Search
Asset 2

سازمان غذا و دارو خواستار مهلت ۵۵ ساله به‌منظور انتشار کامل داده‌های واکسن کرونای فایزر شد

انتشار «از زمانی که فایزر سوابق خود را برای اخذ مجوز ارائه داد تا زمانی که اف‌دی‌ای مجوز واکسن فایزر را صادر کرد، دقیقاً ۱۰۸ روز طول کشید.
(Frederic J. Brown/AFP via Getty Images)

سازمان غذا و دارو (اف‌دی‌ای) روز ۱۵ نوامبر از یک قاضی فدرال خواست برای انتشار کامل اسناد در دست خود در رابطه با مجوز واکسن کووید۱۹ فایزر-بیونتک تا سال ۲۰۷۶ به این سازمان فرصت دهد.

اف‌دی‌ای درخواست مذبور را در پی شکایت یک گروه شفافیت‌خواه مبنی بر قانون آزادی اطلاعات، مطرح کرده است. دولت به دادگاه گفته است ۳۲۹،۰۰۰ هزار صفحه اسناد در رابطه با این درخواستِ مبنی بر قانون آزادی اطلاعات دارد و پیشنهاد داده است ماهیانه ۵۰۰ صفحه از آن را منتشر کند تا زمان کافی برای حذف بخش‌های غیرمشمول داشته باشد. بدین صورت اف‌دی‌ای تمام اسناد مربوطه را در اندکی کمتر از ۵۵ سال منتشر خواهد کرد.

دادخواه این پرونده گروه متخصصان سلامت عمومی و پزشکی حامی شفافیت است که از پزشکان و دانشمندانی از جمله هاروی ریش، استاد اپیدمیولوژی دانشکده سلامت عمومی دانشگاه یِیل تشکیل شده است.

این گروه در پی مخالفت اف‌دی‌ای با درخواست آنان برای انتشار سریعتر سوابق یادشده، شکایت خود را به ثبت رساند. دادخواه و مدعی علیه این پرونده که نتوانسته‌اند بر زمان تحویل اسناد به توافق برسند، خواهان برگزاری یک جلسه دادرسی برای ارائه دلایل خود نزد قاضی هستند که در نهایت بتواند در این زمینه تصمیمی اتخاذ کند.

آرون سیری که شرکت او وکالت این گروه را برعهده دارد، ۱۷ نوامبر در بلاگ خود نوشت: «به زبان ساده، وعده شفافیت اف‌دی‌ای فقط یک مشت توهم است».

سیری در ادامه گفت: «از زمانی که فایزر سوابق خود را برای اخذ مجوز ارائه داد تا زمانی که اف‌دی‌ای مجوز واکسن فایزر را صادر کرد، دقیقاً ۱۰۸ روز طول کشید. به گفته اف‌دی‌ای، این سازمان اسناد مذکور را مورد تحلیل و بررسی دقیق، فراگیر و کاملی قرار داده است تا مطمئن شود واکسن فایزر برای صدور مجوز بی‌خطر و موثر است. سازمانی که می‌تواند بررسی دقیق اسناد فایزر را در ۱۰۸ روز به سرانجام برساند، اکنون برای انتشار این اسناد نزد عموم تقاضای بیش از ۲۰،۰۰۰ روز وقت دارد».

اف‌دی‌ای به درخواست برای اظهار نظر پاسخی نداده است.

اف‌دی‌ای در ۲۳ آگوست ۲۰۲۱ یعنی کمتر از ۴ ماه از وقتی که فایزر اسناد خود را برای تاییدیه کامل واکسن کووید۱۹ این شرکت ارائه داد، مجوز این واکسن را تحت عنوان کومیرناتی (به گفته شرکتی که این نام را ارائه کرده است، کومیرناتی ترکیبی از کووید-۱۹،  پیام رسان آراِن‌ای، جامعه و ایمنی است که با دقت انتخاب شده است) صادر کرد. صدور این تاییدیه توسط اف‌دی‌ای در اواخر ماه آگوست به سیل دستورات اجباری ساختن واکسیناسیون در بخش خصوصی و دولتی منتهی شد.

یکی از شرکت‌های فعال در کارآزمایی‌های واکسن فایزر اوایل ماه جاری گفت در حال تحقیق درباره اتهامات مبنی بر مشکلاتی است که یک فرد افشاگر فاش کرده بود؛ این افشاگر به ژورنال پزشکی بریتانیا گفته بود کارآزمایی یادشده مملو از مشکلاتی از جمله جعل داده‌ها بوده است.

این فرد افشاگر که بروک جکسون نام دارد، اف‌دی‌ای را در جریان گذاشته بود و چند ساعت بعد اخراج شده بود. جکسون برای گروه تحقیقاتی ونتاویا کار می‌کرد؛ این گروه مدیریت چندین مرکز کارآزمایی فایزر را در پاییز ۲۰۲۰ عهده‌دار بوده است.

به گفته ژورنال پزشکی بریتانیا که یکی از باسابقه‌ترین ژورنال‌های پزشکی جهان است، اف‌دی‌ای علی‌رغم این‌که در جریان مشکلات قرار گرفته بود، از مراکز کارآزمایی ونتاویا بازرسی به عمل نیاورد.

اف‌دی‌ای اوایل ماه جاری طی ایمیلی به اپک تایمز گفته بود این سازمان هرچند نمی‌تواند درباره مسئله ونتاویا اظهار نظر کند، اما «به داده‌هایی که در راستای صدور مجوز واکسن کووید۱۹ فایزر-بیونتک و تاییدیه کومیرناتی استفاده شده‌اند، اطمینان کامل دارد».

مطالب دیگر:

بایدن: کاخ سفید در حال بررسی تحریم دیپلماتیک بازی‌های المپیک زمستانی پکن است

پزشکان و پرستاران از عواقب امتناع از واکسیناسیون اجباری می‌گویند

فایزر، بیونتک و مدرنا در هر ثانیه ۱۰۰۰ دلار از واکسن کووید۱۹ کسب می‌کنند

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی