Search
Asset 2

تحقیقات نشان می‌دهد که واکسن‌ها اثربخشی کمتری در برابر اومیکرون دارند

اومیکرون طبق آخرین داده‌های نظارتی مرکز کنترل و پیشگیری بیماری، حدود ۳۱ تا ۴۵ درصد عفونت‌ها در هفته منتهی به ۱۸ دسامبر به اومیکرون مربوط بود
(Luca Sola/AFP via Getty Images)

بررسی تحقیقات درباره این موضوع نشان می‌دهد که سویه اومیکرون ویروس کووید۱۹ در آلوده کردن افرادی که واکسن کووید۱۹ را دریافت کرده‌اند بسیار مؤثرتر است.

تحقیقات همچنین نشان می‌دهد که واکسیناسیون محافظت کمتری در برابر بیماری‌های جدی ناشی از عفونت اومیکرون ایجاد می‌کند.

بر اساس برآوردهای مرکز کنترل و پیشگیری بیماری، سویه اومیکرون که اولین بار ماه نوامبر در آفریقای جنوبی کشف شد، اکنون سویه غالب در ایالات متحده را تشکیل می‌دهد. طبق آخرین داده‌های نظارتی مرکز کنترل و پیشگیری بیماری، حدود ۳۱ تا ۴۵ درصد عفونت‌ها در هفته منتهی به ۱۸ دسامبر به اومیکرون مربوط بوده است. این سازمان پیش‌بینی کرده بود که در هفته منتهی به اول ژانویه، این میزان به ۹۷-۹۳ درصد برسد.

به نظر می‌رسد که اومیکرون راحت‌تر شیوع پیدا می‌کند، اما علائم خفیف‌تری دارد.

اخیراً مطالعه‌ای در دانمارک نشان داد که در یک خانواده آلوده به اومیکرون، یک فرد کاملاً واکسینه‌شده تقریباً به اندازه یک فرد واکسینه‌نشده مستعد ابتلا به این بیماری است. امکان ابتلا به بیماری در افرادی که واکسن یادآور را دریافت کرده بودند نصف بود. این بسیار بدتر از آن چیزی است که واکسن‌ها می‌توانستند علیه سویه دلتا انجام دهند، زیرا در آن حالت حتی بدون دوز یادآور هم امکان بیماری را ۵۷ درصد کاهش می‌دادند.

این مطالعه نشان داد که در بین افراد واکسینه‌نشده، شیوع اومیکرون تنها کمی بیشتر از دلتا است. در بین افراد واکسینه‌شده‌ بود که این سویه بیشترین پیشرفت را داشت؛ این امر محققان را به این نتیجه رساند که این ویروس به گونه‌ای تکامل یافته است که ایمنی ناشی از واکسن را دور بزند.

در خصوص انتقال ویروس از افراد واکسینه‌شده یا واکسینه‌نشده، اومیکرون تقریباً شبیه دلتا بود. این مطالعه در دانمارک با بررسی شیوع ویروس در بیش از ۱۲۰۰۰ خانوار نشان داده است که افراد واکسینه‌نشده حدود ۴۰ درصد بیشتر از افراد واکسینه‌شده و تقریباً دو برابر افرادی که دوز یادآور را دریافت کرده‌اند احتمال انتقال بیماری به دیگران را دارند.

یک فراتحلیل به تازگی برآورد کرده است که شش ماه پس از دریافت واکسن فایزر، اثربخشی آن در پیشگیری از بیماری شدید ناشی از اومیکرون حدوداً بین ۳۳ تا ۹۲ درصد کاهش می‌یابد. واکسن مدرنا با ۴۲ تا ۹۶ درصد اثربخشی عملکرد بهتری داشت.

محققان بیمارستان متدیست هیوستون و سایر مؤسسات، در ماه نوامبر و دسامبر در خصوص عفونت‌های علائم‌دار ناشی از اومیکرون مطالعه‌ای در هیوستون انجام دادند. از ۸۶۲ مورد شناسایی‌شده، نیمی (۴۳۰ نفر) واکسینه شده بودند و ۸۵ مورد نیز دوز یادآور خود را دریافت کرده بودند.

به گفته محققان، درصد بیماران واکسینه‌شده در ابتلا به اومیکرون بسیار بیشتر از سویه‌های غالب قبلی بود. این درصد از ۳.۲درصد در ابتلا به آلفا (سویه اولیه ویروس) به ۲۴.۱درصد در ابتلا به دلتا و به ۴۹.۹ درصد در ابتلا به اومیکرون افزایش یافته است.

محققان دریافتند که بیماران اومیکرونی «به طور قابل توجهی جوان‌تر» از بیماران مبتلا به آلفا یا دلتا بودند، «به طور قابل توجهی کمتر» نیاز به بستری در بیمارستان داشتند و میانگین مدت بستری آن‌ها در بیمارستان «به طور قابل توجهی کوتاه‌تر» بود.

مطالب دیگر:

دیدگاه: شی جین‌پینگ در بحبوحه بحران داخلی به دوران مائو بازمی‌گردد

دیدگاه: شاید اومیکرون کمک کند تا قبل از پایان زمستان شاهد پایان همه‌گیری کووید۱۹ باشیم

قاضی فقط ۸ ماه به سازمان غذا و دارو زمان داد که داده‌های ایمنی فایزر را ارائه کند

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی