Search
Asset 2

مدیران فایزر اعتراف کردند قبل از انتشار واکسن‌های کووید۱۹، آن‌ها را مورد آزمایش قرار نداده‌اند که مانع از انتقال بیماری می‌شوند یا خیر

مدیران فایزر اعتراف کردند قبل از انتشار واکسن‌های کووید۱۹، آن‌ها را مورد آزمایش قرار نداده‌اند که مانع از انتقال بیماری می‌شوند یا خیر
(Photo by Ezra Acayan/Getty Images)

یکی از مدیران فایزر دهم اکتبر گفت که نه او و نه دیگر مدیران فایزر قبل از ورود واکسن‌های کووید۱۹ به بازار در سال گذشته، نمی‌دانستند که این واکسن‌ها مانع از انتقال بیماری می‌شوند یا خیر.

راب روز، عضو پارلمان اروپا، در جلسه‌ای پرسید: «آیا واکسن کووید فایزر قبل از ورود به بازار آزمایش شده بود که مانع از انتقال ویروس می‌شود یا نه؟»

جنین اسمال، رئیس بازارهای بین‌المللی فایزر، در پاسخ گفت: «آیا قبل از ورود آن به بازار می‌دانستیم که ایمنی واکسن موقتی است؟ خیر …  باید واقعاً با سرعت علم حرکت می‌کردیم تا بتوانیم بفهمیم واقعاً در بازار چه اتفاقی می‌افتد.»

روز از هلند در ویدیویی توییتری در دهم اکتبر استدلال کرد که با توجه به اظهارات اسمال در پاسخ به او، شرکت‌های داروسازی و دولت‌ها میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان فریب داده‌اند.

روز گفت: «میلیون‌ها نفر در سراسر جهان به خاطر داستان ساختگی «این کار را برای دیگران انجام می‌دهید» احساس می‌کردند مجبور هستند واکسن بزنند اما اکنون معلوم شد که این یک دروغ دم دستی است و باید  افشا شود.»

اپک‌تایمز با فایزر تماس گرفت تا در این رابطه اظهارنظر کند.

اظهارات قبلی

سازمان غذا و دارو در اواخر سال ۲۰۲۰ نوشت که هیچ اطلاعاتی در دست نیست که آیا این واکسن از انتقال بیماری جلوگیری می‌کند یا خیر و چه مدت مانع از انتقال ویروس سارس‌کووید۲ می‌شود که عامل بیماری کرونا است.

این نهاد به طور خاص خاطرنشان کرد: «در حال حاضر، اطلاعاتی در مورد تعیین مدت زمان محافظت ویروس در دست نیست و هم‌چنین هیچ شواهدی وجود ندارد که واکسن از انتقال سارس‌کووید۲ از فردی به فرد دیگر جلوگیری می‌کند.»

در عین حال، آلبرت بورلا، مدیر عامل فایزر، تقریباً در همان زمان اعلام کرد شرکت او «مطمئن نیست» کسانی که واکسن ام‌آر‌ان‌آ فایزر را تزریق می‌کنند، قادر به انتقال کووید۱۹ به دیگران خواهند بود یا خیر.

بورلا در دسامبر ۲۰۲۰ در پاسخ به سؤال شبکه‌ ان‌بی‌سی نیوز در مورد قابلیت انتقال ویروس گفت: «فکر می‌کنم این چیزی است که باید بررسی شود. در حال حاضر در موردش مطمئن نیستیم.»

دکتر دبورا بیرکس، مشاور سابق پزشکی کاخ سفید در ماه ژوئن فاش کرد که شواهدی در دسامبر ۲۰۲۰ وجود دارند که نشان می‌دهند امکان انتقال بیماری به کسانی وجود دارد که واکسن‌های کووید۱۹، از جمله فایزر را دریافت کرده‌اند.

بیرکس، هماهنگ‌کننده واکنش به کووید۱۹ کاخ سفید در دوران دولت ترامپ، امسال به اعضای کنگره گفت: «ما در اوایل ژانویه ۲۰۲۱ و اواخر دسامبر ۲۰۲۰، می‌دانستیم ابتلای مجدد پس از ابتلای طبیعی به ویروس امکان‌پذیر است.»

«به کووید مبتلا نمی‌شویم»

تعدادی از مقامات ایالات‌متحده و سراسر جهان ادعا کردند که واکسن کووید۱۹ می‌تواند مانع از انتقال آن شود. در میان آن‌ها، رئیس‌جمهور جو بایدن در جولای ۲۰۲۱ اظهار کرد: «اگر این واکسن‌ها را بزنید، به کووید مبتلا نخواهید شد.»

آنتونی فائوچی، مشاور ارشد پزشکی دولت بایدن در می ۲۰۲۱ در مصاحبه‌ با سی‌بی‌اس گفت افراد واکسینه‌شده برای کووید۱۹ «بن بست» هستند و ویروس به آن‌ها منتقل نمی‌شود. فائوچی گفت: «زمانی‌که واکسن می‌زنید، هم از سلامت خود و خانواده‌تان محافظت می‌کنید و هم از انتشار ویروس در سراسر جامعه جلوگیری می‌کنید و به سلامت جامعه کمک می‌کنید.»

دو ماه بعد، در اواخر جولای همان سال، فائوچی گفت ویروس می‌تواند به افراد واکسینه‌شده منتقل شود.

در ماه‌های بعد، فائوچی، بایدن، دکتر روشل والنسکی، مدیر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، و برخی دیگر بر این عقیده بودند که این واکسن‌ها از ابتلای شدید به کووید۱۹، بستری در بیمارستان و مرگ ناشی از آن جلوگیری می‌کند.

مطالب دیگر:

۲۹ درصد از جوانانی که واکسن کووید فایزر را دریافت کرده‌اند، دچار عوارض قلبی شده‌اند

دیدگاه: واکسن فایزر به باروری مردان آسیب می‌زند؛ حق با نظریه‌پردازان توطئه بود

تجزیه و تحلیل ایمنی واکسن‌های کووید۱۹ علائمی از سقط جنین و بی‌نظمی‌های قاعدگی نشان می‌دهد

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی