Search
Asset 2

افزایش بی‌سابقه قیمت زغال سنگ در چین در بحبوحه گسترش بحران برق

(TORSTEN BLACKWOOD/AFP via Getty Images)
(TORSTEN BLACKWOOD/AFP via Getty Images)

قیمت زغال سنگ حرارتی که در چین از آن برای تولید برق استفاده می‌شود در روز ۱۳ اکتبر افزایش بی‌سابقه‌ای را تجربه کرد و همزمان با تلاش‌های پکن برای حل بحران کنونی برق، منجر به افزایش فشارها بر چین شد.

اخیراً برق مصرفی بیش از نیمی از کشور با جیره‌بندی همراه شده است که این مسئله زندگی ده‌ها میلیون شهروند را دچار اخلال کرده، تولیدات صنایع را فلج، و زنجیره تامین جهانی را دست خوش بحران کرده است.

بیش از دو سوم برق این کشور از سوزاندن زغال سنگ تامین می‌شود و از این رو، کمبود برق ناشی از کمبود زغال سنگ و افزایش قیمت‌ها منجر به افزایش بیشتر قیمت زغال سنگ شده است.

ارزش زغال سنگ حرارتی در معاملات روز چهارشنبه بازار بورس کالای ژنگ‌ژو به رقم بی‌سابقه ۱،۶۴۰ یوان (۲۵۴.۴۴ دلار) در ازای هر تن رسید که در مقایسه با آغاز سال جاری، افزایشی تقریباً سه برابری را تجربه کرده است.

افزایش قیمت مذکور در پی باران‌های سیل‌آسای هفته گذشته در مناطق مهم معدن‌کاری زغال سنگ این کشور روی داده است که فشارها بر زنجیره تامین ضعیف کشور را بیش از پیش افزایش داده است.

شانشی که برترین استان تولیدکننده زغال سنگ در چین است، پس از سیلاب تقریباً هفت روزه‌ای که از دوم اکتبر آغاز شد عملیات ۶۰ معدن زغال سنگ خود را به حالت تعلیق درآورد. به گفته یکی از مقامات در جریان کنفرانسی در روز سه‌شنبه، بسیاری از معادن به تدریج در حال از سرگیری تولید هستند اما چهار معدن با مجموع ظرفیت تولید سالانه ۴.۸ میلیون تن همچنان در تعطیلی به سر می‌برند.

علاوه بر این، مشکلات ایمنی گسترده‌ حاضر در معادن زغال سنگ مقامات استانی را ملزم کرده است عملیات صدها مرکز را به حالت تعلیق درآورند. بر اساس داده‌های انجمن حمل و توزیع زغال سنگ چین، شانشی از ماه ژانویه تا سپتامبر مجموعاً ۲۳۶ معدن زغال سنگ را تعطیل کرده و از آنان خواسته است مشکلات ایمنی‌شان را برطرف سازند.

به گفته روزنامه تحت حمایت دولت سکیوریتی تایمز، استان همجوار شانشی به نام شاآنشی که سومین تولیدکننده زغال سنگ کشور است نیز باران‌های شدیدی را تجربه کرده که منجر به سیل و سیلاب گل‌آلود شده و تولید زغال سنگ را مختل کرده است.

شرایط آب و هوایی وخیم تلاش‌های مقامات برای کاهش بحران برق را دچار مشکل کرده است. هفته گذشته پکن به دو استان برتر تولیدکننده زغال سنگ خود، یعنی شانشی و مغولستان داخلی، دستور داد تولیدات خود را به میزان بیش از ۱۶۰ میلیون تن افزایش دهند.

به گفته یک گزارشگر چینی، این کمبود زغال سنگ یک راه حل بسیار ساده دارد؛ چین ممنوعیت واردات زغال سنگ از استرالیا را کاهش دهد.

ون شائوگَنگ گفت البته شاید این کار از نظر سیاسی برای رژیم چندان خوشایند نباشد. ممنوعیت یادشده جزئی از کارزار فشار اقتصادی علیه استرالیا است که در پی درخواست سال گذشته نخست وزیر این کشور برای انجام تحقیقات مستقل درباره منشا همه‌گیری وضع شد. به گفته ون، رژیم در عوض برداشتن فشار از روی استرالیا ترجیح می‌دهد خوراک کارخانجات را قطع کرده و در نتیجه رشد اقتصادی را به مخاطره بیاندازد.

طبق بیانیه‌ای که وزارت صنعت و وزارت محیط زیست چین در روز چهارشنبه مشترکاً اعلام کردند، چین که بزرگترین تولیدکننده فولاد در دنیاست، روز چهارشنبه به کارخانجات فولاد ۲۸ شهر در اطراف پکن دستور داد از ۱۵ نوامبر تا ۱۵ مارس سال آینده تولیدات خود را به میزان حداقل ۳۰ درصد کاهش دهد.

مقامات گفته‌اند دستور فوق به منظور کاهش آلودگی هوا در فصل زمستان است.

به گفته تحلیلگران، بحران برق این کشور در نتیجه سیاست‌های محدودکننده رژیم پیرامون انتشارات ناشی از انرژی برای مقابله با تغییرات اقلیمی روی داده‌ است.

مطالب دیگر:

برداشت اجباری اعضای بدن در چین؛ نسل‌کشی پزشکی برای کسب سود (بخش ۲)

سناتورهای ایالت اورگان خواستار بررسی ادعاهای مربوط به دستکاری اطلاعات آماری کووید۱۹ شدند

برداشت اجباری اعضای بدن در چین؛ نسل‌کشی پزشکی برای کسب سود (بخش ۱)

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی