Search
Asset 2

آمریکا در برابر حملات الکترومغناطیسی دشمنانی همچون چین و کره شمالی آسیب‌پذیر است

الکترومغناطیسی ین حملات می‌توانند کشور را بی‌دفاع کرده و خدمات اساسی مانند ارتباطات نظامی، سیستم‌های آبرسانی، مواد غذایی و سامانه حمل و نقل ر
سمت چپ: شلیک آزمایشی یک موشک بالستیک در یک مکان نامشخص در کره شمالی در یک عکس بدون تاریخ که توسط خبرگزاری رسمی کره شمالی در 30 می 2017 منتشر شد. (STR/AFP/Getty Images).

کارشناسان هشدار داده‌اند ایالات متحده در برابر حملات بمب الکترومغناطیسی (ای‌ام‌پی) دشمنانی همچون چین و کره شمالی آسیب‌پذیر است؛ این حملات می‌توانند کشور را بی‌دفاع کرده و خدمات اساسی مانند ارتباطات نظامی، سیستم‌های آبرسانی، مواد غذایی و سامانه حمل و نقل را تعطیل کنند.

کارشناسان در انجمن مجازی به میزبانی فدراسیون جهانی صلح، تاکید کردند که وقت سرمایه‌گذاری در زمینه دفاع از کشور در برابر چنین حملاتی رو به اتمام است و از مقامات خواستار اقدام در این زمینه شدند.

هرچند حمله بمب الکترومغناطیسی به تنهایی مرگبار نیست، اما چنین حمله‌ای می‌تواند اکثر وسایل الکترونیکی را در محدوده گسترده‌ای خراب کند و با از کار انداختن شبکه برق، کشور را به قهقرای قرن ۱۸ فرستاده و منجر به خاموشی کامل و طولانی مدت در کشور شود. کارشناسان کمیسیون کنگره در زمینه بمب الکترومغناطیسی، هشدار دادند که این رویداد می‌تواند در نهایت به مرگ ۹۰% از مردم ایالات متحده منتهی شود.

طبق تحلیل هیئت مشاوره‌ای کنگره به نام کارگروه امنیت ملی و میهن، چنین سناریوی فاجعه‌باری ممکن است از طریق یک حمله بمب الکترومغناطیسی از طرف چین آغاز شود که در حال حاضر نیز «بمب‌های الکترومغناطیسی مافوق بزرگی» در اختیار دارد که می‌توانند «خسارات گسترده و وحشتناکی» به بار آورند.

گزارشات حاکی از آنند که چین در ماه آگوست گلایدر مافوق صوت جدیدی را آزمایش کرد که می‌تواند با خود بمب الکترومغناطیسی حمل کند و نشان‌دهنده توانایی فوق‌العاده پیشرفته این کشور در فضا بوده و کارشناسان نگرانند این موضوع، ثبات ایالات متحده را مختل کند.

به گزارش فایننشال تایمز ظاهراً سرویس‌های اطلاعاتی ایالات متحده از آزمایش ماه آگوست و عملکرد این گلایدر مافوق صوت غافلگیر شده‌اند.

رئیس کارگروه امنیت ملی و میهن، پیتر وینسنت پرای روز سه‌شنبه گفت: «این (سلاح) تهدید جدی ناشی از احتمال پیروزی در جنگ با تنها یک حمله بمب الکترومغناطیسی را به همراه دارد. علاوه بر این، آنها از بمب الکترومغناطیسی به تنهایی استفاده نمی‌کنند. از آن همراه با حملات سایبری و خراب‌کاری فیزیکی و بمب الکترومغناطیسی غیرهسته‌ای استفاده خواهند کرد».

پرای گفت: «روسیه، چین، کره شمالی احتمالاً این امر را به چشم سرنوشت‌سازترین انقلاب نظامی در تاریخ می‌بینند. آن‌ها با حمله به نقطه ضعف تکنولوژیکی کشوری همچون ایالات متحده، ما را به زانو در می‌آورند و حتی لازم نیست با تکاوران یا نیروی دریایی یا هوایی مبارزه کنند و فقط با یک ضربه، یک حمله سایبری ترکیبی با بمب الکترومغناطیسی، ظرف ۲۴ ساعت در جنگ پیروز می‌شوند».

رئیس جمهور پیشین کشور، دونالد ترامپ در ۲۶ مارس ۲۰۱۹ یک فرمان اجرایی مبنی بر تقویت زیرساخت‌های حیاتی آمریکا در برابر حملات بمب الکترومغناطیسی صادر کرد. یکی از قسمت‌های مهم این فرمان اجرایی مربوط به بخش اجرایی ساختن آن با تیتر «تقویت زیرساخت‌های حیاتی به منظور مقاومت در برابر پیامدهای بمب الکترومغناطیسی» است که طبق آن می‌بایست به منظور تقویت زیرساخت‌های حیاتی آمریکا، اقدامات مستحکمی اتخاذ شوند.

اما وزارت انرژی و وزارت امنیت میهن از زمان صدور فرمان اجرایی مذکور در زمینه حفاظت از شبکه برق کشور یا سایر زیرساخت‌های حیاتی که زندگی ۳۳۰ میلیون آمریکایی به آن‌ها وابسته است، هیچ کاری از پیش نبرده‌اند.

ماه می سال جاری، سناتور ران جانسون (جمهوری‌خواه، ویسکانسین) خواستار اتخاذ اقدامات بهتر در راستای حفاظت از شبکه برق در برابر تهدیدات ناشی از خرابی‌های به بار آمده از بمب‌های الکترومغناطیسی، تسلیحات هسته‌ای و اختلالات ژئومغناطیس مانند طوفان‌های خورشیدی شد و خاطر نشان کرد که حمله سایبری اخیری که علیه خط لوله کلونیال انجام شد و تعطیلی پس از آن، نقاط ضعف «حیاتی» در شبکه برق و سوخت ایالات متحده را نمایان کرد.

جانسون ضمن درخواست برای سرمایه‌گذاری بیشتر به منظور تقویت مقاومت شبکه برق، گفت: «بسیار آسیب‌پذیر هستیم. تریلیون‌ها دلار خرج زیرساخت می‌کنیم، بگذارید محض احتیاط برای موقعی که یک حمله بمب الکترومغناطیسی یا اختلال ژئومغناطیسی شبکه برقمان را دچار مشکل کرد، چند میلیارد برای پیش‌خرید ترانسفورماتورهای بزرگ و پشتیبان برق هزینه کنیم».

مدیر کارگروه امنیت ملی و میهن روز سه‌شنبه از بوروکراسی فدرال و سایر عوامل به عنوان علت کم‌کاری در زمینه تقویت حفاظت از شبکه برق ایالات متحده نام برد.

پرای گفت: «بلد هستیم چگونه از خود محافظت کنیم. مشکل ما فناوری نیست. مشکل سیاسی است».

کارشناسان همچنین به کره شمالی اشاره کرده و گفتند این کشور برای تحمیل خسارات سهمگین و طولانی‌مدت به ایالات متحده با استفاده از فناوری بمب الکترومغناطیسی، به توانایی‌های نظامی فوق پیشرفته نیازی ندارد.

پلامن دویناو، استاد دانشگاه میزوری-کانزاس سیتی و رئیس بخش تکنولوژی شرکت ای‌ام‌پی شیلد، گفت: «هیچ نیازی به دقت بالا نیست. کره شمالی برای پرتاب و انفجار صحیح این سلاح به موشک‌های بالستیک درجه یک هیچ نیازی ندارد».

دیوید وینکس، رئیس یک شرکت پیشرو در زمینه مقاومت سایبری، فیزیکی و الکترومغناطیسی به نام آکوسایت، گفت: «اقدامات حفاظتی فعالی وجود دارند که به عنوان مثال، پالس بمب را به محض برخورد به سیستم الکتریکی یک خودرو به زمین هدایت می‌کنند. خبر خوب این است که این فناوری‌ها موجود هستند و وجود دارند. به نظرم فکر خوبی است که از پولی که برای این زیرساخت در نظر گرفته شده، مقداری را برای سرمایه‌گذاری در این زمینه استفاده کنیم».

مطالب دیگر:

دومین سفر غیرمنتظره هیئت نمایندگان آمریکا در ماه جاری به تایوان

دیدگاه: «سال اومارووا» نباید بر بانک‌های ما نظارت داشته باشد

رئیس سازمان بهداشت جهانی نگران «احساس امنیت کاذب» از واکسن‌ها است

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی