصد آنها نیز تنها ۵ پست در هفته درباره مسائل شخصی در فیسبوک به اشتراک میگذارند.