Search
Asset 2

بازارگرمی بیل گیتس برای «بذرهای سحرآمیز» به‌منظور مقابله با کمبودهای غذایی

بذرهای سحرآمیز مونه‌هایی از محصولات کشاورزی هستند که بیل گیتس میلیاردر صاحب بیشترین زمین‌های کشاورزی در آمریکا درباره آن بازارگرمی می‌‌کند
بیل گیتس، رئیس مشترک بنیاد بیل و ملیندا گیتس، طی یک میزگرد در کنفرانس امنیتی مونیخ 2022 در مونیخ، آلمان، در 18فوریه2022 سخنرانی می‌کند. (Alexandra Beier/Getty Images)

بیل گیتس میلیاردر با برشمردن نمونه‌هایی از محصولات کشاورزی تراریخته استفاده شده در هند و کنیا می‌کوشد استفاده از «بذرهای سحرآمیز» را روشی برای مقابله با کمبودهای غذایی معرفی کند.

«بذرهای سحرآمیز» نام انتخابی گیتس برای گونه جدیدی از ذرت است که توسط گروهی از پژوهشگران افریقایی حوزه محصولات کشاورزی پرورش یافته است. بنا به نوشته گیتس در ششمین گزارش سالانه Goalkeepers Report که در تاریخ ۱۲ سپتامبر توسط بنیاد بیل و ملیندا گیتس منتشر شد، این پژوهشگران با اصلاح نژاد گونه‌های خاصی از ذرت یک محصول ترکیبی به وجود آورده‌اند که نسبت به اقلیم‌های گرم و خشک مقاومت بالاتری دارد. به ادعای او، این محصول جدید، به نام DroughtTEGO، در کنیا به طور متوسط در هر جریب زمین ۶۶ درصد دانه بیشتری تولید کرده است.

گیتس برای پشتیبانی از موضع خود در حمایت از استفاده از محصولات تراریخته نمونه دیگری هم آورد- ایالت پنجاب هند. کشاورزان این ایالت شروع به استفاده از گونه‌ای برنج زودرس کرده‌اند که مدت زمان مورد نیاز آن در مزرعه سه هفته کمتر از برنج‌های معمول است. این امر همچنین به کشاورزان اجازه داده گندم خود را زودتر بکارند. او نوشته: «پنجاب با یک بذر، دو محصول برداشت می‌کند.»

این میلیاردر در ادامه خواستار «افزایش کلان بودجه» برای بذرهای سحرآمیز، به عنوان روشی برای افزایش بهره‌وری صنعت کشاورزی و حل «بحران کنونی غذا» شد.

گزارش Goalkeepers Report، که امسال با عنوان «آینده پیشرفت» انتشار یافته، به این امر نیز اشاره می‌کند که تبعات جنگ‌های اوکراین و یمن، همه‌گیری کرونا، و بحران‌های اقلیمی و غذایی تأثیرات منفی بر برنامه‌های بلندپروازانه جهانی برای نجات و ارتقا کیفیت زندگی انسان‌ها تا سال ۲۰۳۰ گذاشته‌اند.

گیتس در ۱۲ سپتامبر در یک بیانیه مطبوعاتی اظهار کرد: «تعجبی ندارد که در بحبوحه بحران‌های متعدد پیشرفت دچار وقفه شده است.»

گیتس و طرح شکست‌خورده آگرا

گیتس پیش از این حامی و مشوق پروژه‌های کشاورزی بوده که عمدتاً در ایجاد هر گونه تغییر مثبت قابل توجهی با شکست مواجه شده‌اند. به عنوان مثال ائتلاف انقلاب سبز در افریقا (AGRA) که در سال ۲۰۰۶ و با بودجه فراهم شده توسط بنیاد گیتس و بنیاد راکفلر شروع به کار کرد و هدف خود را افزایش سرمایه‌گذاری در افریقا به منظور کاهش گرسنگی و فقر در این قاره اعلام کرد.

گزارشی از گروه‌های جامعه مدنی افریقایی و آلمانی نشان می‌دهد با وجود گذشت ۱۴ سال از عمر آگرا و بیش از یک میلیارد سرمایه‌گذاری آن در افریقا، به زحمت می‌توان نشانه‌ای از یک جهش در میزان بهره‌وری کشاورزی در کشورهای محل فعالیت این سازمان یافت.

در واقع، در این مدت تعداد افراد دچار سوء تغذیه در این کشورها تا بیش از ۳۱ میلیون نفر افزایش پیدا کرده است. در تانزانیا، با پافشاری آگرا کشاورزان هر یک از محصولات خود را در مزرعه جداگانه‌ای پرورش دادند. امری که باعث افزایش هزینه‌های تولید و تقلیل تنوع محصولات کشاورزی شد.

در رواندا، بعضی کشاورزان را وادار کردند از کودهای مصنوعی در مزارع خود استفاده کنند. طبق این گزارش در کنیا نیز کشاورزان در برگزیدن نوع ذرت، کود یا آفت‌کش دریافتی خود حق انتخابی نداشتند.

علاوه بر حمایت از استفاده بیشتر از محصولات کشاورزی تراریخته، گیتس در مصاحبه پارسال خود با MIT Technology Review گفت که از دنیا می‌خواهد برای مبارزه با تغییرات اقلیمی به خوردن «گوشت مصنوعی» روی بیاورد. گوشت مصنوعی گوشتی است که در آزمایشگاه و با استفاده از سلول‌های بنیادی حیوانات تولید می‌شود.

در ژوئیه امسال، نماینده مجلس، داستی جانسون (جمهوری‌خواه- داکوتای جنوبی) با ارسال نامه‌ای به رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس، دیوید اسکات (دموکرات- جورجیا) خواستار آن شد که گیتس شهادت خود را درباره خرید مقادیر وسیعی زمین‌های زراعی به کمیسیون مجلس ارائه کند.

گیتس مالک حدود ۲۷۰۰۰۰ جریب زمین زراعی در بیش از ۱۹ ایالت مختلف کشور است. او «بزرگ‌ترین مالک خصوصی زمین‌های زراعی» در ایالات متحده محسوب می‌شود.

مطالب دیگر:

ظاهر نشدن طولانی مدت رهبر چین در انظار عمومی و سازمان ملل، شایعاتی را به‌راه انداخته است

رژیم چین در حال مهندسی جامعه‌ای است که در آن اراده شهروندان را از طریق فناوری کنترل کند

ادامه اعتراضات گسترده مردمی در ایران و واکنش‌های بین‌المللی به آن

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی